Fasada / sokel izolacia ?

zdravim, vedel by mi niekto poradit ako spravne umiestnit fasadny a soklovy polystyren ? Mam to zakreslene v obrazku no neviem kde by bal zacinat sokel z pohladu vnutorneho usporadania podlahy - co je vhodnejsie co nie ? Diky
Odpovedať
Profilova fotka
Oba nakresy su spravne, skor zalezi v akej vyske budes mat vonkajsi teren a potom podla neho treba nastavit vysku XPS na sokel. Aby bol aspon nejakych 30cm nad teren.
Odpovedať
vyšku terénu by som mal mať v mieste 3. tvarnice niekde cize pod zaklad. doskou ale počital som nejakych max 20cm Musí byť viac? Momentálne vidávam novostavby kt nemaju ako odkosk fasada/sokle ale ide stena dole az po zem, kde je okolo domu strkovy obsyp v obrubnikoch a do domu je na 1 schod prah - tak som nad takou nizkou vrainato sokla uvazoval aj ja.. Len tu ma stvalo či to nebude fakt nizko nad terenom - to ej ta b) varianta a zase u a) ci tych 10cm XPS nebude malo na zaizolovanie miesta kde som uz na urovny poteru (samozrejme Ytong 30cm som neskreslil iba ako ciaru :) ) ale azse mal by som vyssi sokel
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 mne sa pozdava viac b) ale ani s a) nespravis zasadnu chybu
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 Aj tych 20cm nad terenom to bude v pohode. Ak stavias bungalov kde bude dostatocne prekrytie strechy okolia domu tak ti tam prsat prakticky nebude skoro nikdy, samozrejme treba mat este okolity teren vyspadovany smerom od domu aby sa ti tam pri privalovych dazdoch nevalila voda. A ci tych 10cm XPS nebude malo - ja mam osobne na stene nobasil hrubky 10cm a na sokli perimeter hrubky 6cm a ani v tych najvacsich mrazoch som nemal ziadny problem.
Odpovedať
@fotox3 tvrdeny polystyren,alebo styrodur sa dava na sokel nielen z dovodu tepelneho,taktiez nema prakticky ziadnu nasiakavost,kdezto polystyren aj ked minimalnu,ale ma.chcel som tym povedat,ze polystyren by nemal byt v kontakte s terenom,lepsie povedane,namal by mat kontakt s vodou.
Odpovedať
Chyba ti tam C. A to zakreslenie xps do vysky betonovej platne, cize by sa pouzilo ako stratene debnenie a potom ho plynule napojis s fasadnou izolaciou.
Odpovedať
@richard71 mne tiez to B len to budem mat nizko fasadu nad terenom, rozmyslam ze by som kvoli vode pouzil nejake ine ako fasadne lepidlo aspon na prvy rad fasadneho EPS (nieco co budem davat na sokel) Vraj sa odporuca na sokel nejake Flex napr. Denbraven Quartz Flex a na fasadu Quartz Fasada (aj ked oba vykazuju vode a mrazu odolnost - asi fasadne nieje take flexi)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?