EPS na OSB

Ako pripevnit EPS na OSB? Staci mechanicky kotvami, alebo okrem kotvenia lepit penou (napr. ceresit CT84), ci treba penetrovat potom nejake specialne lepidlo (iny ako napr. duocontact ci ceresit ct 84)? Ide o zvislu vonkajsiu stenu. Diky!
Odpovedať
Tenký EPS stačí kotviť. Pozri youtube.
Odpovedať
Mal by som davat 3cm-ovy.
Odpovedať
Daj 5 cm, na odstránenie tepelných mostov drevenej konštrukcie. 5 cm stačí kotviť.
Odpovedať
@polystyren Diky za info!
Odpovedať
@steven1980 NZ. PS: Over si tou dozora.
Odpovedať
@polystyren Je to vlastne vedlajsia budova a aj tam cast pod strechou, kde spravili sikmu strechu a z boku je OSB pri vyvysenej casti (vo vyske cca. 1m a dlzke 8m). Ide tam 3cm polystyren, aby som to mohol dat zarovno so stenou. Neskor tam chcem nalepit na celu stenu nieco ako Elastolit. Pre istotu tam mozem dat penu CT84. Malo by to drzat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Obnovil by som tuto temu otazkou, ako nalepit 200mm EPS na OSB dosku. Znie to ako blbost, scasti aj je, ale pozrite si foto pre vysvetlenie. Mame murovany dom, tehla 30, chceme zateplovat EPS 200mm a na tych castiach mimo tehal, kedze to chceme mat rovne treba tiez ten 200mm polystyren. Rozmyslal som: 1. adhezny mostik + flexi cementove lepidlo + kotvy s vrutmi (ak sa take vobec robia) 2. pena + kotvy Trosku problem je v tom, ze ta OSB doska je kriva. To je asi ako ceresnicka na torte (tak sme to kupili). takze neviem ci tam dat tensi (napr. 180mm) a dat nejako hrubsie lepidla alebo ako,,, Penou asi neurobim hrubsiu vrstvu, ci? strecha vpravo bude obita OSB, na to tenky EPS alebo XPS, to neriesim, ide mi o tu velku plochu OSB vopred diky za odpovede
Odpovedať
*oprava: strecha vlavo bude obita
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Ahojte. Poprosím vás o radu. Jeden "majster" ktorý mi doteraz nedokoncil poriadne nič, mi povedal keď lepil 2cm polystyrén na osb dosky (na stablonu zo spodu) natreté adheznim mustekom ze to netreba kotvit lebo to sa nikdy neodlepi. Tak hovoril som mu ze všade vidím keď to robia ze tam dávajú aj kotvy. Ale povedal mne ako laikovi ze netreba a proste ja sprostý som uveril aj keď viem ze gravitácia nepusti ja sprostý. Teraz po roku sa mi ten polystyrén odlepil od osb na viacerých miestach. Dnes som si to všimol. Na polystyrene je sietka lepidlo. Otázka je ako by som to mal teraz ukotvit alebo ako vlastne to spraviť. Polystyrén je 2cm a osb doska 12mm. Dakujem vopred za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 Pur pena Titan (taká oranžová tuba ) neviem teraz presne názov. A tanieriky (titku)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od igor256:

*oprava: strecha vlavo bude obita
@igor256 nazar, ako si nakoniec ten polystyren na OSB prilepil? Ak si to kotvil, ake si pouzil kotvy a vruty?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od banec_tali:

@igor256 nazar, ako si nakoniec ten polystyren na…
@banec_tali ahoj, lepil som penou, už si nepamätám (pena na lepenie EPS). Tam kde to odskočilo o 5cm som najprv nalepil 5cm EPS na to 20cm. Použil som vruty 8x240mm a plastové tanieriky na upevnenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?