Eps alebo styrodur

Rozhodujem sa pri zateplení podlahy v garáži medzi eps 150 alebo styrodurom.Hrúbka bude 12 cm a cenový rozdiel v m3 je cca 10 Eur. Otázka znie -ktorý materiál má lepšie tepelnoizolačné vlastnosti?
Odpovedať
@lubossss bude sa tam kúriť? a nie, tak podlahu netreba zatepľovať - radšej základ dokola + sokel - aby nepodmŕzalo zemina bude v zime temperovať
Odpovedať
Tie vlastnosti su +- rovnake, staci tam dat EPS
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss tam sa skôr jedná o pevnosť.. styrodur má pevnosť 300 kPa, eps 150S - 150kPa. styrodur má o niečo lepšie tepelno izolačné vlastnosti
Odpovedať
@blacksr Garáž je súčast domu a bude sa tam aj kúrit.
Odpovedať
@cuthalion Bude to dvojgaráž tak som aj chcel vyšiu pevnost izolácie.
Odpovedať
@lubossss riešil som niečo podobné, nakoniec som dal na radu blacksr a urobil som najlepšie ako som mohol
Odpovedať
@lubossss síce blbosť kúriť v garáži, ale keď musíš, nech sa páči. Ak je na kubíku rozdiel 10€ tak určite styrodur. Izoluje o cca 30% lepšie oproti fasádnemu ale narýchlo neviem parametre podlahového (mohol by mať máličko lepšie od fasádneho ale veľa nie) už to, že je súčasťou domu je zle, ale kto má peniaze kúpi všetko :-)
Odpovedať
@lubossss Ak je tak, tak radšej XPS. Čiže kubík XPS vychádza okolo 80 € ? Alebo je ten podlahový taký drahý ? Lebo 150 S sa dá kúpiť za 70 €/m3 po zľave, s dph a lambdu má 0,034-0,035. XPS máva lambdu tiež zhruba takúto - treba si pozrieť TL naceneného typu XPS.
Odpovedať
@blacksr styrodur m3 -70E a Eps150- 60E.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?