Energetický certifikát platnosť

Ahojte všetci potrebujem poradiť 🙂 kupil som rozostavaný dom z roku 2010 a v danom roku 2010 zacalo aj stavebné povolenie. Dom som kupil 2 tizdne dozadu. Neni skolaudovaný. Dom sa len predlžoval stavebné povolenie. Je to holá stavba so strechou a oknami. Na danú stavbu ešte nebol podaný energetický certifikát. Moja otázka. Aký energeticky certifikat mi bude platiť? Starý z roku 2010. Alebo nový teraz aktualny certifikat ked sa dom dokoncí a skolauduje. Dakujem za odpovede nerozumiem sa tomu.
Odpovedať
@matusss12 ved este nemas ener. certifikat…tak ako ti moze platit stary?? Energet. certifikat sa robi tak, ze sa ti narataju pouzite materiali pri stavbe ( okna 2/3 sklo, hrubka zateplenia domu aj stropu, zdroj kurenie, orientacia domu, atd atd.. a podla toho sa ti vyrata trieda v ener. certifikate.. tskze ked uz mas postavene a ides kolaudovat tak ho ku kolaudacii potrebujes.. a ako si si dom staval take hodnotenie ziskas.. je jedno v ktorom roku si dom zacal stavat zalezi ake technologie si pouzil
Odpovedať
@matusss12 Energeticky certifikat dostanes ( das zhotovit ) az ked bude dom hotovy. Kedze sa dom zacal stavat v 2010 tak staci splnit normy z tej doby ( ak sa daky zakon nezmenil ) , ale pri tych cenach energii by to bola blbost. Snaz sa to dostavat co najrozumnejsie.
Odpovedať
@matusss12 nemyslíš skôr do akej energetickej triedy sa musis dostať, tým ze to stavebné bolo vydané v 2010 ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?