Eliminovanie tepelného mostu pod terasovými dverami

Profilova fotka
Zdravím všetkých. Potrebujem poradiť ako eliminovať tepelný most pod terasovými dverami na terasu v rovnakej úrovni podlahy domu.Terasa je zastrešená spolu s domom. Vnútorná skladba podlahy bude: 1. podkladový betón, 2. hydroizolácia, 3. separačná fólia, 4 XPS hr. 150 mm, 5. podlahové kúrenie v systémovej doske, 6. poter, 7. dlažba. Celková skladba cca 22 cm. Na terase bude len priamo dlažba na podkladovom betóne. Ako vyriešiť tento "skok" a ako riešiť tepelnú izoláciu, resp. jej ukončenie pod prahom dverí?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
totok je aj môj problém. Mám knižku tepelné mosty pro nízkoenergetické a pasivní domy, ale nieje tam takyto prípad. Tak píšte :-)
Odpovedať
Ahoj! Je potrebné tepelne odizolovať terasu od podlahy v dome( myslím už upravenú podlahu) t.j. vložiť tepelnú izoláciu medzi podkladný beton terasy a základ s podlahou.Podkladný beton na terase by mal byť od podlahy ( upravenej ) v dome nižší o cca 1cm+ hrúbka dlažby s lepidlom a s mierným spádom do zahrady.Podkladný beton terasy nemá byť spojený s podkladným betonom domu v opačnom prípade by si musel použiť do podkladného betonu medzi domom a terasou tzv. izokorb t.j. tepelná izolácia vkladaná do dosky na elimináciu tepelného mostu( používa sa to pri prechode želez. dosky a balkona alebo terasy.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám podkladný betón terasy odizolovaný od podkladného betónu domu, ale sú v rovnakej výške. Takže keď zrealizujem tie jednotlivé vrstvy v dome, ktoré som popísal, bude podlaha v dome o 22 cm vyššia ako je podklad na terase a tam už nič iné nepojde len dlažba. A tu je ten skok o ktorom hovorím. Zaujíma ma hlavne detail priamo pod prahom terasových dverí, či mám XPS vypustiť až pod neho a taktiež ten poter a skok urobiť až za dverami nejakým jedným schodom alebo ako ? A tiež poter potom pod prahom treba tepelne oddeliť od externého prostredia s XPS alebo s čím ? Vďaka za reakciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim Pegyno, ak som to spravne tvoju otazku, tak riesenim by bol podkladny balkonovy profil hrubky 130 mm. Ten sa jednoducho vlozi na ram okna a terasove okno je na nom polozene. Tym sa jednoduch zabrani vzniku tepelneho mostu a kedze je tento profily vzduchotesny s otvormi, ma aj velmi dobry tepelny odpor. Pozri si prilozene obrazky. Marcus
Odpovedať
Profilova fotka
Nazdar Marcus, Tvoja rada sa mi veľmi pozdáva, len mi poraď kde by som takýto profil zohnal, prípadne či nie sú aj rozmerovo iné, totižto podobný problém potrebujem riešiť pri vchodových dverách. Vďaka veľmi pekne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pegyno1 okna a dvere uz mas? pokial nie tak nech ti ho doda firma ktora ti bude dodavat okna. je to uplne bezny rozsirovaci profil.
Odpovedať
Podobne prave riesim, dnes som vyrabal kovove konzoly / stojky , budem to riesit ako je na obrazku....
Odpovedať
Profilova fotka
nazdar milanf, tak Ty to teda máš fakt profesionálne vymyslené, len ešte sa spýtam, koľko tých stojek by si dal v mojom prípade ak terasové dvere majú šírku 180 cm ( 90 na pevno/90 odsúvacie ). Pri vchodových dverách je mi jasné že dáš asi dve a to na kraje pod rám ( pri šírke 100 cm ) ale pri terase by to bolo asi málo. Čau.
Odpovedať
Profilova fotka
@pegyno1 Ten profil zial v sortimente nemaju dodavatelia okien, ani Incon ani Slovaktual. Ale nic nie je stratene, tento profil, Ti mozeme dodat aj my, len potrebujem vediet, z akeho profilu mas vyrobene okna. Toto riesenie je ekonomicky velmi vyhodne, cena profilu je cca 15 EUR/m. MOzem ti poslat postou vzorku.
Odpovedať
Slovaktual ma v ponuke asi dva tyzdne rozsirovaci profil z materialu purenit, Je to vhodnejsie ako plastove rozsirovaky. 1m vysoky 6cm stoji asi 15EUR. Pred tyzdnom som v Slovaktuale objednaval okna a vsetky rozsirovaky a aj podkladove profily som dal z tohoto materialu.
Odpovedať
@pegyno1 balkonove dvere a vchodove dvere - sirka 160cm davam pre istotu 3, a na terasove okno co je 400 cm davam 6 ks, cez tyzden odfotim
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik PVC podkladny profil 13 cm je presne o polovicu lacnejsi :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marcuss moze byt. Netvrdim, ze purenit je lacnejsi, ale lambdu ma 0,08W/mK, co by malo byt menej ako plastovy. (tepelnu vodivost plastaku som nenasiel, takze sa mi to tazko porovnava)
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik Pri oknách je sa hodnotí U za celú konštrukciu otvoru, no a ten podkladný profil má 1,9 /W/m2k. Purenit ma urcite lepsiu lambdu ako plastovy podkladny profil. V tomto prípade je tento prvok zabudovaný v podlahe a hlavnou funkciou je prerušenie tepelného mosta. Zvonku sa to aj tak zatepľuje, to závisí od konkrétneho prípadu.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcuss incon ma ten profil v ponuke. ked chces tak ti ho poslem.
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci OK posli mi to v sprave aLEBO TU
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.prievidza.sk/upload/wsw/fi... tu mas link na jednu objednavku. vsimni si ze su tam rozsirovacie profili vo viacerych sirkach.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcuss pokial chces foto tak ti poslem ale az v opndelok, nakolko to mam na predajni a nie doma.
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci OK
Odpovedať
@pegyno1 tak nejak takto tie stojky 12 mm zavitova tyc, 16 mm trubka, do betonu jeden srob a cele to vyplnim xps
Odpovedať
Profilova fotka
@milanf Je to dobré riešenie, ďakujem za foto, teraz je mi všetko jasné.
Odpovedať
tu je toho viacej http://www.smprodukt.cz/tepelne_izola...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
ja to budem riesit, ze cele dvere polozim na ytong vysky podlahy,moze to byt niektora z prieckoviek. sirka podla ramu.maju slusnu nosnost.z vonka zateplit styrodurom.taky sendvic.
Odpovedať
@septiko Ano, to je najbeznejsie riesenie, akurat ze mas okamzite zarobene na tepelny most. Myslim hlavne v mieste tesne pod vonkajsou parapetou, kde budes chces prist s dlazbou alebo nejakym terasovym obkladom. Ak das XPS az po hranu v hrubke ako na sokel ( u mna 10cm) tak ten detail akosi nemas ako ukoncit aby bol pevny a pochodzny a zaroven si sa vyhol rusivemu "prahu".
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado a ak by som na ytong polozil styrodur a nan to okno, by sa vysiesil ten tepelny most pod parapetov?teda z vonka a z hora by bola izolacia.
Odpovedať
@septiko Ak by to bolo mozne, potom skoda davat vobec ytong. Polozit iba na styrodur ;-) Ale neviem, ci je to take unosne, resp. ci sa to tak moze robit. "Určujúca pevnosť v tlaku pre posúdenie je uvedená v norme DIN EN 1606. Pevnosti v tlaku sa vzťahujú na trvalé zaťaženie 50 rokov so stlačením < 2 %." 185-355 kPa, cize 18,5t - 3,55 tony na m2. Pod 2m francuzske okno, 10cm pasik, to je 0,2m2, cize do 3700kg. To by mohlo stacit.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no tak preco tam pani zhornych prispevkov davaju tie kovove stojky?:) ten ytong bude lacnejsi v kombinacii s nejakym 5cm styrodurom a na TP to staci
Odpovedať
@pegyno1 ja som dal pod terasove dvere porfix a pred zabetonovanim terasy som z vonkajsej strany tohto porfixu prilepil 200 cm styroduru po celej sirke terasy aby sa poter terasy nespojil s prvou radou porfixu obvodovej steny, tento styrodur budem musiet zvrchu asi zasietkovat a dat lepidlo+ dlazba
Odpovedať
Profilova fotka
a neviete, ako to ma mio? ci ten nema vystup na terasu? alebo nema betonovanu terasu?
Odpovedať
Profilova fotka
neviem , ale to bude nejaky intergalakticky material :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?