Eliminácia tepelného mostu pri napojení prístrešku na dom

Profilova fotka
Snažíme sa o elimináciu tepelného mostu v mieste napojenia dreveného prístrešku na dom (HS). Aký typ kotvy použiť? Jedná sa o spojenie drevenej konštrukcie trám/krokvy prístrešku (foto) na betónový preklad domu. Jedná sa nám o zámer eliminovať tepelný most v mieste spojenia dreveného trámu/krokvy na betón. Prosím o radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
a vznikne tam tepelný most?Ako sa zvýšia TS? Mať Vaše problémy.
Odpovedať
@jan45 ak bude zavitova tyc fungovat ako tepelny vodic priamo do betonoveho prekladu, moze to miesto v zime vnutri vlhnut... verim tomu, ze tu nejde o zvysenie TS o par miliwattov.
Odpovedať
Profilova fotka
tak pár mW je problém, ale okná 3000x7000 nie sú tepelný most?
Odpovedať
@jan45 co sem pletiete okna? Tu ide o to, aku teplotu bude mat beton v interieri v okoli zavitovej tyce, ktorej tepelna vodivost na rozdiel od okien by sa dala nazvat rovno tepelny skrat.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nepreháňajte, prechod tepla má zákonitosti, je ovplyvnený odpormi pri prechode, rozmermi, pri žiadnej dokumentácii sa s takýmito detailami neuvažuje, aj pri najkvalitnejšom dome Vám pri TC uvedú prirážku na tepelné mosty v % paušálne. A je skutočne zanedbateľný, jedným otvorením vchodových dverí stratíte viac tepla ako TM za dlhú dobu.
Odpovedať
@jan45 jeden o koze druhy o voze, nema cenu pokracovat...
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ale tu nejde o tepelnu stratu, ale o problemy co to moze sposobit, cim je dom viac zaizolovany tym je TM vecsi problem @gashtaan dobre hovori
Odpovedať
@mmza ja skúsim niečo poradiť :-). Miesto oceľových záv.tyčí použiť nerezové. Majú nižšiu tep.vodivosť a tym eliminujú tep.mosty a ako bonus nezhrdzavejú..:-N ..ale na druhej strane tá cena? ..je to na individuálne zváženie, či sa s týmto tep.detailom vôbec zaoberať..=-)
Odpovedať
Profilova fotka
@euro_ maju nizsiu teplenu vodivost a eliminuju tepleny most ? Nuz to prve je zanedbatelne (vzhladom na zateplenie) a druhe nie je pravda (na IR fotke bude svietit ako hviezda ) :). Ked uz tak puzit tyce s prerusenym tepleny mostom .
Odpovedať
@euro_ nerez sice ma nizsiu teleplnu vodivost ale "eliminujú tep.mosty" je v tomto pripade velmi prehnane tvrdenie.
Odpovedať
@majkoj @gashtaan ak správne čítam, zadavatel otázky píše že sa snaží o elimináciu tep.mostu, nie jeho úplne vylúčenie/prerušenie. ..a to nerez spľňa..či?
Odpovedať
@euro_ nevadi, dostuduj si vyznam slova "eliminacia" a hned ti to bude jasnejsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mmza ostatných síce trápia tepelné mosty cez kotvenie ale ja si myslím že tebe ide o to že chceš osadiť drevo na holý betón. Ja by som to podložil 100 mm styrodurom a cez to pritiahol.
Odpovedať
Profilova fotka
chcelo to riesit uz v projekte a mat nachystane kotevne body s prerusenym tepelnym mostom. Teraz to bude uz tazko zrealizovat dokonale. A ako vzdy @jan45 nesklamal, ziadne tepelne mosty vlastne neexuistuju a vsetko je dobre ako sa robilo za cias proletariatu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@euro_ odhliadnuc od vyznamu slova eliminacia,z pohladu tepleneho mosta je uplne jedno ci tam das ocel s lamda 45, alebo nerez s lambda 33, ked okolity material ma lambdu 0,15, alebo dokonca 0,040.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko tak uz keby ho trapilo toto, tak potom phonotherm, nie styrodur :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @martosko @gashtaan @euro_ Ja by som mala otazocku jednu. Je mozne, ze stlpiky pristresku, ktore su na pridanej foto pri fasade domu budu v zatepleni? Cize ich nebude vidiet? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo aj čítate po sebe? Tvrdiť, že niečo je zanedbateľné a niečo neexistuje sú dva pojmy.
Odpovedať
@jan45 Ide o to, ze v zateplenom dome ma v zime interierova strana steny teplotu povedzme 18 stupnov, ale na malom bode, kde bude z exterieru privedena zavitova tyc s vybornou tepelnou vodivostou bude iba +5 stupnov a na tomto mieste sa bude zrazat vlhkost. Tepelne straty su isto zanedbatelne, ale to vlhnutie...
Odpovedať
Profilova fotka
@mmza ja mam pouzitu kotvu dosteba. http://www.dosteba.cz/?a=clanek&id=27 vyriesi tvoj problem. Kotva je upevnena o VPC tehly a o kotvu je upevneny tram pristresku.
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen Ak tie kotvy nechceš prevŕtať cez celú stenu a z vnútra dotiahnuť cez metrovú ocelovú podložku tak pri pomere plochy kotiev a zvyšku steny sa ta teplota tak rozloží že ani nenameriaš rozdiel. @nicicka Určite sa to dá skryť ale treba to potom aj patrične doriešiť aby nevznikly tepelné mosty ( tu by už bolo rozumné s nimi uvažovať ) alebo aby nepraskala omietka na fasáde keďže oceľ má svoju tepelnú roztažnosť. Jednoduchšie riešenie by bolo ich tam nedať.
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen to nie je tak ako to opisujete, závitová tyč cez nosník je zbytočná, stačí 2/3, tým sa vylúči bod, dá sa to osadiť do kapsy, to vylúči bod tiež, a priebeh teploty na prúte má iný priebeh ako na masívnom materiáli. je veľa bodov na stavbe ktoré sôsobujú TM, ale keď o nich neviete, netrápia Vás. Keď už sme pri preklade (asi nosníku, ale používam Vašu terminológiu) sú v ňom strmienka každých 25-30 cm, uloženie nikdy nie je na mm presné , takže prechádzajú od vonkajšieho povrchu nosníka k vnútornému a je ich neúrekom.
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka mozne dajme tomu ano, vhodne asi nie. Pokial by sa nasiel sposob ako rozumne ukotvit (zo statickeho a tepleneho hladiska) ten pristresok do steny, tak ta asi ani nie su nutne.
Odpovedať
@mmza Robiš tu taku vedu okolo paru kotiev do betonu a to že ten samotny preklad je tepelny most to ťa neserie? Keď si taky puntičkar, tak si mal daď originalne preklady medzi ktore sa kladie styrodur na prerušenie tepelneho mostu. Ta kotva je ako povedal @jan45 uplne zanedbatelna v tvojom pripade.
Odpovedať
@jan45 lenze tie strmienka nezvyknu trcat von cez zateplenie.
Odpovedať
@ruren odkial mas informaciu, ze nema vyriesenu ziadnu izolaciu toho prekladu?
Odpovedať
@gashtaan Betonovy preklad je vždy tepelny mos, pokial nieje v strede prekladu aspoň 6 ka styrodur.
Odpovedať
@ruren fiiiha, a preco prave v strede?
Odpovedať
@gashtaan Čo ti niekto stoji na kably?
Odpovedať
@ruren no asi ano, lebo tvoje myslienkove pochody nechapem... ako si sa dopracoval k tejto teorii?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?