Dodatočné zateplenie

Chceme zatepliť 17-ročný RD, postavený z tehál Porotherm (asi 30 cm). Zvažujeme použiť polystyrén a chcela by som sa opýtať, akú hrúbku, prípadne ktorý druh a prečo je najvhodnejší, aby sa dosiahol požadovaný efekt a zároveň, aby neboli v stavbe okná utopené. Za odpovede i rady vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@mandika1 Prezradím Ti, že ten Porotherm bude mať hrúbku 38 cm. Pred 17 rokmi sa z 30-ky nestavalo. Kritérium "utopených" okien je absolútne scestné. 8-( 8-( 8-( Dať totiž menej ako 15-20 cm polystyrénu na fasádu by bolo krokom vedľa. Možno by stálo za to posunúť okná smerom von - na hranu muriva. Ale to bude aj ďalšia robota vnútri navyše.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň pani @mandika1 pre stanovenie požadovanej hrúbky izolácie je nevyhnutné vedieť z akého materiálu sú steny, akú majú hrúbku. Do úvahy sa pritom berie najmenšia hrúbka obvodovej steny (v prípade, že máte rôzne hrúbky obvodových stien). Materiál je potrebné poznať v celom priereze steny (teda či sa jedná o keramické tvarovky, pórobetón a pod.). Následne vám vie projektant povedať min. potrebnú hrúbku zateplenia. Rodinný dom to však nie sú iba obvodové steny, preto pokiaľ zvažujte šetriť na energiách nezabudnite na strechu, balkóny, arkiere a pod. , ktorých tepelno-technické vyriešenie je veľmi dôležité. Spomenula by som aj podlahu, ale predpokladám, že tu rekonštruovať nechcete. Pokiaľ by ste mali záujem o návrh izolácie napíšte mi správu a vieme sa dohodnúť. Prajem pekný deň.
Odpovedať
@leonardom Áno, hrúbka tehly je 38 cm. Bude postačovať biely polystyrén 10cm?
Odpovedať
@mandika1 Čo to je za otázku ? Bude postačovať biely EPS 10 CM ? To je asi taká istá otázka, ako sa spýtať, či budú stačiť "človeku" 2 rožky na to, aby sa do sýtosti najedol ... Otázka je, čo chcete dosiahnuť resp. aký je požadovaný efekt ... Keď chcete "len niečo ušetriť" tak postačí hocičo, nakoľko akékoľvek zateplenie bude mať "nejaký" efekt ... Okná máte aké ? Ako máte zateplený strop ? Podlahu ? Čo od investície do zateplenia očakávate ? Akú chcete finančnú úsporu na energiách ? (najlepšie v číslach)
Odpovedať
Profilova fotka
@mandika1 Na Tvoju otázku, či bude postačovať 10 cm bieleho polystyrénu, zacitujem zo svojej predchádzajúcej odpovede: "Dať menej ako 15-20 cm polystyrénu na fasádu by bolo krokom vedľa." ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?