Dobry den,potrebujem zateplit cca 50 rocny dom. plna palena tehla.Galanta okolie?

Spravny material, druh zateplenia, vhodna hrubka, cena.. pseudo odbornikov typu 5-ka polyester staci na vsetko uz poznam dost. Vopred dakujem.
Odpovedať
Ty si nedal ziadne informacie,ale vyzadujes konkretnu odpoved. Na takto zadanu otazku ti odpovedia akurat ti pseudoobornici :-D
Odpovedať
Profilova fotka
prehladaj toto forum je tu naozaj viac nez dost diskusii na podobnu temu, dokonca s navodmi na vypocet rosneho bodu, pri roznej skladbe stien, a pod .. ja prave zateplujem 50 rocny dom z palenej tehlu kombinovanej s kvadrami .. podla vypoctov vyslo ze v idealnych podmienkach a garantovanom tepelnom odpore polystyrenu by mi stacilo 12.8cm bieleho EPS, co v realite projektant pretavil na 15cm hrubu izolacnu vrstvu, takze podla mna je 15 dost , ale davam 20 :) .. podstatny je aj strop, tam daj podstatne viac ako na steny (teplo stupa hore), idealne tusim tepelny odpor cez 10 .. tj napr 30-40cm vaty s lambdou 0.039.. presne vypocty ale zalezia od hrubky tvojho muru, a myslim ze velmi zavazia aj detaily typu schodisko, balkon, sokel, pivnica a pod .. citaj toto forum pouzi vyhladavanie .. je tu toho vellmi velmi vela ..
Odpovedať
Profilova fotka
Dali ste nám informáciu ale žiadnu otázku. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?