Detail zateplenia balkónových dverí

Ahojte, máte niekto na balkóne/terase ako hydroizoláciu použitú PVC fóliu (fatrafol, ...)? Mohli by ste pripojiť fotky, ako ste riešili detail okolo balkónových dverí? Strechári mi tam spravili sokel z XPS výšky cca 30 cm a hrúbky 15 cm. Zateplovať budeme 20 cm polystyrenom. Balkónové dvere budeme osádzať zarovno vonkajším múrom. Len mi nie je jasné, ako strechári vyriešia ten detail zateplenia a napojenia PVC s oknom. Ide mi práve o tých 30 cm od spodu. Ak by ste mali niekto foto ako ste to riešili pre moju lepšiu predstavu. Pripájam aj foto aktuálneho stavu. Zatiaľ strechári ten detail nechali otvorený.
Odpovedať
http://www.zpzb.sk/zateplovanie/image... pozri stranu 3.12 na inšpiráciu...
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko tragédiou našej spoločnosti je, že tieto detaily a dobre myslené rady písali ľudia, ktorí to nevedia urobiť. Jeho problém to nerieši, potrebuje napojiš izolá ciu na profily dverí, na to treba skúsených montérov. Profil dverí aj fólia sú PVC, dajú sa zlepiť teplom a doplniť poistným tmelom.
Odpovedať
nesúhlasím, v tomto prípade mu nechali tepelný most pod dverami, mali vytvoriť sokel z XPS 15x15 cm a ten obísť fóliou, dvere sa môžu na fóliu prilepiť alebo utesniť tmelom, nie privariť, tieto dva druhy PVC majú rozdielnu teplotu tavenia. Okrem toho by asi skončila záruka na dvere...podľa nemeckej aj českej normy musí byť prah dverí 15 cm nad terasou, môže k dverám prisadiť odvodňovací žľab a dvihnúť terasu nejakou dlažbou, úroveň pritekajúcej vody ale musí ostať pod 15 cm od prahu...Tieto detaily aj poruchy a riešenia sa nachádzajú napr. v knihe Poruchy striech, neviem z nej kopírovať, len posúvam už vyriešené veci a skutočné reklamácie v Nemecku...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?