Dať styrodur po celom obvode stavebného otvore pri oknách osádzaných zarovno s murivom?

Ahojte, potrebujem odbornú radu, či dať alebo nedať styrodur po obvode stavebného otvoru pri oknách, ktoré sa budú osádzať zarovno murivom :-| Jeden hovorí že je to zbytočné a druhý zasa že to tam treba ale že sa môže stať, že omietka zvnútra môže časom opadávať. Staviame z ytongu 30 a budeme zateplovať 20 polystyrénom. Chcela by som montáž na pásky, ale niekde som sa dočítala že pre ytong je to nevhodné pretože je pórovitý a nemá to zmysel. Vopred ďakujem za všetky rady a postrehy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj predajca okien ma odhovaral ze pasky su zbytocne... Potom je zbytocna aj folia pod skridlou.... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@superstar777 ja mam ytong 30 + 20 eps. okna sme osadzali na vonkajsi kraj muriva bez styroduru na pasky...nerozumiem ako suvisi porovitost ytongu s paskami..
Odpovedať
Profilova fotka
@superstar777 Ostenia otvorov sa nemajú zateplovať zvnútra (v interiéri). Okenný rám prekry zvonku fasádnym EPS aspoň do dvoch tretín. Ostenia pred montážou okien vysprav maltou (alebo lepidlom) dohladka, ako aj vonkajšie lemovanie otvoru. Na takto upravený podklad (napenetrovaný) môžeš lepiť pásky pri montáži okna. Pozri môj fotoblog : http://www.modrastrecha.sk/blog/laco1...
Odpovedať
@laco17 ďakujem, čítala som diskusie kde si sa k tomu už vyjadroval, takže tvoj názor k tejto téme poznám už dlhšie a taktiež tvoj fotoblog už mám preštudovaný :-D bola som rozhodnutá že xps nedám a okenný rám zvonku plánujem určite prekryť. Len všetci mi hovoria, že tam vznikne tepelný most, kde sa okno opiera o maltu.... :-| ako sa hovorí, "sto ľudí, sto chutí" takže sa budem musieť rozhodnúť....... ďakujem sa radu :-)
Odpovedať
Pri prekryti ramu zvonka je xps uplna zbytocnost. Pasky stacia vnutorne.
Odpovedať
Mame Ytong 30 + 20EPS. Okna osadene na vonkajsiu hranu a montovane na expanznu pasku Illbruck illmod Trio+, ziadna PUR pena, ziadny styrodur. Montaz prebiehala presne takto: https://www.youtube.com/watch?v=wsZ3g...
Odpovedať
@superstar777 Nemusíš dávať ostenie / ja som dal :-D / ale priprav podklad na montáž pásiek ak je nesúdržný t.j natri ho penetrákom , prípadne keď to pôjde už na pasky / nie expanzné je to drahé/ tak je nato určený illbruck Primer je to také lepidlo na ktoré pekne prilnu okenné pásky. Samotné pásky ti budú na Ytongu držať zle a budú sa odliepať.
Odpovedať
Profilova fotka
@superstar777 Kde sa opiera o maltu ? Mnou prezentovaný postup je podložený návodmi a výpočtami, ktoré som si naštudoval z netu, ale aj "sedliacka" logika mi potvrdzuje správnosť tohoto riešenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?