Dať do podlahy expandovaný polystyrén 100 S alebo 150 S?

Dat do podlahy hrubky 24 cm EPS 100S alebo radsej EPS 150 S? nebude mi tam parkovat tank, ale chcela by som poznat skusenost, ci ten polystyren pri takej hrubke nesadne moc, ci teda radsej neinvestovat do 150-tky.. ti, co mate takuto alebo podobnu hrubku, aky eps ste pouzili?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto by aj mňa zaujímalo, ja budem dávať do podlahy 16-18cm. Väčšinou sa stretávam s názorom, že 100S do interiéru bohate stačí. Pán Laďajaskva dokonca niekde písal, že pred rokmi použil do podlahy polystyrén určený na fasády a neklesá to...Ja by som otázku pretransformoval inak: Je tu niekto, kto dal do podlahy 100S a teraz po rokoch ľutuje že nadal 150S? A prečo?
Odpovedať
@matosc ja som zas niekde citala, ze blacksr dala do podlahy 100S a teraz by dala radsej 150S..
Odpovedať
@sarah_se ale ^blacksr by dala 150S lebo ma lepsiu izolacnu schopnost ako 100S. Osobne davam 23 cm 150S. Videl som po 2 rokoch v podlahe 100S ako to trocku kleslo - a ked bola nalepena dlazba so soklikom, tak ten sa trosku oddelil od podlahy. Ono to neklesne hned po zaliati . Takze urcite aspon 150 S. Prdsa len je to vacsia hrubka uz tych 24 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal 23cm- 150s.
Odpovedať
Na čo chce do podlahy dávať hrúbku 240cm? Tam sa dáva max. 10 cm a aj to len vtedy, ak boli tesne na zemi. Do podláh je doporučený EPS 100 – na tepelné a tlakové záležitosti úplne stačí. Hrúbka nesmie klesnúť pri zaťažení tlakom 100 kPa na menej ako 10% pôvodnej hrúbky – tak hovorí norma.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 no to ani nie ja som daval 100S a mal lambdu 0.30 menej som este u polystyrenu nevidel , jedine pod 250L bojler mi bolo doporucene davat styrodur (dal som xynthos) co by malo mat tvrdost 600 ak sa mylim tak ma opravte. bojler ma niakych 160 Kg + 250 L vody ked bude plny tak som zevdavy , poterar mi povedal ze keby tam dam klasicky 100kovy polystyren tak by mohlo zacat dvihat poter na opacnej strane , tak uvidime ako sa to vsetko vyvinie :) dufam ze bude vsetko v poriadku
Odpovedať
Profilova fotka
keď už chceš toľko investovať do podlahy tak tam daj 100 Neo alebo 150 Neo
Odpovedať
Profilova fotka
@pkubekova 10cm to je mozno podla normy,ale norma nam nezaplati ucty. x-)
Odpovedať
@pkubekova max 10cm? To si robis srandu? :-| Daval som 150S. Ked sa to raz zaleje bude neskoro
Odpovedať
Ja budem mat v podlahe 25cm EPS :-D
Odpovedať
@muskaat mas tam chyby. Ak by si mal lambdu 0.30 tak by to bola slabota. EPS biely ma 0.038 - 0.040 - chyba ti jedna nula za desatinnou ciarkou. Asi si chcel 0.03 - a zase taky EPS nie je.. aj grafitovy ma 0.031, ak si daval biely 100, tak si mal tak 0,037, 150S ma 0.034. @pkubekova takeho profesionala by som hnal z mojdo domu. Ze naco 24 cm, ze staci 10 ? 10 cm splna normu, nic viac nic menej. Toto je co za veta: Hrúbka nesmie klesnúť pri zaťažení tlakom 100 kPa na menej ako 10% pôvodnej hrúbky – tak hovorí norma.- teda z 10 cm sa ti pri tlaku 100 kPa moze stlacit az na 1 cm (co je 10 % z hrubky). Moze klesnut max o 10%, nie na 10%. A ked si zoberies 10% z 24 cm je to uz 2.4 cm - samozrejme ze 100 kPa je uz dost, ale predsa len to klesne, takze ak si chce niekto lepit sokle pri dlazbe alebo pri plavacke - hvilu by som s tym pockal, nech sa to neoddeli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
sorry chyba mi tam jedna 0 bolo to 0,030 bol to grafitovy a bol 0,030 nie viac som bol prekvapeny ak by som mal niekde ten obal by som poslal aj obrazok
Odpovedať
@mr79 ospravedlnujem sa za preklep... samozrejme, že nie na 10% ale o 10% hrúbky
Odpovedať
@pkubekova a s tou hrubkou nebol preklep? ;)
Odpovedať
@mr79 nie, nebol
Odpovedať
@pkubekova tak by som siel postudovat akym smerom to vsetko smeruje.
Odpovedať
@mr79 ako profi sa vyjadrujeme podľa skúseností a podľa noriem, ktoré sú stanovené...
Odpovedať
@pkubekova normy. takze staci ytong lambda a do strechy 20 cm vaty. ach jo. niekedy sa treba vykaslat na normy co su uz riadne bradate a sledovat trendy.
Odpovedať
@pkubekova myslite tie stare, co dnes absolutne nevyhovuju z hladiska energetickej narocnosti? Dakujem pekne taku normu
Odpovedať
@sarah_se Už si nepamätám aký sme presne dávali ale dávali sme grafitový a 2 vrstvy ukladané naprieč. MM to tak niekto odporúčal, kvôli záťaži aj izolácii. A či to je pravda, alebo blud, tak možno sú tu lepší odborníci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
V podstate podobná otázka ako už bola položená na úvod témy. Plánujem do podlahy 19 cm polystyrénu plus systémová doska (6 cm - čiže reálne plus dalšie 3 cm izolácie). Zataženie podlahy by malo byť viacmenej rovnomerné, v mieste kde plánujem krb bude položené XPS a v technickú miestnosť vyložím EPS200 (bude stačiť 15 cm, ostatne tu nebude podlahové kúrenie). 1. Otázka je či môžem zvoliť EPS 100 Neo alebo si musím priplatiť za EPS 150 Neo. Rozdiel predstavuje asi 450 eur a tie sa dajú zúžitkovať aj inak. 2. Myslíte, že trochu väčšia vaňa, by mohla predstavovať takú záťaž (napr. plne napustená vaňa 200 litrov vody plus váha vaňy plus váha človeka tak povedzme 400 kg), že by bolo vhodnejšie pod ňu aplikovať EPS 150 Neo?
Odpovedať
@stevosk 2. vydel si celkovu hmotnost plochou noziciek (presnejsie celej nosnej plochy), ktore budu tu vanu niest a mas vysledok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
podla normy staci 80mg celaskonu denne... pche, ja si davam 1gram (1000mg) za hodinu, ked na mna lezie choroba... vie niekto poradit, cim vyplnit 15cm do podlahy, ci naozaj staci 100S, alebo radsej 150S... pripadne ine veci ?
Odpovedať
@dusantt podla hesla - ked na mna nieco lezie, dodrbem si pre istotu aj ladviny...
Odpovedať
@gashtaan 20 rokov to tak praktizujem, a ladviny mam absolutne OK c vitamin je rozpustny vo vode..
Odpovedať
@dusantt to je uplne jedno, ze vitamin c je rozpustny vo vode... ked ho dostanes do tela, jedna z veci, na ktore sa stiepi je kyselina oxalatova, ktora sa ti v takychto narazovych megadavkach nemusi stihnut v crevach spracovat a vylucuje sa cez oblicky - prave tam riskujes kamienky. Ale to uz sme v tejto teme asi dost offtopic :)
Odpovedať
Na vsetky stavby uz par rokov pouzivame EPS 100S a ani na jednej niako badatelne neklesla podlaha ani po rokoch!
Odpovedať
@gashtaan to co si napisal je oxymoron, cize nedokazal si, ze vitamin C akymkolvek sposobom podporuje akekolvek kamene, cize len zavadzas, alebo nevies, ako to realne funguje. zial, to je ako ked tu niekto radi, ze netreba projekt, staci triezvy odhad. naopak, vitamin C zmiernuje kamene.. napr detom je nebezpencejsie ho nedat, ako ho dat. aj gorila zozerie cca 4g denne z jej stravy, clovek asi 90mg, podla toho ci a co konzumuje. prosim ta @gashtaan preco pises take bludy verejne ? nehanbis sa za to ? alebo len zijes v sebaklame ?
Odpovedať
@dusantt nechapem kde tam vidis oxymoron, ale kedze sme uz dokonca pri gorilach, je najvyssi cas to nechat tak.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?