Čo poviete na túto skladbu a izoláciu domu?

Obvodové nosné murivo Ytong P2 400 PK z rozmerom 300x249x599 R=U=0= 3,03 nereálne R=U=0,045=2,53 Vonkajšia izolácia ESP 100 F 150 alebo 200 lepený na kléber a kotvený Sieťka, kleber, vonkajšia omietka Sieťka, kléber, vnútorná omietka Základové pásy 900x600 budú izolované a hydroizolované drenáž pod celou základovou doskou a zakl. pásmy Základová doska betón + hydroizolácia+ fólia+ ESP 150S 150 alebo 200 + fólia + betón samozrejmosťou kari siete a roxory Strecha pultová vnútry priznané hrady izolácia minerálna vlna Unifit 037 200 alebo 240 izolované aj krokvy parozabranná a difúzná fólia škridla Tondach Twist čierna sklan cca 25 Okna Fenestra Geneo 3+ z thermomodulom v ráme a v krídle Zabudli sme na niečo alebo sa máme niečomu vyvarovať. Za rady a postrehy vopred ďakujeme.
Odpovedať
1
2
@slamka0 "R=U=0= 3,03 nereálne R=U=0,045=2,53 " Kto povedal?
Odpovedať
v katalógoch uvádzajú ale bez toho nereálne
Odpovedať
@slamka0 R sa nerovná U
Odpovedať
tepelný odpor R při u = 0 http://www.ytong.sk/sk/content/ytong-...
Odpovedať
@slamka0 ahaaaaaaaaa, takže nejde o U, ale vlhkosť :-) EPS nie 100 F, ale 70 F ........... dajte aj 25 cm, využite potenciál podlaha 150 S hr. aspoň 20 cm + perimeter na základy strecha aspoň 40 cm vlny čierna krytina v lete = :-p, možno by sa hodila odrazivá fólia pod škridlu okná - OK, dôležité je sklo vetranie rekuperačne kúrenie symbolicky toľko môj prudko odborný príspevok
Odpovedať
@blacksr dakujem velmy pekne a bude to trojsklo
Odpovedať
@slamka0 ja by som na fasadu dal 80F - hrubka urcite aspon 20 cm, avsak vypoctovo treba urcit, do akej hrubky ma zmysel ist, aby to bolo investicne vyhodne. Podla mna je kotvenie na rodinnom dome zbytocne - radsej celoplosne lepit. Podlaha 150S - ano, odhadovo aspon 20 cm. V streche tych 40 cm, ako uviedla @blacksr . Tramy asi potom nepriznas. Zakladova doska - aku foliu chces dat medzi HI a EPS? Zaklady - do nezamrznej hlbky len tie, co su pod obvodovym murivom. Pod stredovym murivom stacia plytsie. Co sa tyka sirky, tak to treba posudit po vykopani ryhy. Podla unosnosti zeminy.
Odpovedať
@janvirostko mne sa tieš kotvenie nelúbi ale výska v hrebeni by mala býť 9,65m a to je uz dost vysoko v základoch ta folia na ochranu esp alebo netréba a unosnost zeminy je dobra pokial viem len drenáž pre istotu
Odpovedať
@slamka0 Kotvite len v miestach nad 8 m. Fólia - podľa typu HI. Pre istotu dajte, prípadne použite piesok (my).
Odpovedať
@blacksr ten piesok v zakladovych pasoch myslys a co myslys tym podla typu HI
Odpovedať
@slamka0 na HI, pod EPS nie všetky HI škodia polystyrénu, ale sama sebe neviem dať uspokojivú odpoveď...
Odpovedať
Zaujimalo by ma ake svetla vyska miestnosti zostane ked da 20cm do podlahy? S akou vyskov stropov teda ratate? Je jednoduche dat vela polystyrenu no potom sa vsetko zdvihne. Vypada to tak ze ak chcem dat 20cm EPS + 5 cm EPs pre podlhovku 8cm poter musim asi murovat z 11ks tvarnic vysky 25cm + nad murovat aspon jednu tvarnicu rozpilenu napoly co je 12,5cm. Ak chcem dat pod strop este rekuperaciu cista vyska 2,4m. Je to dost?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cajka5 Rúry môžete viesť vo vlne. Áno, treba si rozmyslieť tie výšky. Papier, ceruzka, pravítko.
Odpovedať
@slamka0 aku hydroizolaciu budes mat? Aky material?
Odpovedať
@blacksr Ja nemam bungalov. Na prizemi deka. Tj popod betonovy strop. Jedine ta ceruzka papier, no ak to chcem splnit musim teda jednu tvarnicu rozpilit napoly.
Odpovedať
@cajka5 podlahovka nebude a ked sa to cele nastavy na 2,5 m vysku kludne to staci nemyslys?
Odpovedať
@janvirostko ta je v stadiu riesenia zato som sem aj pisal aj tie hrubky esp aby sa to dalo este upravit napr ta vyska stropu a aby bola cena realizacie co najnissia a energeticke zatazenie co najmensie. Zato je aj toto forum a treba si radit aby sme nespravili chyby ktore sa nedaju napravit toto je vsetko teoreticke a na papieri takze sa to da stale vsetko upravit a pohrat stym.
Odpovedať
@slamka0 Bol so u kamarata a vznikol mu taky problem ze mal okna vo vyske 70cm. Co bolo velmi malo. Teda vy nedavate podlahove kurenie?
Odpovedať
@cajka5 podlahove nedavame a hrame sa z moznostou priznanej rekuperacie sa nam to lubi
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem čo by som k tomu dodal,okná určite trojsklá,tepelná izolácia strechy 300-350mm s Al parozábranou,rekuperačný systém. (všetko doporučenie k uvedeným parametrom) Rieši sa to ale komplexne v projekte stavby !!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@cajka5 ja budem mať tiež parapet hotovy na 70 cm +- 2cm
Odpovedať
@havaj Ono v podstate nastava problem len ked sa da ku oknu kuchynska linka, ta ma vysku 85cm. Takze vznika skok dole. Inac problem nevidim.
Odpovedať
Profilova fotka
@cajka5 okno v kuchyni bude vyžšie asi na urovni linky aj v šatniku kedže su tie dve okna na jednej stene tak nech budu v jednej linii , ostatne su nižšie kôli normam pre bezbarierovy dom
Odpovedať
Stale lepšie ako dať menšiu izoláciu ked sa to nedalo spraviť inak alebo sa myslelo na to dodatočne čo neni v našom pripade radšej dám o jednu radu vyšší dom a budem mať zaizolovane
Odpovedať
@slamka0 ak chceš naozaj priznané krokvy,daj si nadkrokvovú izoláciu skladba-krokva,tatransky profil alebo iný podhľad,nadkrokvová izolácia,krytina-hotovo
Odpovedať
Čo poviete na stavebný materiál solbet je vyrazne lacnejší čo sa mi páči a ušetrené peniaze by som pridal na hrubke izolácii. A čo som čítal tak je ten solbet celkom ok
Odpovedať
Solbet je celkom v pohode. Ja z neho idem stavať teraz na jar bungalov 1087. V okolí sa z neho tiež stavia pár domov a nikto sa nesťažuje. Inak, je toho o ňom popísané na nete dosť. Kvalita je dobrá, cena vynikajúca, tak sa nie je čoho obávať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
akym hrubym polystyrenom (hrubku menit nechcem, je to odporzateplit Ytong P2 - 400, aby nevznikal rosny bod ? staci 10 cm EPS alebo 15 cm ?
Odpovedať
nejak som tu vetu skomolil pri oprave :) tak este raz akou vrstvou EPS zateplit ytong P2 -400 hrubka je 375 aby nevznikal rosny bod ?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacknigga ja som zvolil 12 cm neoform čo sa rovna cca 15 cm bieleho eps
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?