Čo použiť na vonkajšiu izoláciu okolo okien?

Co pouzivate na izolaciu okolo okien/dveri? budem musiet na terasu a okna zvonku niecim odizolovat. Mame tam akoby nedotiahnutu omietku a chcel by somt o niecim zatmelit. Ak mozete prosim konkretne vyrobky. Taktiez v rohu sme mali navlhnute v zime a potrebujem vediet ci sa ten roh da nejak odizolovat proti vlhkosti zvnutra. Pripadne ako zvonku. Dakujem za rady!
Odpovedať
@andrejo nákres alebo fotka, o čo konkrétne ide...?
Odpovedať
No predstav si okno zvonku a omietku ktora medzi ramom okna a omietkou ma asi 1 cm fugu. No a dvere na zemi ako mam dlazbu na terase tak tam bola sparovacka a ta pri rame dveri popraskala a teraz tam su fugy.
Odpovedať
@andrejo Na to sú špeciálne lišty. Riešením by mohol byť aj tmel, asi silikón? Skúste pohľadať v TL výrobcov. Ostenia ste neprekryli izoláciou a až na to omietka? Pod dlažbu na terase ste nadali žiaden asfaltový alebo iný náter?
Odpovedať
@andrejo A ešte navlhnutý roh vnútri - parotesné pásky alebo iný spôsob utesnenia proti pare ste použili? Môžu byť dve príčiny toho vnútorného vlhnutia: kondenzácia alebo zatekanie zvonka.
Odpovedať
@blacksr ja som to chcel riesit prave silikonom/tmelom len uz mi raz poradili a ten veru nevydrzal nic. Omietku robil stavitel a predpokladam ze je tam vsetko potrebne vratane izolacie. Len to dotiahnutie po ram okna mi tam chyba. Tie specialne listy sa pouzivaju samostatne alebo na ne este ide potom nejaky tmel alebo nieco? Ten roh co vlhne je stena na rohu domu na 1 poschodi na urovni kde je aj vonku roh budovy. Predpokladam ze tam bola odfalknuta izolacia. Preto chcem riesit nieco co by sa dalo vnutri urobit aby som ten roh odizoloval. Napadlo mi ze by mozno bolo vhodne tam dat dole vnutornu stierku, dat tak nejaku izolaciu a sietku, no a potom nanovo naniest stierku pripadn s nejakou protiplesnovou ochranou.
Odpovedať
@blacksr tie parotesne pasky sa davaju aj pod stierku?
Odpovedať
@andrejo Napr. http://www.soudal.cz/cz/product-detai... http://www.fsmalacky.sk/fsmalacky/esh... - prilepí sa na rám okna, zaomieta sa a ten žltý pásik sa potom odlomí. http://www.tepelna-izolace.cz/zacisto... http://www.e-zatepleni.cz/76-3-745-14... http://www.e-filip.sk/default.aspx?Co... K tomu vnútrajšku sa neodvažujem radiť bez bližšieho popisu.
Odpovedať
@andrejo Parotesná páska sa dáva na styk rámu okna a ostenia, aby sa prekryla paropriepustná PUR pena. Neviem, či máte vypenené v kuse - ak áno, môžeme ten spoj považovať za vzduchotesný, ale bez pásky nie je parotesný. Ku kondenzácii môže dochádzať vtedy, ak nie sú zateplené špalety zvonku = na vnútornom povrchu rámu okna alebo vnútorného ostenia je príliš nízka teplota. Preto sa to odporúča urobiť zvonku takto: http://www.poradte.cz/domacnost-a-byd...
Odpovedať
@blacksr dakujem! Skusim to pozret a zistit ci tam pod tou omietkou take nieco nahodou nieje. Ak hej tak asi bude treba len nejaky tmel na tu fugu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som okolo okien otlkol omietku, pouzil po celom obvode paro priepustnu samolepiacu foliu tato fólia sa nalepí na okenný rám a napojí na murivo po celom obvode ramu. ostenie nadprazie a parapet by som dodatocne zateplil polystyrenom XPS hr min 30 mm, z vnutra medzi ramom okna a murivom treba pouzit PUR penu a zalistovat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@edgarx @blacksr nechcem otvarat dalsiu temu tak sa opytam tu.. je mozne dat izolaciu z EPS alebo XPS ake sa dava zvonka na ostenie dat aj na vnutornu stranu, do interieru? popripade urobit dreveny obklad okolo okna zvnutra? pomoze to napr pri zlepseni tep. mostu, ci je to zbytocne? uvazujem o uchyteni okien pomocou pur peny + paronepriepustne pasky.. + okolo okien XPS 2-3cm po celom obvode...(okolo ramu nalepeny po vnutornom obvode okenneho otvoru) dakujem
Odpovedať
@colliers áno, aj znútra môže byť EPS / XPS. Drevo moc nepomôže - to nie je izolant. My máme EPS S. Len pozor, aby šlo okno dokorán otvoriť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ak je fuga medzi omietkou a ramom okna, tak uz by bolo skoda neprekryt ho ciastocne kantovym EPS, pripadne XPS, hlavne, ked je tam taka spara... Na okraj nalepit pasku Combband 600 rozmerov 3mm x 15mm x 10 metrov a celoplosne ho nalepit na ostenie, pricom exp. pasku pritlacit na ram okna...Vytvorite si tym t.z.v. zalomene ostenie.. Paska nemusi byt po celej sirke kantoveho polystyrenu, staci od okraja pohladovej casti..zalezi na tom, kolko si chce kto prekryt ram okna... kazdopadne sa tymto riesenim zbavite 2 starosti naraz : 1. Sparu budete mat utesnenu podla normy do tlaku narazoveho dazda 600 PA ( aj pre vyskove budovy ) a zaroven sa vam vytvori spoj medzi EPS a ramom okna, ktory nikdy nepraskne. Paska je napustena SA disperziou a vytvara trvale tesny spoj-zaroven paropriepustny. Takto urobeny detail sa len omietne a nic viac nepotrebuje. V pripade utesnovania tychto typov skar ( dva rôzne materialy- mineralny a PVC ) sa casto pouzivaju tmely a silikony, pripadne ine tesniace hmoty, ktore ale nevytvaraju trvale tesny spoj... Viem, ze ked je vrchna omietka uz urobena, malokto sa do toho pusti, ale pri sanacii, alebo novostavbe to treba takto urobit...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem za objasnenie ;-) @drasnican1 pri pouziti tej pasky Combband 600, je potrebne medzi okno a ostenie tiez ta paska Winflex? alebo uz nie? inac vdaka za vyborne informacie ;-)
Odpovedať
@colliers Tiež máme zvonku Combband. Náhodou od @drasnican1 . :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?