Co je lepsie?

Ahojte strechaci, prosim vas o radu...co je lepsie - hrubsi YTONG alebo tensi ytong plus zateplenie? Z kazdej strany pocuvame nieco ine, tak skusim este vase nazory. Za kazdu radu a postrehy som vopred vdacna. :)
Odpovedať
Stokrat polozena otazka, treba ju tu polozit stoprvy krat, ze? Staci sa tu trochu zacitat a dostanes viacmenej jednoznacnu odpoved, ze B je spravne.
Odpovedať
@gaby59 Jasné že správna odpoveď je A. :-) Pri kúrení plynom je mesačná úspora za plyn 5 - 10 eur za mesiac, podľa toho či ide o bungalov alebo poschodový dom. Cena oboch stien je pribižne rovnaká. Hrubšia stena má lepšiu statiku a nemá problémy s izoláciou (mravce, ďatle, vlhnutie stien, odpadávanie, životnosť 30 rokov).
Odpovedať
Milujem temy kde nie je z nazvu jasne o co ide. Lepsia je jednoznacne uhlikova ocel.
Odpovedať
@gaby59 takže ako vidíš aj tu nájdeš rôzne názory, niektoré sú fundované viac, iné menej. Pokúsim sa to úplne zjednodušiť a zadefinoval by som to tak (bez ohľadu na ostatné vplyvy ktorých je veľa), že keď nemáš problém platiť za teplo od cca 50 do 100 € mesačne tak platí prvá varianta. Ak je tvoj cieľ mesačných platieb niekde okolo 20-30€ tak to prvou variantou buď nedosiahneš vôbec, alebo len vynaložením vysokých investičných nákladov a preto je to jednoduchšie dosiahnúť druhou variantou čiže zateplením.
Odpovedať
suhlasim s radopom
Odpovedať
@gaby59 zalezi na tom, co od obvodoveho muru chcete. aby len drzal dom po kope? potom cim hrubsia stena, tym lepsie. pokial chcete aj setrit na kureni, tak je nutne izolovat. a potom nema zmysel nahanat hrubku stien. cenovo je vsetko otazne, nakolko davaju rozni predajcovia rozne zlavy a za hranicami je casto ten isty material lacnejsi aj o polovicu pred zlavami. btw predpokladam, ze vam ludia hovoria aj o dychani domu. ak chcete porozumiet tomu, preco je to hlupost, otvorte chladnicku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?