Čo hovoríte na takto odvedenú prácu?

Zatepľujeme dom a dnes po zaškrabaní omietky na jednej stene som si všimol, že majstrom sa podaril takýto detail, ktorý najlepšie vidno na fotke č.1. Nemal by byť vnútorný povrch špalety v jednej rovine s vnútorným okrajom plastovej krytky vonkajšej parapety? Keď som to reklamoval, majiteľ firmy ma vysmial, že to nič nie je a majster, ktorý to robil sa vyhováral, že vonk.parapet. dobre nesedel a že aj okno je krivo osadené, takže sa to lepšie nedalo urobiť. Pritom podľa mňa stačilo vonk.parapet primerane skrátiť podľa nameranej hrúbky zatepelenia. Na ľavej strane okna sa prechod špalety podaril dobre, ako vidno na fotke č.2. Čo s tým? Prerobiť? Alebo žiadať zľavu? Alebo je to len estetický defekt a z funkčného hľadiska to neprekáža?
Odpovedať
prerobit, majitelia zvyknu vsetko bagatelizovat....
Odpovedať
no urcite to tak nenechajte, najlepsie by bolo, ak by ste mali fotografie nejakeho domu, kde je to urobene tak, ako ma byt a s tym argumentovat u firmy. Skoda, ze na Slovensku sa casto kyvne rukou....ale ked mate platit, tak nech je zaplatená práca a nie to, že niekto je babrák. Nebudme narocni, ale nenechajme sa okradat...ked vam tam bude pri dazdi stat voda a zacne to vsetko vlhnut...no neviem, ja by som to reklamovala urcite. drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mna tiez prerobiť alebo žiadať zľavu. Snáď to nebudú robiť hala bala len preto, lebo sú lenivi a nechcelo sa im s tým trosku vyhrať. Predsa ked za niečo platím, tak to má byt urobené poriadne a vyhovorky typu okno je krivo osadene nech si nechajú pre niekoho iného....
Odpovedať
Profilova fotka
no, prerobit jednoznacne...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som ich ani nevyplatila, kym to nespravia tak ako to má byť :-(
Odpovedať
Odkiaľ boli takýto babráci? Aby sme si mohli dať všetci pozor. Okamžite prerobiť a potom vyplatiť! Ja som musel vyhodiť stavbárov z PE. To bol otras!
Odpovedať
Dobrý den. Je to jednoznačně chyba řemeslníka. Je to stejné, jako když krejčí střihne jednu nohavicu kratší a říká, že jste křivo stál. Je to šlendrián. Naštěstí to bude jenom estetická vada, která se tzv. ohledí. Jenže na to budete hledět Vy. A to vstupné na to divadlo musí zaplatit ten jouda, který to všechno zrealizoval. Nedovedu si totiž představit, jak by se to dalo udělat bez nějakých trvale viditelných zásahů. Důležité je, aby byla ošetřena spodní plocha toho EPS, který čouhá nad boční krytku parapetu. Nejlépe tím samým, jak je fasáda. Jinak po vyřízení slevy a zaplacení celého veledíla zveřejnit reference s přesným názvem fidmy. Ať se jim hejbou kšefty. FUJ!!!! S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
strasne,to je nieco proste nepriehliadnutelne.....ja by som dal staznost na europsky sud za ludske prava do strasburgu.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem, mohli to zbabrat omnoho viac... Bud sa budes s nimi natahovat a aj tak nic nevyriesis alebo si tam sam daj exterierovy silicone a mas pokoj.
Odpovedať
Nedá sa z fotografie 100% určiť či je okno dobre osadené(vyzerá byť).Ale určite nieje dobre osadený parapet.To čo tvrdí majster vyzerá byť pravda.Takže v tomto prípade neurobil zle fasádnik ,ale ten čo osádzal okno a parapet.Treba to premerať uholníkom oprieť o rovinu fasády a zmerať pravouhlosť ostenia.Chýba fotografia z 2-3 metrov od okna podľa toho by sa možno dala určiť pravouhlosť ostenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Hrôza! Hm, ako keby som pozerala na fotografie nášho domu. A reakcie také isté: konateľ firmy ma len vysmial, že riešim sprostosti. To vyzerá na dielo firmy Kimall, BA.
Odpovedať
nemalo by sa to stat, ale isto vám to nerobila jedna firma, lebo ak by ste to chceli mat tak ako to má byt, tak by vám to robotnici co zateplovali museli demontovat parapety, a skratit. je otazne ci by ich slo vybrat lebo ak to prilepili montaznou penou tak by ich skor poskodili. ked vám osadzali okna tak vám dali parapety az po okraj ostenia, keby tak neurobili tak by vám to zatekalo, kym by ste nezateplili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
To ste ešte nevideli, ako osadili parapety na našom paneláku .... nestrčili ich do drážky a došlo sa na to až po natiahnutí zateplenia a fasád... takže na radu prišiel tmel, vraj to má fotostabilitu na 15 rokov...a potom čo ? ževraj znovu pretmeliť....ale jednoznačne to nebolo urobené tak ako malo.
Odpovedať
Neviem si predstaviť ako to budú opravovať ,to by ti ešte viac poškodili fasádu. Parapet už odtiaľ tak ľahko nevytiahneš. Pýtať zľavu môžeš ale aj tak ti ju nedá a ak aj náhodou áno tak len minimálnu. Opravu by som im už nezveril do rúk a keď si aj niekoho nájdeš a uvidí to tak ti to neurobí pretože sa s takýmito banalitami nikto pol dňa serkať nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo takto?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@xray1978 ak je toto jediná zbabraná vec čo spravili tak to si pogratuluj. Je otázne ako sa to dá opraviť, lebo nevidíme celé okno. Ak je tam kolmé ostenie tak vyzerá že je zle osadený parapet lebo rám okna je na oboch stranách prekrytý s rozdielom pár milimetrov. Zľavu viac ako pár desiatok euro za toto nečakaj.
Odpovedať
hlavne po 5 rokoch :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja uz podla vercajchu vidim ci je to majster alebo debil. Skoda ze ste si neobehli stavbu este pred klebrovanim. Vtedy sa vsetkemu da predist. Teraz sa da na to uz len nepozerat😃 a mozno bola len krytka slabo zatlacena do parapetu a preto je taka vysunuta do boku. Lebo spaleta na oboch stranach okna prekryva rovnaky kus ramu. Zle je osadeny parapet. A ked to ten debil videl a urcite to videl, tak mal hned s tym parapetom nieco urobit. Lebo to zbada aj slepi. Ale tak ked je raz niekto slepi flegmatik, tak nezbada ani ze ma nasrate na schodoch a stupi do toho. Nechapem ze ste si to nevsimli ked sa osadzali parapety. To nekontrolujete co sa deje na stavbe? Ked chcete kvalitu, tak treba popredu pozerat. Co uz teraz ked je to pod fasadou....
Odpovedať
ak by bol parapet rovnako siroky ako ram okna potom by sa to nestalo ten kto to zateploval mal zohladnit aku hrubku na spaletu nalepit izolaciu aby to na tu krytku parepety pekne sadlo ako ma takze zateplovak to odflakol vidiet to musel ked lepil no nechcel sa s pohrat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?