Čím zatepliť strechu na bungalove?

Profilova fotka
uz som to sem napisala ako otazku...chyba...tak pre istotu aj ako diskusiu...chceme zateplit strechu na bungalove...14x11, heluz 38, trojsklo..cim, ako? :-N @blackstr ...slamu nemozem, mam na nu alergiu :-( :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@benito5 strechu neizolujte, museli by ste ju chrániť pred dažďom, ale skúste strop, akékoľvek minerálne vlákna, fúkaná buničina, penové látky. Myslím, že by bolo vhodné to zadať do vyhľadávača ako zákazku a podľa ponuky sa rozhodnúť.
Odpovedať
@jan45 aky vyhladavc mas na vysli, daj prosim nejaky tip. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ...no vlastne som mala na mysli strop..ale neviem, ci treba izolovat aj medzi krokvami na sikmych stranach? ...ide o neobyvane podkrovie, ktore bude sluzit ako odkladacia plocha..... uz sa tu o tom vela popisalo, dokonca vznikla aj nejaka "sekta" ci co ...ale ja som z toho stale jelen :-N
Odpovedať
@benito5 Nevykurovaný priestor netreba izolovať. Ale treba počítať, že tam bude mrznúť, takže žiadne zaváraniny... Ak potrebujete nad nulou, treba izolovať aj medzi krokvami a osadiť tam radiátor, ktorý bude udržovať napr. nad +5°C. Strop izolujte poriadne v oboch prípadoch. V prvom cca 40 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem :) este otazka, stacilo by v tom druhom pripade zateplit aj medzi krokvami s tym, ze stredom podkrovia ide komin , ktory by to pripadne trosku udrzal nad tou , kedze sa v krbe v zime bude kurit pravidelne ( pocitame s peletovymi kachlami s prepojenim do podlahoveho vykurovania)
Odpovedať
@benito5 Načo 2 zdroje? Poriadne zateplite a bohate postačia len tie peletové kachle s podlahovkou. Miesto krbu investujte radšej 2500 € do riadeného vetrania s rekuperáciou, čo prinesie ďalšiu úsporu, a nie náklady a robotu. Možno by stálo za úvahu dať do podstrešia aj prieduch, ale to sa ešte poraďte s krbárom. Každopádne takéto temperovanie sa ťažko reguluje a vynechanie kúrenia v krbe (z nejakého dôvodu) môže znamenať pokles teploty v sklade pod želané minimum. Ja by som tam dala teleso, ktorému možno presne zaveliť, čo má robiť. Alebo je ešte možnosť v podstreší okolo komína vytvoriť malú izolovanú miestnosť, nie temperovať obrovský objem. Teda, ja by som na povale nerobila takéto komplikácie s parozábranou, izoláciou a kúrením kvôli skladovaniu vecí. Hľadala by som pre ne miesto v úložných priestoroch pod stropom v chodbe, techn. miestnosti a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?