Čím zatepliť podlahu na povale?

Čím zatepliť podlahu na povale, aby sa po nej dalo i chodiť a postaviť nábytok? Je to starší rodinný dom, kde je povala od prízemia oddelená betónovými potermi. Býva sa na prízemí a vôbec sa tam neudrží teplo. Všetko okamžite unikne cez plafón do podkrovia a von. Zatepliť plafóny v izbách sa nedá, lebo by sa veľmi znížil strop. Nafúkať izoláciu sa ťiež nedá, lebo medzi prízemím a povalou nie sú asi žiadne dutiny, len betón. Potrebujeme dať teda izoláciu na podlahu v podkroví - ktoré je dosť priestranné. Ale musí to byť niečo čo vydžrí aj tlak: aby sa tam dalo chodiť, uložiť nábytok atd, pretoze na povale máme sklad vecí a perspektívne ju chceme ešte využiť. Ďakujem za rady, prípadne kontakt a konkrétny tip na dodávateľa. Podlaha na povale má cca 100 m2. Je to ma Záhorí, 45 km od Bratislavy.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi.. urcite.. ehm ... zisti skutocny stav stropu jeho skladbu a potom si zaloz temu nie otazku Ak to mas ako pises tak musi byt hore nie poter ale monolitycky strop je jedina moznost dreveny rost a zateplit medzi a na to zaklop z dosak. V skutocnosti bude strop tramovy s hornym a spodnym zaklopom a na ten sa davala betonova mazanina .. skus kusok navrtat alebo kladivkom rozbit
Odpovedať
Položiť na zem podlahový polystyrén a na to dáke dosky a mate jednoduché zateplenie
Odpovedať
fukat sa da na hocico nemusia byt tramy preboha. Ak toma byt potencionalne obytne potom budes davbat izalaciu zas von? Malo by tam byt aspon tak 30 cm izolacie, ke to das nebude uz podhlaha moc vysoka? Potom uz radsejzatepli len strop na povale a nie dlazku.
Odpovedať
položiť geotextiliu, na to parozabranu, potom podlahovy EPS a uzavrieť to OSB, Teple, lacné, pochôdzne a zvládneš to vo dvojici.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?