Čím zaizolovať balkón?

Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu cim zaizolovat balkon...U nas ide konkretne o vyvysenu terasu(je vo vyske140cm), neprsi na nu priamo, pretoze je tam este podhlad...Pridavam aj foto. Davali by ste specialnu-drahu i ]-( zolaciu, alebo tam staci lepenka? Dalej nevieme ci je tam nevyhnutne davat okapovy/balkonovy profil...Ako by ste to prosim vas riesili s prihliadnutim na cenu, ale aj vizualnu stranku...Dakujem vopred za kazdy nazor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Budete ešte aplikovať spádový poter kvôli výške (vstup do dverí)?
Odpovedať
@peterpb na foto to este nie je, ale robil sa uz cca.10cm poter, teraz by mala ist ta izolacia, potom dalsi poter, asi 5cm...preco? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
To nie je úplne optimálna skladba, nakoľko oddeľujete dve vrstvy cem. poteru hydroizoláciou, a je úplne jedno na akej báze. Vrchná vrstva poteru sa bude správať ako plávajúca a tým pádom bude mať deštrukčný vplyv na hydroizoláciu, hlavne v zimných mesiacoch a v styku podlaha- stena a podlaha- okapový profil. Odporúčal by som naaplikovať spádový poter, okapové plechy alebo profily, hydroizolačnú stierku, do vnútorných rohov zapracovať dilatačné pásky a následne do pružného (flexibilného) tmelu nalepiť dlažbu. Pre výplň škár použiť vhodný škárovací tmel (označenie CG2), pre výplň škáry v styku podlaha- stena odporúčam použiť silikón (pružný tmel).
Odpovedať
@peterpb Velmi pekne dakujem...pretlmocim nasim chlapom...mne nie je jasne co je to hydroizolacne stierka, ale oni hadam budu vediet. Mne islo hlavne o tu lepenku, ci je vhodne je pouzit, alebo mame investovat do tej folie...vyslo by to aj s okapom nejakym 200EUR, co je akoze dobra cena, len mne sa to zda aj tak dost....lepenku mame, tak by sme tie peniaze usetrili...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@peterpb ahoj Poprosim o nazor. Dokoncujeme novostavbu a ideme riesit terasu, ktora je voci interieru -185mm. Na terasu pojde termodrevo v skladbe 70mm t.j. zostalo nam 115mm. Uvazujeme na podlahu vodorovne ulozit styrokdur 30 popr 50mm a zvysle v hrubke 100 mm (tolko bude mat aj zateplovaci polyst) koli preruseniu mostu a na to vyspadovat beton. Potom hydroizolaciu, okapovy plech a na to dreveny rost + termodrevo. Dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?