Čím lepiť sivý eps?

Vraj Duocontact nie je vhodný na mastný sivý eps.Starcontact je vraj vhodný.Je to pravda? Alebo iné lepidlo? Stena je Ytong, novostavba.
Odpovedať
@nororo sivy neni masny, duocontact sa da lepit ale su aj lepsie, napr ten startcontact, ked lepit na ytong daj penu.
Odpovedať
@sysell radsej by som použil (celoplosne) lepidlo ako penu.Ten Starcontact je dobre drahý,v sebaobrane ho ale použijem :-)
Odpovedať
@nororo tak daj inu znacku ak chces...
Odpovedať
@nororo ja som lepil starcontactom, drzi 😀
Odpovedať
@kriloter to má teší :-) Mám ponuku 10€/vrece Starcontactu, asi to zoberiem.
Odpovedať
@nororo Prečo nechceš lepiť PUR penou? Ja lepím sivý polystyrén Pur penou Tytan Styro. Keď som zle nalepil jednu dosku a chcel som ju odtrhnúť, tak som urval polystyrén, pur pena držala ako šlak.
Odpovedať
@kajo873 chcem lepiť celoplosne, preto lepidlo.Neviem, či pur penou by sa dosiahol podobný účinok.Lepenie penou mi príde ako lepenie na buchty a ramik.Ale kľudne ma opravte :-)
Odpovedať
@nororo A prečo chceš lepiť celoplošne? Hej je to vpodstate rámik plus pásik stredom alebo vlnovka.. čo ťa len napadne :-)
Odpovedať
@kajo873 vraj ramik a buchty nie sú dobrým riešením,celoplošne áno.Ale to by vedela lepšie vysvetliť blacksr
Odpovedať
@sysell ahoj a ktoru penu odporucas???
Odpovedať
@nororo nebude to preto ze by chcela prekryt vsetky skary ytongu? Aby boli straty stenami mensie? Sja som.ytong vyspravol vsetky spary lepislom Planofix Baumit a 26cm neoeps od Isoveru som chcel lepit t Tytan styro penou. Ale @blacksr (Jarka) ma môze opravit ;)
Odpovedať
@nororo Neviem z akého dôvodu, rád by som sa poučil. Ale možno to platí len pri lepidle nie pri PUR pene. Jedine ako vraví @cvoky8 kvôli tesnosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kajo873 @cvoky8 pockame na Jarku :-)
Odpovedať
@blacksr Jarka, ako je to s lepenim eps na ramik-buchty vs.celoplosne? Urob osvetu :-)
Odpovedať
@nororo ale chlapi ved tu zas nerieste hovadiny celoplosne buchty ramik sak ked tam kydnete par buchtikov plus ramik sa to rozplyzne pomaly na celu plochu polystyrenu, to akoze ak ostane daky kusok cisty je problem?? Uz zas neprehanajte neexistuje avy to malo nejaky vplyv. A lepenie ponou vsak si skus, daj ramik par ciar cez stred a capni na stenu a odtrhni a uvidis ako je to cele zagrcane. @cvoky8 ja som skusal viac nakoniec som dal vacsinu fisher ale potom som nasiel lacnejsiu titan styro ktora sa mi zdala uplne rovnaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Tak nakoniec som lepil lepidlom Procontact. Je lacnejsi ako Starcontact a odporucany Baumitom na sivy eps (volal som do Baumit.sk). Lepil som celoplosne (na niekdajsie odporucanie blacksr v sukromnej komunikacii). Nepouzil som ziadne kotvy (bungalov), tak mi to celoplosne lepenie prislo vhod. Dvaja majstri ma vyslovene upozornovali na zbrusenie (zdrsnenie) eps pred lepenim, kvoli zvyseniu prilnavosti (vraj by sa to malo robit aj pri bielom eps, ale malokto to robi, ja som tak robil). Pri nanasani kleber+sietka na eps som takisto pouzil Procontact a takisto som ho zdrsnil. Hadam to niekomu pomoze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?