Cim lepit sedy grafitovy fasadny EPS na tehlu

Profilova fotka
Chcel by som sa spytat cim je najlepsie lepit sedy fasadny EPS na tehlu. V stavebninách mi povedali ze od tepla sa moze sedy EPS krutit a odtrhat od podkladu. Je to vôbec mozne? Cim je to teda najlepsie lepit? Pripadne na kolkych miestach kotvit?
Odpovedať
Zavolaj si do Isoveru. Tam ti musia povedať presne a až potom hľadaj alternatívy. To s teplom je pravda, nikto nechce robiť so šedým eps ak je 30C.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 Nehladam alternativy, len radu ak konkretne toto uz niekto riesil. Je moznost aj kontaktovat priamo ich. Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 problemom, nie je teplota, ale slnecne ziarenie. Nim sa totiz vzhladom na tmavsiu farbu viac ohrieva vonkajsia strana EPS ako vnutorna a tym padom sa moze trochu prehnut. @joseman ja som si u mna ziadne podstatne prehybanie, ci krutenie nevsimol. Ak mas ale obavy, odporucam bud tieniacu siet, alebo sedy EPS, ktory ma z vonkajsej strany bielu vrstvu.
Odpovedať
@joseman Na vychodnej stene lepiť poobede a na zapadnej rano. Južnu naklepšie lepiť keď je pod mrakom. Zasieťkovať a je vybavene.
Odpovedať
Profilova fotka
@joseman staci jednavrstva bielej farby najlacnejsej , natri to po nalepeni a nic s s tym nestane
Odpovedať
Volakde som cital ze na tehlu lepsie lepit EPS lepidlom, inak PUR lepidlo na fasadu. Ale nerobil som pokus ci lepsie drzi pur alebo cementove lepidlo. Ked som lepil styrodur o seba tak to drzalo fakt dobre.
Odpovedať
@joseman Ja mám lepený Isover Greywall stavebným lepidlom Duo Contact. Kritické je obdobie medzi nalepením a kotvením. U mňa nalepený EPS prekryli fóliou, aby na to ráno nesvietilo slnko. Po kotvení sa už nič nedialo, lepidlo držalo a EPS zostal rovný. Zatepľovali mi v máji, teploty boli okolo 25 st. C.
Odpovedať
@joseman EPS na tehlu jednoznacne lepit cem.lepidlom a to tak, ze sa kelnou nanesie po celom obvode hruba vrstva lepu a do stredu capne 3 az 5 tzv. bucht, podla velkosti eps :-). Na penu pri tehle zabudni :-( . Tehlove murivo nie je take rovne ako porobetonove..a zbrusit dorovna sa neda..Jedine, ze by tie tehlicky boli maximalne presne..co je velmi nepravdepodobne..prave naopak, rozmerove rozdiely mozu byt az 1-1,5cm :-o na kazdu stranu muru. A kotvenie EPS na rod.dom ..? podla normy netreba. Iba co ti nesikovni majstri priklepovou vrtackou rozbiju tu keramicku tehlu :-S ..a kotvy v tom rozbitom crepe aj tak prd budu drzat :-p.
Odpovedať
Profilova fotka
@euro_ To si myslel tak ze by jednotlive dosky boli voci sebe poodskakovane ked by som to lepil penou? Ja som to praveze chcel lepit penou, uz mam doma aj niekolko plechoviek... a tiez som yo chcel nasledne kotvit, aby to ta vaha klebru a omietky nemalo tendenciu odtrhnut...
Odpovedať
@joseman presne tak, na krivy povrch sa EPS blbo lepi, treba hrubsiu vrstvu lepu a dostredu tie buchty a dorovnavat ich voci sebe, inak hrozi ze platne poodskakuju a bude ich potom treba vela brusit :-| dorovna. A kotvenie do EPS na obycajny dom z tehal je neopodstatnene.. kotvenie EPS je normou stanovene |-| az od urcitej vysky zateplenia..
Odpovedať
@joseman este k tomu sedemu EPS..je to zbytocny luxus, pri porovnani cena/vykon s bielym EPS.. sedy je drahsi a na neskorsich usporach za energie to bude financne nepocititelne =-). ..naviac povrch sedeho je taky mastny a pred nanasanim lepu a aj potom klebru so sietkou treba povrch trochu zbrusit, aby to lepsie x-) k sebe prilnalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?