Cena práce zateplenia

Profilova fotka
Poraďte ako sa teraz pohybuje cena práce zateplenia m2, čiže asi kleber, sieťka+ u nás 25cm sivý polystyrén/celoplošne nalepiť/+omietka /bungalov/ kto to u Vás spravil ok a kto nie... a na čo si dať pozor pri zateplovaní
Odpovedať
Pozor by som si hlavne dal na šetrení. Určite by som nešetril na materiáloch a robotníkoch.... Cena práce cca 13€/m2. (25cm).
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath snažíme sa dávať kvalitné materiály,preto sme radšej zvolili menší dom ale kvalitné materiály ,len s tou kvalitou práce je to horšie, osvedčilo sa nám že najlepší výsledok je keď je investor denne na stavbe
Odpovedať
nemal som na mysli denné kontroly.... skor som narážal nato že ak berie napr za 10cm polystyrén firma 14€/m2 bez dph a zivnostníci 12€/m2 bez dph. može sa nájsť aj partia čo to urobí za 10€/m2 s papierom, ale ak cielene hľadáte niekoho kto to urobí za 9€/m2 , tak očakávajte aj takú kvalitu. a treba si uvedomiť že 25cm nie je 10cm... pri 25cm grafitovom pol - cena za prácu - 14€/m2. z materiálom - 38€/m2 (faktúra+3roky záruka)
Odpovedať
@tominohorvath kvoli comu ej 25 horsi na robotu ako 10 ked neratam kotvy?
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath ja mam zatial cenu 39e/m2 za 16cm sedy pol. nakomplet aj s lesenim + silikonova omietka. Pride mi ze to je dobra cena. ci?
Odpovedať
na čo si dávať pozor ..... Ja by som do toho nerád šprtal, ale o polistiren -e viem na isto tri veci 1. že ho dáva skoro každý v SR. 2. že časom vyvetráva ( že sa vyparuje teda zmršťuje a hlavne v plivom tepla, ) . 3. V nemecku ho už začali dávať dole pred 15-20 rokmi... PS: a sklenná vata?.
Odpovedať
Profilova fotka
@leo136 ano máš pravdu biely polysterén už nemci a rakušania nedávajú ale sivý ano.
Odpovedať
@ivetmar Hlavne neplatte nič dopredu. Materiál si zožente sami .Skús tu osloviť pána z Asex, videl som ,že ponúka SIVY z Polyformu za cca. 48€m3. Nech Vám urobia celkovú ponuku a tú im vyplácajte postupne. Kotvy Vám netreba, je to len zbytočnosť, ktorá Vám ak ich nebudete ukrývať pod polystyrén len znepríjemní život. Netreba Vám ani štartovacie lišty, namiesto toho použite komprimačnú pásku hr. 3mm a fasádny položte na ňu. Použite aj okapové lišty na spodnej strane fasádneho. Lepte na PU PENU INSTA STIK , všetci si ju chvália. Špáry medzi fasádnym vypente tiež. Rám okna prekryte fasádnym aspoň s polovice a môžete použiť tiež komprimačnú pásku 3mm.
Odpovedať
@leo136 My sme akurát v tej dobe ako Nemecko pred 20 rokmi ,tak tu sa to hodí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Ďakujem :) nech sa darí...
Odpovedať
Ahoj nechcem do toho celeho kecat ale bez startovacky by som nesla ma to svoje v hody a co sa tyka polyst . kto vypocital rosny bod na 25 ... To je neskutocne zbytocne . V prvom rade otazka z coho je postaveny dom a potom by som riesila cim zateplit . Urcite by som racej zvolila vatu nakolko ma lepsie vlastnosi a v ramci rosneho bodu by stacila mensia hrubka a cenovo by sa to vyrovnalo .
Odpovedať
@dadatrinast > Tych 25 cm siveho polystyrenu je urcite zbytocnych len koli rosnemu bodu. Koli rosnemu bodu by stacilo mozno 10, 15 cm polystyrenu. To sa zhodneme. Len teraz by ma zaujimalo, aku vatu by som mal dat, aby som nahradil 25 cm siveho polystyrenu pri zachovani rovnakeho tepelneho odporu, aby hrubka vaty bola mensia. Sivy polystyren ma sucinitel tepelnej vodivosti 0.033. Pri 25 cm polystyrenu my vychadza prestup tepla 0.13 W.m-2.k-2. Najlepsiu vatu, ktoru som nasiel, mala sucitnitel tepelnej vodivosti 0.034. Hrubka vaty by mala byt tak okolo 26 cm. V jednom obchode co som nasiel tak 24 cm polystyren by stal 13 euro za m2 a 24 cm vata vychadza 28 euro. Pokial by som sa chcel pohybovat okolo ceny 13 euro za m2 vaty, tak by som si mohol dovolit vatu hrubky 12 cm. V tom obchode bola cena 12 cm vaty 13.75 eura za m2.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@asdfr a ta vata s 0,034 bola urcite urcena na fasadu ?
Odpovedať
@dadatrinast Dobrý deň. Na čo je Vám štartovacia lišta pri hrúbke 20 alebo 25 cm fasadného polystyrénu, keď to leží na 15 alebo 20 cm hrubých izolačných doskách z extrudovaného polystyrénu. Akú by to malo výhodu nechám si poradiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dadatrinast dom je postavený s ytong Lamnda 25+25sivý polystyrén, základová doska na styrodure-projekt máme od projektanta čo projektuje rozumné NED a EPD náš je projektovaný podla PHPP na 22kWh/m2/rok. Vatu asi myslíte mynerálnu vlnu tú som vylúčila pre mňa kde treba rúška na tvár keď s ńou človek pracuje tak to nie je ok, lepšie by bolo pre nás zateplenie celulozou ale to sme sa nevošl do nášho rozpočtu.
Odpovedať
Profilova fotka
@later dobrá otázka možno nám niekto rozumne poradí
Odpovedať
@majkoj Na kontaktnu fasadu s 0,034 je toto Isover CLIMA 034. Na odvetravane fasady su vaty s este lepsou lambdou. Tam som videl aj 0.03.
Odpovedať
@majkoj Ceny som pozeral Isover TF PROFI, ktory ma lambdu 0.036. Takze to bude este trochu v neprospech vaty.
Odpovedať
Profilova fotka
@asdfr no polyform uvadza pre EPS 70F NEO lambdu 0,031, takze to porovnanie dopadne este horsie. Kazdopadne ma prekvapuje ako sa to od cias ked som ja staval zlepsilo, otazka je ak je realita tych parametrov, ci uz vaty, alebo EPS :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?