CD profil a posledná krokva v strede štítu

Dobrý deň. Chceme zatepliť podkrovie a ideme dávať CD profily na krokvové závesy, na steny UD profil. Avšak od steny máme krokvu vzdialenú 69 cm. Ďalšia leží v strede štítu. Ako by sa mal pri stene CD profil zafixovať? Treba tam dať na ten štít nejaký hranol, vypustiť ho pár cm a na to dať krokvový záves? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Na stenu predsa idú UD-čka
Odpovedať
@philos Áno. Ale nie som si istá, či tú váhu SDK na tých 69 cm udržia. Skôr si myslím, že tie UD nie sú nosný prvok. Ale môj manžel má ten istý názor ako vy. Ale ja zase radšej preverujem. No, my ženy sme už také :-) .
Odpovedať
@viki13 ano na stenu idu udecka ale ako vravis tiez si myslim ze nie su nosne...Pri sirke 69cm by to malo byt ok ale ak by som mal taky problem ja na svojom dome dal by som tam hranol pre istotu, nepotesi ak musis v novom dome nonstop opravovat popraskany sadros :-|
Odpovedať
vobec to nevadí. UD poctivo skrutkami do dreva, bez hmozdiniek. rozpon cd je 50cm. bude to pevné. a na cd by som pouzil priamy záves.
Odpovedať
@tominohorvath CD profily budeme dávať na krokvové závesy - 2.vrstva vaty bude 20 cm. Teda zatiaľ taká úvaha. Ostala som totižto s tými CD na pochybách - pozerala som obrázok z RIGIPS-u a tam bola písaná vzdialenosť 150 mm závesu od steny. Ale šak ja aj tie obrázky niekedy tak všelijako chápem...
Odpovedať
UD profil tam ísť môže, ale lepšie je nekotviť ho do steny nechať ho iba ako zrovnávací prvok CD profilov, pomocný hranol je OK ale kotviť ho do väzníc krovu nie do steny.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite to udrží aj UD profil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?