Býva niekto v novostavbe zatiaľ bez zateplenia ?

...ide o to, že chceme dokončiť domček...neviem či financie výjdu aj na zateplenie ( teda chceme sa nasťahovať čím skôr aj ked nebude zateplené)...ale teraz v tomto období daždov nám zamokla jedna strana domčeka....ytong je úplne mokrý až dovnútra - zatiaľ ešte omietky nemáme a manžel sa bojí ako to bude ked dá omietky či nebudu fľakaté steny...a to nehovorím, keby sme dali ešte vstavané skrine....je nejaká pomoc okrem zateplenia ?
Odpovedať
my sa 10 juna stahujeme do nezatepleneho...bez podlah, bez dveri.... bude tam len postel, volne polozena chladnicka, susickopracka, dvojplatnicka.................ale dom je z tehly... a ked naprsalo....boloto v pohode.... vapennocementove omietky vnutorne mame....aj tak by mal dom byt bez zateplenia aspon pol roka, aby vlhkost mohla evaporovat.....Ale ytong..... hm...je len ytong, nie je urceny na dlhodobejsi vplyv dazdov.....Ak vam nevychadza na zateplenie, tak aspon na stranu kde je napor dazda prichytit provizorne folie..........
Odpovedať
@dada7701 To je nejaky nezmysel. Sam mam stavbu z ytongu, minimalne rok bola bez fasady, ale zeby mi ytong navlhol z vonkajsej strany az na vnutornu, to som este nevidel... Taktiez v okoli ludia bezne byvaju v domoch bez fasady a ziadny problem. A potom este jedna vec, snad nechcete dat tie vstavane skrine na vonkajsi mur. Ved to je priam zakazane, vstavane mozu ist len na vnutorne priecky, inak sa plesni nikdy nezbavite. Skonzultujte si to so svojim architektom/projektantom ...
Odpovedať
Profilova fotka
@dada7701 Ytong má pomerne veľkú zabudovanú vlhkosť,tak sa pripravte na to že všetky savé materiály od cukru,múky,kávy, pracích práškov ,toaletného papiera ,peria ,šiat budú dlho vlhké.Ytong nieje savý materiál,takže vám nemohol premoknúť v priebehu dažďa.Pokiaľ ytong navyschne by sa nemalo zateplovať(min 2 roky).
Odpovedať
@pivec my mame tiez nezatepleny ytong a teraz ked prsalo tiez nam namokol cely mur az dnu mame mokry ytong, takze radim zateplit.
Odpovedať
@tinkaro Zateplit ano, ale nie narychlo. Stavba musi najskor vyschnut a najlepsie aj vymrznut. Najma na to vymrznutie sa dnes uz uplne kasle a ludia maju potom obrovske problemy s vlhkostou. V lete stavba nikdy naozaj nevyschne. Nizka absolutna vlhkost vzduchu je iba ked vonku mrzne a bez toho sa stavba vlhkosti nezbavi ...
Odpovedať
@pivec no ano, my napr. stavba stoji 2 rok bez zatepl. a teraz namoklo, ked tak prsalo riadne, ale co teraz nechat susit ako dlho? a co ak na jesen zase bude prsat, donekonecna sa cakat neda.
Odpovedať
@tinkaro to je pravda, to by zaujímalo aj mňa, budúci rok chcem urobiť hrubú stavbu a nechať cez zimu postáť a potom na jar začať dokončovať vyhliadnuť týždeň čo bude pekne bez dažda a šup šup rýchlo zatepliť. Moja otázka by bola. Nebudem mať krb a nebudem cez zimu teda stavbu vykurovať, mám stihnúť dať okná pred zimou alebo to nechať otvorené do jari??? Dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro Nemohol premoknúť,mohol len pretiecť cez špáry.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro Ytong je NENASIAKVY Tak ako rýchlo zmokol uschne.Je to len povrchovo nasiaknute.
Odpovedať
Profilova fotka
Naša stavba stojí už dva roky a tento rok tiež ešte neplánujeme zatepliť - finančne nepustí. Robíme interiér a do jesene plánujeme nasťahovať sa - uvidíme. Múry od vnútra mokré nemáme, aj napriek tomu, že boli vysoké zrážky. Okná sme zakladali ešte pred prvou zimou po postavení a zastrešení.
Odpovedať
@antonmesaros dúfajme:-)
Odpovedať
@standa82 nam namoklo len tam kde nie su stierky, zrejme len cez tie špary.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tinkaro ... tak to je možné, ale nám nepremoklo ani keď nám celý rok vlani stála stavba - stierky neboli. Stavali sme z Porothermu.
Odpovedať
@standa82 ved ani nam po cele 2 roky az teraz.
Odpovedať
@cvoky8 my sme to mali presne ako ty, bez krbu, okna sme osadzali az na jar:-)
Odpovedať
@tinkaro a nechali ste to len tak? Steny a strecha? Nebáli ste sa že cez zimu sa tam nenastahujú nejaký bezdáci? Nemám otvory na okná a dvere nejako ,,zavrieť'' doskami, paletami alebo tak nejak???
Odpovedať
@cvoky8 zadebnili sme to paletami, doskami a obcas chodili pozriet:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dada7701 nenechaj si tu prosim ta od niektorych ´´odbornikov´´ nahovorit blaboly....
Odpovedať
@jankevely a co poradíš ty ??
Odpovedať
Profilova fotka
@dada7701 za prve ytong ako taky je nenasiakavy material(teda urcite menej nasiakavy ako tehla), za dalsie neverim zeby sa voda z dazda mohla predrat az do interieru ovsem neviem ake mate hrube mury... ak sa voda dostala cez skary tak potom taky dom by som nechcel ani zadarmo.... minimalne by som natiahol lepidlo so sietkou aby nevplyvali poveternostne podmienky na stenu ale vela domov som uz videl ze to nehali iba tak aj rok-dva a nic tym murom nebolo a dokonca mohol byt hocijaky lejak a voda sa do interieru nikdy nedostala.... za dalsie neviem kto to tu pisal ale mal pravdu s tym ze vstavene skrine na obvodovu stenu by sa nemali davat(vid problem ktory akurat riesim kde si dali na obvodovu stenu a potom o 2-3 roky mali problem s vlhnutim kutov)... to je asi vsetko, mozno som aj nieco zabudol napisat....
Odpovedať
ahoj my byvame v novostavbe od 15,02.2014, zvnutra je všetko hotove ale zvonku ani zateplenie ani fasada ešte nie je a nemali sme ani nemame mokre steny, stavali sme obvodove mury zo solbetu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?