Budú okná "utopené"?

pozdravujem vsetkych... chystame sa osadzat okna na vonkajsiu hranu muriva, ako eps sme si zvolili 25 cm neopor...chcem sa opytat niekoho kto ma realnu skusenost (videl alebo sam ma) ci sa mu pri takejto hrubke eps nezdaju okna utopene.. thanx
Odpovedať
@reptile zdaju, nezdaju, nerieš to, jednoducho to tak sprav.
Odpovedať
Nebudú utopené. Bežne som osádzal okná na stred múru 375mm čo znamená,že bol 150mm od vonkajšej aj vnútornej hrany a keď sa zvonka zateplovalo 100mm tak to bolo 250 ako v tvojom prípade úplne v pohode... Ešte si premysli ten neopor,nedávno tu na fotoblogu boli merania a proklamované tepelné vlastnosti rovnajúce sa prdu-pardon bielemu obyč.EPS za oveľa nižšiu cenu!!!!! :-( :-( :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@reptile Zdravím, predpokladám, že už to máte vybavené; ako ste sa napokon rozhodli čo sa týka umiestnenia okien? Práve to tu riešim, bojím sa hlavne tých menších (90 × 60 cm), či nebudú vyzerať pri 25 cm polystyréne utopené. Predsadiť či nie? Nemáte nejaké fotky? Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@samob velmi zalezi na velkostiach okien.... Male okno sa môze zdat utopene velmi lahko aj pri 20cm... Na velkom to bude naopak v pohode..
Odpovedať
@drasnican1 Veľkých sa nebojím, na nich budú navyše ešte žalúzie, takže sa to stratí. Ale mám smerom do ulice 5 malých vedľa seba (90×60, sú to jediné okná na tejto strane, severnej), a tam obavu mám. Ale bojím sa aj predsadenej montáže.
Odpovedať
@samob bude to v pohode... Tiez mam na sever male okienka, ale len 4, ale najmensie ma 50 x 50 - a je vnorene asi na 28 cm - je to mozno ako stielna, ale ja mam ulicu z juhu a zo severu to pozoruju len srnky a diviaky.
Odpovedať
@samob zdravim okna mame na vonkajsej hrane ale k zatepleniu sme sa nedostali. Snad tento rok, no prehodnotil som hrubku eps na 20 cm
Odpovedať
@mr79 Vďaka, snáď to teda bude v pohode. Prípadne tam dodatočne buchnem vonkajšie žalúzie a trochu sa to utopenie stratí. @reptile Tiež by som z rôznych dôvodov dal teraz radšej iba 20 cm EPS, ale bohužiaľ to už nie je možné. Naväzuje na to kopec detailov, ktoré by sa nedali rozumne vyriešiť, musím preto ponechať 25 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@samob a preco sa bojite predsadenej montaze???
Odpovedať
@drasnican1 Nazval by som to nedôverou v schopnosti montážnikov. Ostatné profesie, ktoré sa u nás na stavbe zatiaľ mihli, moje očakávania nenaplnili. A obávam sa, že pri oknách tomu nebude inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@samob s tym suhlasim.... brat stavia teraz dom a vsetko si robi sam... sam som sa toho bal, lebo on nebol nikdy nejaky velmi zrucny, zato je velmi puntickarsky a presny a robi si vsetko na milimeter presne.. teraz vidim, ze som sa obaval zbytocne, lebo si stavbu robi velmi pekne a vsetko si robi sam... predsadena montaz je vec, ktora je dobra, ked sa robi investorom samotnym, lebo ten si to urobi vzdy dobre..
Odpovedať
@dodok vieš presne kde sa preberal ten rozdiel medzi šedým a bielym EPS? díky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@drasnican1 Na tento systém som prešiel aj ja; čo sa len dá, robím sám.
Odpovedať
@reptile A aky bol dovod prehodnotenia ? (z 25 na 20 cm ). Ja mam EPS 25cm, vyzera to uplne normalne (teda, este nikto znamy ci neznamy sa ma nato ani nespytal, asi tak). Ono, ma to aj svoje vyhody. Napr. v lete mi vacsia spaleta zatieni az 1,2metra na vysku okna z juznej strany, cize tienenie ktore je "zadarmo".
Odpovedať
Profilova fotka
je to vecou optiky a aj tepelnotechniky. Ak okna predsadis, zabijes dve muchy jednou ranou, akurat budes musiet pootvorit penazenku. Ja mam vnutorny parapet 27 cm a vonkajsi 20 cm a to mam 35 cm zateplovak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?