Aký rozdiel pociťujete po zateplení starého domu?

Zdravim vas vsetkych co ste zateplili starsi dom cca 50 - 60 roky ,ako pocitujete rozdiel v zatepleni ,je to pre vas velky skok , pred a po na energiach ? kolko a ako ste zateplovali dakujem :-)
Odpovedať
@pedrisito mesačný účet za plyn pred zateplením cca 120€ po zateplení okolo 70€ na SZ 15cm EPS na ostatných stenách 130 EPS NEO. pôvodné steny boli PPtehla 450-500mm. Strop išlo len cca 20+5cm min. izolácie lebo nad tým sa až teraz po 12tich rokoch ide robiť obytné podkrovie.Plastové okná 2sklá k=1,0 na asi 70% okien boli už pred zateplením a 3 sklá na veľkých oknách sa robili až so zateplením. Ešte dodám že v podlahe je 100mm EPS, ale to sa robilo tiež pred zateplením, čiže ta úspora je z 90% v opláštení.
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito ja zas poznám prípady,kde sa po uteplení a výmeny okien objavili plesne. A predpokladaná úspora ide von oknom vetraním.
Odpovedať
@slavoslav dakujem no dufam ze to azda pomoze tiez premyslam nad tym ,nieco to iste poznat ,a an aku teplotu kurite v dome .? @poliacik321 no dufajme ze nie ,ale viem ze sa to moze stat , momentalne je dom v celku suchy a je zdvihnuty nad urovnou zeme asi 70 cm ..blizky maju tiez zatepleny ale tenkou vrstvou ,kde sa moze prejavovat na stene rosny bod ,pripadne vlhkost od zakladov ..
Odpovedať
@poliacik321 No difam ze to nema kazdy ktory preraba starsi dom.Ono tie plesne sa objavuju aj v novostavbach.Taktiez to mnoho ludomvlhne na povale na krokvach ked sa zle spravy izolacia alebo sadros a tiez poznam co maju aj fasadu odflaknutu a vyskocia im kruzky na fasadu na vrch.Tak ze neni to len pri starsich domoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito my sme zateplili 10cm polystyren, porovnanie ti nepoviem, kedze sme sa nastahovali az po prerabke, okna mame plastove a v dome je super, kurime len kanadskymi kachlami, inak mame elektricke kurenie, to sme zapli len raz za dve sezony a to vtedy, ked sa nam pokazili dvierka na kachliach.. co sa tyka plesni, zatial sa nikde neukazali.. okno mierne zarosene len u nas v spalni rano, ked boli tie najvacsie zimy a spalen je najdalej od kachli, mame tam okolo 18 stupnov..
Odpovedať
V panelaku sme mavali radiatory na 5. Po zatepleni na 2-3. :-)
Odpovedať
@pedrisito Neviem, tak aby nám bolo teplo, na šortky a tričko. Na termostate je 24°C ale nemám ho kalibrovaný. A vetráme podľa množstva CO2, čiže často.
Odpovedať
Prosim ta...nech ti niekto spocita aku izolaciy dat....ak sa ti nechce davat niekomu peniaze tak minimalne 20cm aby si sa vyhol tomu ze dostanes rosny bod do tehlya dom ti bude plesniet. Uspora sa rata tazko. Lebo najvacsie tepelne straty mas vetranim
Odpovedať
@montreal chcel by som davat 18 cm @evica01 @slavoslav @bezaz dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito: 18 mas habadej co sa tyka rosneho bodu, tiez mam stary dom 50cm mury palena tehla ale aj s omietkou a rosny bod mi bol vypocitany ze by bol na hranici stena zateplenie pri asi 8cm EPS, budem davat 15tku, takze s 18tkou kedze to mas podobne to nepokazis zrejme Porovnat neviem zatial lebo zateplovat idem onedlho, no vymena okien, KK kotol a cele kurenie aj rozvody nove a strecha 40 cm vlny spravilo zatial asi 5tinovu spotrebu plynu, ale mam kvoli KK kurenie predimenzovane, kurim max teplotou 40 stupnov
Odpovedať
@y2k no ja som menil okna daval som 3 sklo , steny by som chcel dat tych 18 strechu podobne okolo 40 cm a podlahy sa tazsie riesia v starom dome .. vyhodou je ze niesu studene ,dom je cca 60 cm nad terenom ,ale premyslal som klasicku konstrukciu laty cca 3x4 medzi to eps 3 cm ,osb doska a na to lamino podlaha ,povodne som chcel dlazkovicu ale brusit to kazdych 6 rokov .? , take kvalitne lamino zvladne hadam aj nad 20 rokov ? tiez premyslam nad radiatormi ale kurit mozem len drevom plus nejaka akumulacna nadrz mozno . som zvedavy ako bude na tvojom dome citit tych 15 cisel .
Odpovedať
@pedrisito skús sa pozrieť na vákuovú izoláciu od firmy Kingspan. Je síce o čosi drahšia, ale 3 cm by vyriešili tvoj problém so zateplením podlahy
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pedrisito: ja si myslim, a aj projekt tak vravi ze zateplenie obvodovych murov uz nebude az taky znatelny rozdiel, zhruba 15% vraj este tiez mam samozrejme 3 skla a podlahu mam zateplenu len ako strop pivnice 5cm, viac neslo
Odpovedať
@jakino dakujem ,pozriem sa na to @y2k no ta pivnica ,mame este mensi domcek.letna.kuchyna podpivnicena ,a presne ta vyska stropu je cca 185 ..to nude inprovizacia ,inac mam aj ja pocit ze stropy a okna asi najviac urobia ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?