Aký polystyrén pod podlahové kúrenie?

Potrebujem poradit aky polystyren pouzit pod podlahove kurenie. Vyska max. 14 cm
Odpovedať
1
2
11
@blesq Podlahový. Buď biely 150 S alebo šedý podlahový 100 S. Podľa ceny a dostupnosti.
Odpovedať
nakombinovat to z dvoch takze asi 10 plus 4
Odpovedať
@blesq áno, napríklad :-) - kvôli prekrytiu spojov
Odpovedať
ok a este jedna otazka aky je rozdiel medzi 100 S a 150 S?
Odpovedať
@blesq V 2 veličinách: 150 S znesie väčšie zaťaženie a má menšiu lambdu = trošku lepšie izoluje než 100 S. 150-ku Vám odporúčam najmä z toho druhého dôvodu. Ten šedý 100 S má lambdu ešte menšiu ako biela 150-ka, ale bude o dosť drahší a nie všade ho majú v ponuke. Takže asi najrozumnejšie je dať biely EPS 150 S.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame EPS 100Z, ve dvou vrstvach
Odpovedať
blacksr co by sme bez teba robili :-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
:) také jsme přemýšleli na polystyrenem a ted už ho nechceme (prý je stlačitelný 10%) a protože je to ropný produkt, tak mně kamarád navedl na keramzit :) zajímavá alternativa a je to totálka přírodní produkt, jílové kuličky:) jen pro zamyšlení :)
Odpovedať
@kasha tak isto prirodni je aj vata ktera je z cadicovrho kamena a izoluje lepsi nez polis . :-)
Odpovedať
@kasha Ale treba ho 3-4x viac než EPS na dosiahnutie rovnakého R?
Odpovedať
Profilova fotka
@sunkafe :-) horší však je, že vata docela nasáká vodu a není únosná, žejo :) @blacksr jojo, včera mi odborník říkal, že je 2,5x horší R. No, ale když máš silnou vrstvu, tak je mi to jedno,,, musíme dát 20cm nějakého výplňového izolačního materiálu - nejlépe nestlačitelného... (mám obavu, že mi po letech sjede podlaha o 2cm.. :(
Odpovedať
Profilova fotka
kasha: v domě, kde momentálně bydlíme je náš stop také zateplený keramzitem a nikdy více bych to nechtěla. Je slyšet uplně všechno a když nahoře sousedi jen chodí, tak je to jak dusot stáda slonů. Nedej bože, když jim upadne na zem třeba lžička, to je rána jak z děla. Nevím, jak je to u jiných materiálů, vyrostla jsem v paneláku, ale takovej randál jsem tam nikdy nezažila a tady to slyšíme denně.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sonik05 Soni, děkuji za názor,,, myslím, že zvukovou izolaci skutečně keramzit zastat neumí. Srovnávají se s ním nerovnosti, klenby a podobně. u nás nehrozí zvukový přenos :) Ale moc děkuji za názor. :) kk
Odpovedať
@kasha nedavno sem riesil problem z coho postavit zvukotesnu priecku aby bola max 15 cm hruba
Odpovedať
Profilova fotka
@sunkafe AHA,,, jestli je nutná zvukotěsnost, pak to je docela problémek,,, vím jak jsem řešila v práci, kolem cele příčky jsme natahovali jakousi další izolaci... i jiné stěny by měly být nejlépe zvukopohltivé...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@blesq Ahoj, nevím, jestli je to ještě aktuální, ale rozhodně doporučuju kročejovku... my máme asi dvojku a polystyren a pak pupíky a nic není slyšet, jako když jsi dole, tak neslyšíš, že je někdo nahoře... na předchozím baráčku jsme měli jen polystyren a bylo to hrozně slyšet... tak to se jen tak podílím o zkušenost:)
Odpovedať
http://www.ostavbe.sk/post49104.html#...
Odpovedať
dakujem Vam
Odpovedať
Mňa by zaujímalo, že aká je minimálna hrúbka polystyrénu, keď sa ide dávať podlahové kúrenie???? V kúpelni a kuchyni by sme totiž chceli mať podlahovku, len neviem či nám nebude robiť problém celková hrúbka podlahy kvôli vnútornej svetlosti...
Odpovedať
@beejay my sme dávali 10 cm v dvoch vrstvách. Presná skladba podlahy bola: 1. ZáKL. DOSKA 2. PENETRáK 3. hydroizolácia ( natavované bitúmenové pásy ) 4. fólia ( hrubšia, klasická ) 5. EPS 150 S hrúbky 5 cm v dvoch vrstvách s prekrytom spojov 6. Fólia ( aby poter nezatekal pod EPS ) 7. trubky podlahovky 8. Poter hrúbky cca 5-6 cm 9. Penetrák ( na báze duvilaxu ) 10a. fólia 11a. pena pod laminát na podlahové kúrenie 12a. laminát 10b. flexikleber 11b. dlažba
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
prosím Vás môžte mi napísať za koľko ste kúpili teraz niekedy podlahový polystyrén isover 100 S 10cm a 5 cm, ďakujem pekne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@blesq zdravim... aky polystyren si dal na ten dom ?
Odpovedať
Podlahovy polystyren ISOVER 100S musi stacit, nakolko tam nebude behat stado slonov.... aspon takto myslim ja. Ma tu vobec niekto skusenosti a prax co dal doma pri vystavbe ?? 150S sa mi zda zbytocne vyhodenie peniazi pri hrubke 15 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Podlahovy EPS Isover 100S je pre mna nedostacujuci....Po prve 150-ka ma lepsie tep.izolacne vlastnosti,co je v podlahe dost dôlezite a po druhe firma ktora vám urobi anhydridovy poter,vám nedá zaruku na poter,pokila tam bude 100-ka.Nesetril by som tam kde to je podstatne.
Odpovedať
@kasha tak ja tomu celkom nerozumiem ... musite dat 20 cm "nejakeho" izolacneho materialu? Je jedno aku bude mat izolacnu schopnost? Tak to vysypte pieskom, tiez ma "nejaku" izolacnu schopnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter :)) díky to je už pasé,,, máme podlahu hotovu :), 100 podlahového polystyrenu byla postačující, je zalito anhydritem a topíme,,, vše vypadá v pohodě,,, @smrlak firmě na anhydrit je to fakt jedno :)
Odpovedať
Profilova fotka
tej vasej to bolo teda urcite
Odpovedať
EPS 100S 150mm stoji 7,80€/m2 EPS 150S 150mm stoji 9,60€/m2 Rozdiel v cene 1,80€/m2 Pre bežné obytné stavby stačí EPS100S bohate.
Odpovedať
Profilova fotka
@blesq Uplne staci 100S dokonca by stacil aj slabsi este.. 100 je uplne v pohode to neries, tak to mam povedane od vyrobcov a ty riesis uplne tenky polystyren.. cena sedeho 10cm 1m2 moze byt v rozmedzi okolo 7e podla mna.. ale ty uz nemas na vyber.. pretoze do tej podlahy ti dali uplne smiesnu hrubku :-p , a tebe teraz ide o to aby si to zachranil, teda zlepsil a jedina zachrana je sede EPS neoform neopor.. :-S
Odpovedať
1
2
11
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?