Akú vatu použiť na zateplenie stropu?

Profilova fotka
Prosím o skúsenosti a odporúčania s čím ste zateplovali stropy prípadne šikmé strechy. Neviem sa rozhodnúť akú izoláciu použiť. Knauf, Isover, Rotaflex, Ursa?
Odpovedať
@bookeeper hociakú mäkkú najlacnejšiu. Keby ju niektorá firma vyrábala na Slovensku, odporučil by som ti tú, ale nevyrába...
Odpovedať
Profilova fotka
ovciu vlnu..........
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino myslim ze knauf vyraba na Slovensku, byvala fabrika Nobasil v Novej Bani.
Odpovedať
@bookeeper Bol som sa tam pozrieť priamo vo výrobe, vyrábajú tam len tvrdú čadičovú vlnu v doskách, nie mäkkú v rolkách, tú dovážajú z Česka ;-)
Odpovedať
@bookeeper Daj cukrovu vatu.
Odpovedať
@ jakino pri stavbe som daval najskor ursu a potom isover. Bol tam dost velky rozdiel, ursa trochu splasla isover krasne drzal, bol hustejsi...uz by som ursu nedal
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren dakujem za plnohodnotnu odpoved...
Odpovedať
@bookeeper ja som daval rotaflex . Spokojnost 2"20cm
Odpovedať
@bookeeper To len preto, že vata dnes je už davno prekonana. Už su ovela lepšie a učinnejšie materialy na izolaciu stropu.
Odpovedať
@ruren napriklad?
Odpovedať
@topfield Napriklad striekana pena.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren mohla by som sa opytat na tu striekanu penu? Kamarat daval minuleho tyzdna striekanu 20cm s lamdou 0,036 .zacali sme nad tym uvazovat,ale bude to postacujuce dat len 20cm. ? Inak rozmyslame nad knauf 0,039 40cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren jasne je to urobene, zateplnene za jeden den ale cim este prekonava ta pena obycajnu vatu okrem dvojnasobnej ceny?
Odpovedať
@topfield Smutne že to nevieš. Napriklad tym, že počas celej životnosti stavby nemeni, tvar a tepelnoizolačne vlastnosti. Na rozdiel od vaty, ktora zlahne a tepelny odpor sa nasobne zhorši a po 10 rokoch ju možeš vymeniť, keď chceš mať tepelnoizolačne vlastnosti ako boli planovane.
Odpovedať
@lucymk Ja som dal 25 cm , 20 sa mi zda malo.
Odpovedať
@ruren cena peny je štvornásobná oproti mäkkej vate, nie dvojnásobná ;-) Videl si už purpenu, ako vyzerá po 15-tich rokoch?
Odpovedať
Ono cena nie je 4nasobna, lebo je v tom zaratana i praca a v pripade vaty len material, ale i tak radsej mat nad hlavou "sklo" ako casom prasivejucu penu. Asi dam naozaj ten sypany polystyren ked to po sebe citam :-)
Odpovedať
@bookeeper ja som dal knauf insulation 0039. 3x20 cm.
Odpovedať
@bookeeper Daval som Rotaflex a spokojnost.
Odpovedať
@jakino Ty si vôbec nejaku videl?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@ruren podla mna si este malo videl ty.... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... a nepouzivaj vulgarizmy. To, ze si momentalne v senku, nemusia vediet vsetci na MS....
Odpovedať
@megdesign Tam bol problém ten, že dal tvrdú penu, nie mäkkú. Mäkká by tak nepopraskala.
Odpovedať
@chrobak7 Neviem aka je makka PUR pena... Poznam len letnu, zimnu, nizkoexpanznu a normalnu. :-)
Odpovedať
@megdesign Možno toto: http://www.denbraven.sk/pistolove-pur...
Odpovedať
@lucymk Hlavně neuvěřit těm řečem, že pěny stačí poloviční výška proti vatě. Zase takový rozdíl v lambdách tam není. Takže přepočítat.
Odpovedať
@megdesign Prave si priznal, že nemaš ani potuchu o striekanej izolacii. Vraj letna, zimna..... ???? Načo sa zapajaš do debaty o ktorej nevieš ani zakladne udaje. @roboza Tu sa nebavime o montažnej pene.
Odpovedať
@ruren A pur pena montazna a pur pena izolacna... Aky je v tom prosim ta rozdiel? Vysvetli mi to, ked nemam ani potuchy...
Odpovedať
@ruren tym ze si si dal neuveritelnych 25cm izolacie si tiez cosi dokazal... ale vidim ze si skalopevne presvedceny, ze si investoval dobre, tak ti to nebudem vyvraciat...
Odpovedať
@topfield Ano som o tom presvedčeny. Keby som tam mal 50 cm vaty, tak by som o tom pochyboval lebo z tych R 12,82 dnes, by po piatich rokoch bolo R 6,41. Pri pene 25 cm dnešnych R 6,75 po piatich rokoch bude R 6,75 a to bude aj o 10 aj o 30 rokov. A to ešte neporovnavam priepustnosť vzduchu peny oproti vate a dokonale pokrytie celeho stropu od pomurnice na jednej strane, po pomurnicu na druhej strane v jednom kuse.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?