Akú opraviť zateplenú krivú fasádu domu?

Ahojte mám malú otázku ako opraviť po "majstroch" zateplenú fasádu (dom po rekonštrukcii )?Je tam nalepený polystyrén 10cm (montážnou penou) ,je to celé krivé ,mám pocit akoby cez to prefukovalo do domu .Dakujem za normálne odpovede
Odpovedať
@jardo1122 pridaj fotky. Ak to nekotvili tak je jasné že sa to na pene pohne..
Odpovedať
@cvoky8 našiel som aj kotvy
Odpovedať
@cvoky8 ahoj, mozes mi napisat, co presne si myslel tym, co si napisal?
Odpovedať
Napíšem to tak laicky manželka zdedila dom začala ho prerábať ,vyhodila asi dve partie akože murárov .Po čase som začal sam dokončovať dom svojpomocné a prišla rada na fasádu . Fasáda akože pripravená na ťahanie omietky ,ale po pobehani fasády s vodovahou nemám ani najmenšiu chuť ťahať fasádu .Dalsia vec dnes som zistil ako nám fúka cez fasádu do domu ,neviem kam sa pohnúť 😢
Odpovedať
Tým fúkaním som myslel styk podlahy a steny pri rohoch
Odpovedať
@jardo1122 a sokel sa nezateplil?
Odpovedať
@catscan veď aj nizkoexpanzna pena aj tak expanduje, aj keď nastreknes na tabuľu penu, prilozis k stene, usadis, tak pena má ešte rekaciu do 20hodin a ak nieje tabuľa eps ukotvena alebo neustále pritlacna k podlkadu tak svojou silou tabuľu eps odtlaci odpodkladu. Preto sú twisterky dobre navrtat a osadit než pena "doexpanduje" Lepil si už eps penou?
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 tak ja som penou lepil a za 45 min bola pena nakomplet tuha :). A to com lepil ja na penu je daleko rovnejsie ako co lepili vychyteni pani majstri na klasiku.
Odpovedať
@cvoky8 lepil a nekotvil, fasada rovna K teme, kde treba vybrusit, niekde vyrovnat klebrom. Medzery vypenit
Odpovedať
Ešte k téme je to pod sieťkou už a asi raz zaklebrovane
Odpovedať
@cvoky8 sokle zateplené
Odpovedať
@cvoky8 Ja som uz lepil penou a taketo skusenosti veru nemam. Bud si pouzil nevhodnu penu (ja vylucne CT84) alebo nevhodny postup. Nabrbles polystyren, nechas trochu odvetrat, prilepis, doladis a hotovka 😋 nikam sa nic neposuva
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jardo1122 podfukovanie vyriesis vypenenim po obvode steny, tz. Pri sokli a pri podbiti (nevidime detaily, takze aspon takto orientacne) . Nerovnost sa riesi podla toho o aku sa jedna, ci su to vypukliny a preliaciny v rovine (prebrusit alebo preklebrovat), alebo je to vybocenie roviny, tam sa zvacsa prijimaju kompromysy :-) . Pod omietkou by mala byt kompaktna vrstva armovacej sietky.
Odpovedať
@slavoslav Ok zajtra pridám detaily
Odpovedať
@jardo1122 hod fotky, nech vieme poradit lepsie :)
Odpovedať
Asi som sa rozhodol nalepiť znova polystyrén na to ,len či to bude možné
Odpovedať
@jardo1122 nie som odborník, ale lepiť na to polystyrén mi nepríde ako najlepší nápad. Čo takto predsadena fasáda? Alebo obklad imitácia tehly ... Kadiaľ vlastne môže prefukovat v styku steny a podlahy?
Odpovedať
@kriloter mame šatník a neboli soklové listy ešte dane.Cize som to cítil medzi dilatáciou a stenou .Isiel som pozrieť von a mám pocit že spoza sokla (styrodur nalepený penou) to fuci ako mame podrezaný dom (ešte nieje chodník dokončený )ale ty majstri čo to robili by som im nasral do rúk a mesiac ich nepustiť k vode
Odpovedať

Odpovedať
@jardo1122 toto sa omylom neda urobit, to sa uz musi majster riadne snazit, aby tam urobil odskok 5cm.. To uz by bolo asi najjednoduchsie urobit obklad z Cetrisu, alebo dreva, asi by to vyslo lacnejsie, ako robit druhu vrstvu fasady.
Odpovedať
Profilova fotka
@jardo1122 a tento problem je na tom jednom mieste lebo vsade ? @stowasser mozno bol barak taky krivy :)
Odpovedať
@majkoj exterier je ako interier. V kupelni si majsterko tiez najskor premeria rovinnost stien a vie co ma robit. V exterieri si oldschool majstri urobia do roviny zakladaciu listu a potom lepidlom vyrovnaju nerovnost, preco v tomto pripade majster pred omietkou neprebrusil polystyren je otazka na neho..
Odpovedať
@majkoj viacej miest ,môj otec pobehal s latou a skoro ho j....lo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?