Akú konzolu na predprípravu pred zateplením 20cm?

Zdravim Vas, chcel by som sa spýtať, akú vhodnú konzolu zvoliť ako predprípravu pred zateplenim 20cm. Najdlhsiu konzolu som nasiel 55cm minus cca 20cm izolácia zostáva 35cm. Je to dosť pre budúcu klímu? Poprípade ako daleko by mali byt nohy od seba. Samozrejme klimu vybranú ešte nemám. Riešil niekto niečo podobne? Alebo to netreba riešit a existuju nejaké rozumné riešenie "po" zateplení? Vopred dík
Odpovedať
@flytt mame zateplenie 25cm EPS a murivo 25cm ytong a pred 3 mesiacmi sme davali klimu,pricom fasada uz bola hotova (keby staviam znova uz riesim klimu skor). Majstri pouzili zavitove tyce,ktore zakotvili az z vnutornej strany muriva a vyzera to byt ok. Cize my sme to riesili az po fasade, ale ak este nemas zateplene tak by som sa na tvojom mieste popytal aj na moznosti nejakej predpripravy (ak uz vies,kde bude klima)...
Odpovedať
@flytt My sme si to dali namontovat chlapikovi, co nam bude tu klimu robit. Aj rozvody a predpriprava bola pred fasadou, zhruba v case, ked sa vnutri robila elektrina.
Odpovedať
@realistanr nebojis sa, ze sa ti tam v zime bude rosit stena, ked ti tie tyce dali durch cez stenu dovnutra?
Odpovedať
Profilova fotka
preco chces davit vonkajsiu jednotku na stenu? nieje lepsie ju osadit na zem?
Odpovedať
@gashtaan zatial sa nebojim :)
Odpovedať
@realistanr dal som si pripomienku do kalendara aby som sa ta v januari opytal :) By ma to naozaj zaujimalo, ako sa taky tepelny skrat bude spravat.
Odpovedať
@gashtaan zase ludia kua ved to tolko neprezivajte, to akoze cez nejaku 12mm tycku co konci 5-10 cm pred stenou mi ma vymrazit stenu aby sa rosila? preboha ved to neni nejaka medena heatpipe co mi privadza -200 z vonkajsieho prostedia a omrza stena. Jeden mizerny bod nedokaze vychadit astenu najma v tychto zimach kde je probm,e sa dostat pod nulu.
Odpovedať
@jblaze ked sa to osadza na zem, tak sa to polozi len na nejaky betonovy podklad? lebo tiez este nemam zateplenie a bud sa to zavesi na konzolu alebo na zem polozi.
Odpovedať
@sysell ta tycka praveze nekonci 5-10cm pred stenou, ma ju durch do interieru, mozno ukoncenu maticou len prekrytu vnutornou omietkou? A nehovorim, ze to vychladi celu stenu, staci aby sa ti rosil na stene ten 12mm bod.
Odpovedať
@gashtaan tak ak mu to dal dakto durch dnuka este pripadne s matkou to musi byt fen dement @bromid tu ide o esettiku, ci ti nevadi na stene ten vymenik, ja by som to nechel ani bohovi. na zemi sti staci nejaka betonova kocka, par kuskou dlazby a pod. Vsnimi si ludia to nmaju beze za domom na zemi polozene.
Odpovedať
Profilova fotka
tak tak urob si nejaku malu betonovu petku, nato konzolu aby to bolo v istej vyske nad zemou v pripade snehu, nevidim v tom problem ja by som to na stenu nedaval naco si rusit fasadu :) , mozno ide este o to kdemas vyvedenu rurku , neviem
Odpovedať
@sysell nuz, ja to tak neprezivam, ale tak to popisal :) Kamaratovi presne takto prave kotvia durch cez stenu zastresenie terasy, preto ma zaujima, co to v zime urobi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan je to spravene tak,ze tyc je ukoncena matkou ktora je zapustena asi 3cm do steny,na tom je pena a omietka...
Odpovedať
Profilova fotka
@flytt aku velkost konzoly ste nakoniec dali? my mame resp. budeme mat podobny problem. A rad by som ju dal pred zateplenim.
Odpovedať
@petko_sonka ahoj zatial ziadnu, viacerí mi povedali že si stým nemam lámať hlavu, bežne to dávajú az po zatepleni na zavitove tyče
Odpovedať
@petko_sonka ak ste fanusikom profesionalnych rieseni a chcete sa vyhnut amaterskym rieseniam horeuvedeneho typu, tak sa skuste poobzerat po profi rieseniach svajciarskej firmy Dosteba, tu je priklad kotvenia pristresku:
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser tak toto vyzera naozaj luxusne.
Odpovedať
@petko_sonka jj aj cena je luxusna :) ale suhlasim s nazorom raz a poriadne ...
Odpovedať
@petko_sonka este ma napadlo jedno riesienie ak nemate velmi velke zateplenie ako som mal ja .. toto mi odporucali :) je to lacnejsie nez dosteba - google : Kotva Fischer Thermax M16
Odpovedať
Profilova fotka
@gorgar tieto hmozdinky co pises sa daju pouzit aj na dodatocnu montaz ked je uz zateplene aj s fasadou...uff jedna hmozdinka cca 20e :) zateplenie bude cca 16 - 20cm :)
Odpovedať
@petko_sonka ano je to mozne pouzit aj na dodatocnu montaz .. popozeraj videa fischer .. napr tu : http://www.pk-fischer.cz/videa/termax... alebo google :) Tie kotvy su roznych rozmerov , nemusi to byt M16 - to zalezi od zatazenia co na to chcete dat .. su na to tabulky ...treba sa popytat priamo ich ... cena Dosteba prvkov je casto krat este viac :)
Odpovedať
@petko_sonka ako alternativne riesenie je moznost pouzit ako podklad extremne tvrdy polystyren Styrodur 4000CS, stacili by vam dve 10cm platne, ja to mam ako podlozku pod konzoly, ktore drzia dva 9m dlhe lepene nosniky s celkovou vahou konstrukcie niekolko ton (na nosnikoch su este krokvy a OSB dosky).
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser dakujem za info, idem si precitat viac o tomto styrodure. Napadlo ma ze ak je extremne tvrdy mohol by som ho pouzit do garaze na prestup vnutornej dlazby od vonkajsej nalepenim na deku.
Odpovedať
@petko_sonka ja som ho pouzil aj pod poter v mieste, kde bola planovana tazka akumulacna pec. Najvyssie rady tohoto styroduru (4000CS a 5000CS) sa pouzivaju aj pod kolajnice a pod pristavacie plochy na letiskach, prejazd autom nemoze byt problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Dakujem ti velmi pekne za radu spravim to tak :) Len ci ho v beznych stavebninach ako napr. Stavmat budu mat :)
Odpovedať
@petko_sonka Styrodur ma sklad v Trnave, to mate na skok, pripadne skuste googlit, mozno by ste lahsie zohnali 2 platne cez ebay kleinanzeige alebo cez willhaben.at.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser mozno blba otazka ale to vazne sa cez ebay daju objednat 2 platne styroduru? O_o cez ebay kupujem hodne casto ale toto som si nemyslel :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@petko_sonka da sa kupit aj par cm2, ludia predavaju naozaj vsetko @flytt neviem, ci to este riesite, ale nahodou som pri riesenie podobnej ulohy nasiel aj vyrobky firmy isponte, je to jednoduche, funkcne a cenovo vyhodne, skuste googlit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Pouzili ste niekto riesenie od Isponte? http://isponte.sk/sk/14-hrubka-izolac... Chcel by som to pouzit na kotvenie klimatizacie, zasuvok, pripadne externych zaluzii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?