Akú izoláciu na podkrovie použiť?

Profilova fotka
zdravim Vas vsetkych. chcel by som radu aku izolaciu pouzit na podkrovie. isover, knauf alebo nieco ine ? aky mate nazor na GUARDIAN FIBERGLASS ceny maju velmi zaujimave ale nic o ich produktoch som zatial nenasiel. daval to niekto ? dalej sa chcem spytat ked mam hranol hrubky 15 cm ci tam mam dat izolaciu hrubky 15 cm alebo tam mozem natlacit aj 18 cm.proecne by som potom chcel dat este 5cm alebo 6 cm. dakujem za odpovede a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
nasiel som aspon toto http://www.porada.sk/t126770-tepelna-... zatial
Odpovedať
ano ano to by aj mna zaujimalo co maju ostatni, ci mozu odporucit isover,proste vsetky skusenosti sem:)
Odpovedať
my sme použili isover profi a napriec tiez isover. @slavokover no ja by som dala len hrúbku 15, podľa mňa, keď natlačíš 18 stratí svoje vlastnosti, nemôže byť stlačená potom už tak neizoluje.
Odpovedať
@slavokover Dobrý večer, ja som sa už viackrát rozpísala... napr. tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Dotyčná izolácia Guardian F.G. je bežná sklená vlna. Lambda s hodnotou 0,042 nie je nič moc. Hľadajte 0,039 a menej. Proti zľahnutiu je vhodné voliť doskovú izoláciu - my sme to tak riešili v stenách drevostavby i na strope. Najhebkejšiu :-) sme dali navrch. Cena 4 € za 20 cm hrúbku nie je prevratne nízka, ako píšu na stránke Izomartu. To je normálna cena za sklenú vlnu. Kiežby sa Vám podarilo ešte lacnejšie. x-) K tej hrúbke: akú fóliu ste použili pod škridlu? Ak kontaktnú, tak môžete dať izoláciu na celú výšku krokvy, netreba nad vlnou nechávať medzeru. Väčšiu hrúbku netlačiť. Samozrejme, pod krokvami dať 1 alebo 2 vrstvy vlny na zmenšenie tep. mostu, ktorým sú krokvy. Na strope dať ešte jednu vrstvu nad klieštiny, aby sa tiež zmiernil TM. Jarka
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr folia je tam kontaktna ale este ju zajtra odfotim pre istotu. tkaze 18 na 15 cm hranoly netlacit. takze dam 16 cm.
Odpovedať
@slavokover Ono by sa to aj tak vydulo smerom ku škridle - nech tam radšej prúdi vzduch :-) , tá vlna neostane stlačená na 15 cm. Tých 16 je myslím prijateľných.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som od zaciatku pocital s 16 cm ale presviedcali ma ze lesie je dat 18 ze sa to stlaci. ale stlacenim sa stracaju izolacne vlastnosti nie ?
Odpovedať
@slavokover Podľa toho, do akej miery sa niečo stlačí. Sklená i kamenná vlna má svoje optimum pri určitej objemovej hmotnosti, kedy najlepšie izoluje. Ale to sa ťažko odhaduje nejakým nerovnomerným stlačením od oka... Nešpekulovala by som.
Odpovedať
@slavokover Dobrý den. Stlačováním jakékoliv vlny, se jenom zhoršují její tepelně izolační vlastnosti a samozřejmě i vlastnosti akustické. Takže, kolik cm máte k dispozici, tak silnou vlnu dejte. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Proč stlačovat vatu a pak dát jen 5-6 cm napříč? Bojíte se změnšení vnitřního prostoru? Osobně bych bala mezi krokve 15 a napříč více, aspoň 10. My máme 18+12 cm.
Odpovedať
Ja plánujem taktiež 18 medzi klieštiny + 12 naprieč (knauf klasik 40).
Odpovedať
ja sa chcem opytat. Co mi poradite mam keramicky strop 19 cm + 5 cm beton, riesime tiez ako to zateplit, aby strop ostal pochodzny - takze nemozem tam dat mineralnu-sklennu vatu? strop sme robili kvoli odkladaciemu priestoru a neradi by sme ho zrusili teraz tym ze tam dam vlnu. je riesenie polystyren a poter? aku hrubku polystyrenu odporucate?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin7 Toto by zaujimalo aj mna. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm no ak mas priestor na 18 cm tak neni problem. le my mame 15 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin7 ahoj my sme riešili presne tvoj prípad .. dávali sme minerálnu vlnu 15 cm + 10 cm naprieč .. na vrch sme na o pomúrnicu a ponad minerálnu vatu natĺkli OSB dosky...
Odpovedať
donya ... dakujem avsak nemam tam taky priestor, vlna a osb dosky co ste na ne robili neake nozicky? Nieje potom lepsie riesenie polystyren a poter? co Vas to vyslo cca na m2. Napis aspon do ip. pomurnicu mame 15 cm. Vam to nepresahovalo?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin7 IP
Odpovedať
@martin7 http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
blacksr - dakujem.
Odpovedať
ahoj. 15 cm je veľmi málo izolácie ak tam chceš bývať. A tiež v lete tam budeš mať teplo. Určite nedoporučujem tam natlačiť 18 cm lebo tým by si nezvýšil izoláciu ale naopak ponížil. Ja by som ti doporučil tieto 2 spôsoby: 1) buď by som tam dal drevovláknitú dosku 2) použil by som hliníkovú foliu, túto by som dal krížom cez krokvy aby si zrušil tepelné mosty a potom vyrábajú ešte 1,5 cm a 4 cm foliu, ktorá nahrádza až 22 cm minerálnej vlny. takže keď to spočítaš tak môžeš dosiahnuť takú izoláciu ako keby si tam dal 30 cm minerálnej vlny. Folia je zároveň aj parozábrana. Nakoľko sa jedná o valcovanú hliníkovú foliu tak majú až 95% reflexiu. V zime odráža teplo naspať do interiéru a v lete zasa naopak naspať do exterieru. pekný večer prajem.
Odpovedať
Poučné čítanie, nútiace premýšľať, porovnávať, zvažovať a až potom sa rozhodnúť: http://forum.tzb-info.cz/116515-odraz... http://forum.tzb-info.cz/108845-stude... http://forum.tzb-info.cz/111763-vnitr... http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky... http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky... A pre R.J. alias @supfol : Váš prvý príspevok a hneď predaj... :-S Jarka pre @slavokover , @mofa , @dzusolm , @martin7 , @ladajaskva
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem vecer mam co citat. ;-)
Odpovedať
@slavokover Vlastne je jedno, či @supfol fóliu predáva, alebo nie. Zbytočne som si do neho "rypla".
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr tak mam foto aj obrazok folie ale nedocital som sa ci je kontaktna alebo nie. a nemame skridlu ale plech.
Odpovedať
@slavokover Je kontaktná - na etikete v zelenom pásiku: http://www.anavek.sk/produkty/stresne... , aj vpravo na etikete je obrázok kontaktného riešenia Pri plechovej krytine je dôležitá skladba medzi fóliou a plechom.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ok takze netreba medzeru. dnes som bol merat a ak dam late na strop smerom od strechy tak tam mozem dat 2x 160 mm izolacie. na sikme boky dam 1x 160 mm a priecne asi 60 mm. mono 80 uvidim este to zajtra premeram. a do trjuholnika vo vikiery napcham vsetok odpad ktory bude pri rezani. uz sa mi to pozdava. teraz idem studovat. mozes este poradit ci je lepsie dat cadicovu alebo sklennu vatu. rozmyslal som ze cadicove dosky 160 mm a priecne sklenne rolky 60 mm alebo 80mm. akurat pozeram stranku knauf a je tam viacero typov.
Odpovedať
@slavokover My sme uprednostnili doskové - lepšie držia tvar. Sklenú v roliach sme dali len na strop ako najhornejšiu vrstvu. Ale ak si pozriete albumy tu na MS, ľudia pekne navrstvia aj sklenú do podkrovia, takže OK. Kľudne môžete vyberať podľa ceny na jeden diel tepelného odporu. Mala som tú česť omakať a ovoňať Ecose - myslím, že by sa s ňou mohlo parádne robiť, na rozdiel od MPE, ktoré máme my - strašne to pichalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr takze skusim ecose, medzi krokvy chcem dat urcite doskovy 160 mm a priecne este neviem. ale kedze asi pojde konstrkcia na sadrokarton tak mozem tiez dat doskovy 60mm alebo 80 mm ?
Odpovedať
@slavokover Áno. Parozábranu urobiť na 100%. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr mam pozerat po skelnnej vate ktora ma co najnizsiu lambdu ? Ide o hodnoty lambda, čím menšia, tým lepšie izoluje ? rozhodol som sa pre http://www.knaufinsulation.sk/product.... este som zvedavy na cenu :-( na strop mi vojde 2x 160 mm na sikme plochy 1x 160 mm a priecne 1x 50 mm alebo 60 mm to este uvidim.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?