Akou vrstvou vaty zatepliť bungalov?

Prosim vas ked chcem zateplit novostavbu bungalovu vatou.Aka je podla vas najlepsia hrubka a kolko vyjde meter? dakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@coconr - v tomto by ti najlepšie poradila blacksr, ale ja si myslím, že vata je o dosť nákladnejšia položka ako EPS a tiež si myslím, že jej stačí aj menej na hrúbku. Hrúbku vaty zistíš podľa hrúbky steny, keď si vypočítaš rosný bod.
Odpovedať
ja som zase za polystyren, zavisi od toho ci ches obvod.steny ci strop?
Odpovedať
@stefan222 Chcel by som zateplit obvodove mury na bungalov 874,odporucas? :-p Tehla porotherm 38 vata asi 8-10 nech mam pokoj :-)
Odpovedať
@coconr ja sa nevyznam kamo. to skor google pouzi, ale vatou zateplit? ee
Odpovedať
@stefan222 Nič v zlom, ale myslím, že by ste mali ešte chvíľu nasávať informácie a potom sa vyjadrovať... Prečo by mala byť vata ee?
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan222 on myslí minerálnu vlnu alebo vatu a určite je to lepšie na zateplenie ale samozrejme drahšie :-(
Odpovedať
@blacksr nasavat informacie by sa malo cely zivot, ja som do stvaebnictva este batola no ucim sa kazdy na google a tu na fore, niekde som zahliadol tabulku kde pisalo ze polystyren ma naj tepelny odpor. ale moze to byt zase taka tabulka a inde bude onaka... ze kazdy pise o svojom produkte ze je naj....
Odpovedať
@stefan222 Tepelný odpor závisí od hodnoty lambda materiálu. To treba pozerať v tech. listoch u výrobcov. Čím nižšia, tým lepšia. x-) Môže byť EPS, ktorý izoluje lepšie ako vlna, a môže byť EPS, ktorý izoluje horšie ako vlna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?