Ako zatepliť strop v garáži?

Ahojte, chcel by som sa spytat, ci je dolezite zateplit strop v garazi, ktora je spojena s domom. Garaz ma zateplene len obvodove steny z vonku. Nad garazou je terasa (spravena hydroizolacia) a preto by som sa chcel spytat, ako je najlepsie a najjednoduchsie zateplit strop v garazi a ci moze stacit 5 cm polystyren a lepidlo. Cez garaz sa ide do domu, ale s garazou susedi spolocna stena so sprchou a preto tu stenu radsej nemienim zateplovat, lebo sa obavam plesni. Co sa tyka stropu, tak som pocul ze by to nemal byt problem. Este by som dodal, ze kotol na plyn bude umiestneny v garazi a planujem dat jednu vetvu podlahoveho kurenia aj do garaze. Mozete mi prosim poradit ake materialy ( lepidlo + polystyren) je najlepsie pouzit a postup na zateplenie garaze zvnutra? dakujem. Patrik.
Odpovedať
Ahoj pa3ck, najprv sa Ta chcem spytat, ci naozaj chces, co hovoris a hlavne preco... Nenapisal si, z coho je strecha Tvojej garaze. Polystyren hr. 5 cm by mohla byt dobra volba, ale zalezi aj na konstrukcii strechy. Pri zateplovani zvnutra je vysoke riziko kondenzu a vznik plesni. Ak tam mas vazny tepelny most a plesnivie Ti kupelna, ktoru si spominal, tak to teda zatepli. Ale pre auto je zateplena, resp. vykurovana garaz najhorsia moznost, horsie, ako stat pred domom, pretoze v zime mu takato zmena teplot nerobi dobre a z praxe vieme, ze auticka v takychto garazach hniju proklate rychlo.
Odpovedať
Aby sa predišlo kondenzácii, treba dať na vnútornú čiže teplú stranu konštrukcie parozábranu. V garáži nepoužívajte EPS. Treba použiť nehorľavý materiál - čiže vlnu v SDK rošte s parozábranou na vnútornej strane. Či strop, či stena. Pod podlahovku v garáži treba dať tiež tepelnú izoláciu. Stena kúpeľne - ak bude teplota povrchu steny v kúpeľni nad teplotou rosného bodu, plesne sa báť nemusíte. Všetko je o správnom návrhu zateplenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
blacksr prečo pri zateplenie steny medzi vykurovaným a nevykurovaným priestorom navrhuješ parozábranu ? Mam garáž, ktorá je spojená obvodovým múrom s domom. Garaž je lenakýsi prílepok k domu, nad nim je 20 st. pultova strecha. Múr domu 30 cm brusena tehla porotherm) je zateplený 20 cm EPS a tri steny graraže 10 cm EPS. Strop chcem zatepliť min. vlnou medzi krokvy a chcem aj stenu, ktorá je spoločná s múrom. Garáž nevykurujem. Nechcem tam dať EPS, asi by som dal min. vlnu alebo PIR/PUR a povrchová úprava omietka. Ako sa volia parametre zateplenia pre túto stenu?. Projektant mi pôvodne navrhoval zatepliť tu stenu rovnako ako ostatný obvodový múr a múry garáže zvonka by neboli zateplené vôbec. Z praktického hľadiska som dal na múr zateplnie aj keď len polovične. Z vnútra chcem dať potrebnú hrúbku, aby som ušetril priestor. Viem mi niekto poradiť ako na to?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?