Ako zateplit starsi RD (nerovnosti a lepidlo)

Ahojte, mam starsi Rd kde je vonkajsia omietka brizolit a vapenna omietka na rabic.pletive. Idem tam davat nobasil, mate napad cim to tam lepit? Navyse su mury nepravidelne, tak aby to bolo zaujimavejsie, mur v izbe je o 4cm dovnutra posunut oproti zvysnej stene. Mam to vyrovnat omietkov? Alebo hrubsiu izolaciu.. idem davat 12cm a na tu vpadnutejsiu stenu by som dal 16cm.. je treba tie izolacne dosky prevezovat? Vdaka za odpoved
Odpovedať
Ahoj, neviem ci ti presne odpoviem na otazku no my zateplujeme dom s polystyrenom 15cm a steny mi vyrovnavali omietkou. Popripade dolepili mensi polystyren 1 a 2 cm. Ked cely dom "vyrovnali" zacali zateplovat. Lepime klasickym klebrom na izolacie a ked sa vyskytne nejaka skara davaju tam penu na polystyren. Zateplujeme dom z palenej tehly.
Odpovedať
Nam zateplovali polystyrenom dom z panelov velmi krive steny. Davali sme 10 ( niekde islo 8cm a niekde 14. Dolepovalo sa. Lepidlo a stietka uz isla na rovinu.
Odpovedať
Ja by som vyrovnal povrch jadrovou omietkou, tam kde sú nerovnosti väčšie (dobré je pridať do omietky aj nejaké vrece lepidla, lepšie sa to nanáša na stenu). Nemusí to byť ideálne rovné ako novostavba, ale 2 a viac cm je lepšie vyrovnať. Možno by stálo za zamyslenie kompletne starú omietku zhodiť...V miestach kde nedrží, tak určite zhodiť.
Odpovedať
Vdaka za info, dorovname to jadrovou omietkou.. a cim lepit ak je vapenne omietka ako podklad?
Odpovedať
@vlado0991 ja som povodne chcel weber Leparm ale nemali to skladom tak mi dali podobne DEK kleber.
Odpovedať
Profilova fotka
@xsupalad DEK kleber pre DEKstavebniny balí Weber ale je to nizsia rada lepidla
Odpovedať
ja osobne by som ten stary brizolit radsej obuchal, na starom dome to uz nedrzi tak pevne ako kedysi a samotny nobasil je dost tazky, aby nahodou ten nobasil svojou vahou nestrhol aj brizolit, je hlupost to este aj jadrovou omietkou zrovnavat a zatazovat este viac celu stavbu...
Odpovedať
Vyynikajúca na vyrovnanie je termoomietka. Je lahká,nepadá pri omietaní a čiastočne aj tepelne izoluje /je v nej perlit/ je však drahšia. Ja som väčšie plochy vyrovnával tenšou izoláciou podľa potreby a potom dával finálnu 10 cm menšie plochy som dal termoomietku. Brizolit obiť len ak je odutý,inak vystriekať Wapkou a po vyschnutí nastriekať penetráciou-použil som obyč.záhradný postrekovač.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?