Ako zatepliť podkrovné schody?

Ako najlepsie zateplit schody do neobyvaneho podkrovia (ulozny priestor) Ako ste to riesili Vy?
Odpovedať
no najlepšie je asi kúpiť si už tie čo sú aj s izoláciou... :) ale keďže ich máš už namontované tak možno nejaká izolácia zospodu
Odpovedať
@tomino9 urobit nad nimi nejaky kaslik z polystyrenu, ktory by sa pri vstupe na povalu iba odsunul, myslim ze jedine riesenie.
Odpovedať
@tomino9 zalezi ako vysoko budes mat hore izolaciu , ja mam celkovo 50 cm a mam nad shodami vsunutu dosku EPS grafit hrubky 20 cm. Boky mam zabednene sadrokartonom do sikminy takze mi tam ten EPS sadne ako stupel. @debora_7 "zaizolovane" schody su pekny reklamny tah, asi nieco take ako ked si das nemiesto skla v okne zaves, tiez ti az tak nefuka :) Ta izolacia je tam len velmi tenka a velmi slaba oproti zbytku stropnej izolacie. Treba to hlavne pri energeticky uspornych domoch riesit aj tak dodatocne.
Odpovedať
ja som to narychlo 'zastuploval' 20 cm hrubou min vlnou, este som kupil 3cm xps, z ktoreho vytvarujem lepsi kryt, na ktory nasledne nejako pripevnim tu vatu :)
Odpovedať
@roman_13 Predpokladam ze nemas pochodzne pokrovie.... Ja mam z vrchu zaklop OSB dosky. Taktiez som rozmyslal nad nejakou platnou napr. Styroduru. Nemrvi-neolamuje sa ti ten EPS ked s nim narabas?
Odpovedať
@tomino9 dá sa kúpiť aj izolačná strieška na to, v tvare stanu - prípadne taký stan urobiť
Odpovedať
moje skusenosti.,... zhora treba dalsie vrata lebo mne tie prvve uplne navlhli... nastastie reklamacie ok...ale LTT> teraz zhora stare a zo spodu nove. tie hore vlhnu ale dole sa to nedostane.
Odpovedať
@tomino9 Jasne ze mam , vyzera to presne ako u teba ( akurat uz zaizolovane :) ) Polis sa sice drobi a rozmyslal som ze ho iba zabalim do parozabrannej folie, (vyriesilo by to aj problem mderer.) V principe ale chodim na povalu asi 2 x do roka takze to upracem , ale ako hovorim planujem to zabalit do tej folie.
Odpovedať
@blacksr Ako-cim najlepsie spojit-zlepit XPS polystyren?
Odpovedať
@tomino9 Buď thermo kleber alebo pena.
Odpovedať
Dobrý den Já to mám tak, jak je na fotkách. To dřevo je tloušťka stropu a zelený rám a dekl je XPS. Rám je 6 cm a dekl lepen ze dvou částí, čili 12 cm. Na celou výšku je půda zateplena pomocí EPS, celkem 34 cm. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva Z vrchu je zaklop z 2 ks zlepeneho styroduru? Cim je to lepene?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomino9 Dobrý den. Je to slepené pomocí PU pěny. Nicméně, musí se to rozmazat až skončí expanze, jinak se desky od sebe oddálí. Desky jsou nařezány na formátovací pile s maximální přesností. Rám je v rozích vyztužen pomocí vratovými šrouby našroubovaných úhelníků z pozinkovaného plechu. Úhelníky jsou z venkovní strany a na rámu jsou vidět pouze hlavičky vraťáků . Taktéž spoje jsou slepeny PU pěnou. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@roman_13 suhlasim s tebou, ja som kupil schody TERMO a termo asi znamena v preklade ze "budes to musiet zateplit aj tak ty pako! " Lebo som sa radoval a nie dlho, prva zima a z tej kryciej dosky co je viditelna ako strop mi kvapka voda, presne tam vidno kde je kovova konstrukcia. Takze som sa takto dopraoval sem a tiez musim zateplit. Ak nechcem aby mi v chodbe kvapkalo na hlavu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?