Ako uskladniť ovčiu vlnu

Zvažujem kúpiť ovčiu vlnu od baču a doma si ju vyprať a ošetriť. Bude v poriadku, ak ju uložím do stodoly, kde zvyknú byť aj kadejakí hlodavčí návštevníci? Ide o väčšie množstvo, tak 1,5 tony. Nechcem, aby mi to zožrali, kým sa vôbec pustím do prania.
Odpovedať
@shiori v poriadku to bude hlavne pre tie hlodavce :-) fajňučko, tepľučko. Ale ak vyvinieš max úsilie na ich hubenie a vlnu nejako šikovne povešiate tak do jari to vydrží určite.
Odpovedať
@shiori daj to do tých big-bagov a je to poriesene. Do vlny hlodavce nepôjdu radšej ako do minerálnej vlny. Máš nejaký spôsob oko to budeš čistiť?
Odpovedať
@shiori aj mňa by zaujímalo ako budeš tú vlnu čistiť a ošetrovať pred použitím, (predpokladam do izolacie stavby)
Odpovedať
Profilova fotka
navrhoval by som to nejako povesat ako pisal slavoslav, to by bola si najlepsia moznost ale isto budete musiet nastavit aj nejake pasce a podobne veci alebo im nejako uplne zabranit aby chodili dnu..
Odpovedať
Profilova fotka
hlodavce vlnu neoblubuju moc a pokial sa vyvesia, tak po nej isto nepojdu. mna by zaujimal ten proces osetrenia :) ak by si mi to mohol nejak rozpisat, este som sa s tym totiz to nestretla
Odpovedať
Profilova fotka
Zavesene byt naveky nemozu, podla mna by sa poskodila samotna struktura vlhy. Po osetreni a vysuseni, ich skalduj v big bagoch. Tam sa jej do pouzitia nic nestane
Odpovedať
Vdaka za rady. Samotne pranie bude dost zaujimave. Kedze sa jedna o velke mnozstvo vlny cca 1-1,5t. Ak by som do toho sla, budem kombinovat viacero sposobov. Tu to chlapik celkom podrobne rozpisuje: http://www.odruky.sk/blog/item/83-ruc... Ulozny priestor nie je moj jediny problem. Tiez si neviem predstavit, kde to vsetko susit. Plochy, ktore su k dispozicii, su bud neoplotene a teda nachylne na "stratu" alebo oplotene, ale so psami, hydinou a pod. (podotykam, psov nemozno zavriet ani inam presunut). Takze az sa preluskam tymito prekazkami, potom budem riesit samotne pranie. Inac to vidim na kombinaciu pranie v sudoch s vodou zo studne + dazd + potok. Super je vraj aj vodopad. No, musim zistit, ci mame na blizku nejaky bez hufu turistov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?