Ako určiť hrúbku izolácii?

Zdravím všetkých. Potreboval by som poradit ohladom hrúbok izolácii. Viem že toto by mal riešiť projektant ale z istých dôvodov by som si to rád prepočítal aj sám. Situácia je taká že na obvodové murivo pôjde 20cm izolácie (buď EPS alebo MV...rozhodnuté ešte nie je) akurát potrebujem vedieť koľko izolácie dať do podlahy a koľko do stropu (SDK) aby tá izolácia mala v celku rovnaké tepelnoizolačné hodnoty. Dúfam že som sa vyjadril dostatočne zrozumitelne :-)
Odpovedať
No ako som to riešil aj ja a chcel som si sám presne ako ty určiť ale najlepšie sa je obrátiť na projektanta daj si vypracovať PHPP a podľa toho ti presne urči koľko a kde zateplenia potrebuješ prípadne ti aj odstráni tepelné mosty. Záleži aj aké hodnotky očakávaš aký máš členitý dom a podobne. A keď sám tak to dáš len tak ako si myslíš :) do podlahy daj 25cm strop keď vata tak okolo 60cm ;) Ale je tu takých tém plno určite si naštuduj aj iné.
Odpovedať
@mpfnordy Dakujem za reakciu. Dá sa urobiť výpočet v PHPP aj sólo? Tým myslím dať niekomu urobiť len výpočet v PHPP. Nejaké témy som si už samozrejme prečítal len som tak nejak dúfal že existuje nejaký spôsob ako si to môže človek vyrátať aj sám (aj keď len orientačne povedzme). Z brucha zas nechcem len tak búchať hrúbky :-)
Odpovedať
@koki63 ja som dával @janvirostko skús mu napísať a možno sa dohodnete na riešení. :-)
Odpovedať
@koki63 aký dom staviaš ? koľko máš prachov ? čím budeš kúriť ? :-D Ak stena 20 tak podlaha 15 strop 40.
Odpovedať
@leilak1 bungalov 14,5 x 10 a kúrenie elektriniou. Prachov dúfam že dosť ;-)
Odpovedať
@mpfnordy ach jaj, do podlahy 25cm. To je rozum. Však od zeme ti ide chlad 10°C a na stenu kde ide v zime chlad aj -25°C stačí 20cm izolácie. Kde máš v tomto logiku? Do podlahy ti v pohode stačí 15cm a nič nepokazis.
Odpovedať
@milos35 Od země jde sice 10°C, ale co v případě podlahového vytápění? To už je těch 20cm odpovídajících.
Odpovedať
@milos35 asi ma na mysli dom na pilotoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 @milos35 @slavek1 Skúste si ešte raz prečítať otázku @koki63 sa pýta na to ako sa to počíta a ne kto mu koľko odporučí ( tým moc projektanta neskontroluje ) tak mu napíšte ako ste to počítali, podľa čoho ste dostali tie hrúbky čo ste mu odporučili. @koki63 Dobrá otázka, konečne sa nieto nechce spoľahnúť na reči typu jedna babka povedala, ešte nezabudni že k zatepleniu by potom mali zodpovedať aj parametre okien a dvier. Ak by ti chlapi predomnou nevedeli odpovedať napíš mi skúsim ti to nejak zjednodušene vysvetliť.
Odpovedať
@slavek1 pri podlahovom kúrení je potrebná väčšia hrúbka izolácie v podlahe?
Odpovedať
Profilova fotka
@koki63 Skús sa tu pozrieť : https://www.isover.sk/odporucane-hrub...
Odpovedať
@koki63 pri podlahovom zabezpečiť,aby nešlo teplo i do zeme ale do miestnosti, ak je iný ohrev nebude nikdy podlaha tak teplá , bude menší tepelný rozdiel
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu aha, dakujem za vysvetlenie...
Odpovedať
@laco17 díky za tip, určite pozriem...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?