Ako ukončiť toto zateplenie???

Dobrý deň. Zateplil som si dom a neviem ako ukončiť polystyrén okolo odkvapovej rúry, viď. foto. Odkvap. rúra je tesne na obvodovej stene. Ďakujem za každú radu!!!
Odpovedať
Aby ti tam nevznikol tepelný most, bolo by najvhodnejšie predĺžiť strechu aspoň o jednu škridlu a pohrať sa aj s pomúrnicou, aby to nebolo treba trikrát prerábať...
Odpovedať
@dedo758 a čo by sa stalo, keby som to vypenil pur penou?
Odpovedať
Pri daždi ide vnútrom žlabu väčšina vody, ale nepatrné množstvo steká aj z vonkajšej časti, v zime ani nehovoriac, keď voda namrzne všeliako rôzne aj mimo žľab a potom bude len fasáda vyzerať... A to podľa fotky už teraz je stred žľabu na úrovni budúcej fasády, takže pri odkvapávaní a slabom vetre to pôjde všetko na fasádu... alebo tam potom dať niečo takéto http://www.kjg.sk/novinky-kjg/index.p... ale z môjho pohľadu by bolo to predĺženie strechy rozumnejšie.
Odpovedať
@miskoajanka Ahoj. Oprava každého domu má začít střechou a vodorovnou izolací nad základy a pak teprve zateplovat. Podle té krytiny to vypadá na pěkně starý barák a řekl bych, že se blíží doba, kdy výměna krytiny bude nevyhnutelná.. Stejně to zateplení nad okny je špatně, protože to musí být v jednom kuse až těsně pod krytinu, případně po difuzní fólii, kterou Vy tam určitě nemáte. Já bych s tím počkal do jara, pak strhl ten EPS v poslední řadě, prodloužil krokve o jednu řadu krytiny a nalepil znovu EPS od hrany okem až po krytinu. Zde bych to seřízl podle šikminy střechy. Každé jiné řešení je špatné. :-)
Odpovedať
@dedo758 Ďakujem za radu, mne sa velmi pozdávaju tie žľaby :-)
Odpovedať
Ono, treba pri tom tú strechu rozobrať tak či tak... :-)
Odpovedať
@dedo758 ...no len vieš, niekedy je tu iný šéf a to many many :-)
Odpovedať
ak su many sef, bolo by rozumnejsie pockat nejaky ten rok, dosetrit a urobit to raz a poriadne...
Odpovedať
nemáte ešte niekto nový nejaké dobré nápady?
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete tam dať okapový plech alebo rohovú lištu ,ale tak či tak to bude vyzerať zle.Navyše hrozí že si tam začnú stavať svoje domovy aj vrabce.
Odpovedať
@antonmesaros dakujem :-)
Odpovedať
@antonmesaros asi odpilim kus plechu, pospájam a bude hotovo :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Toho roku plánujem len zaizolovať a zatepliť spodnú časť domu kombináciou XPS + perimeter/soklový, aby som mohol k domu prihrnúť zeminu. Fasádu tak skoro neplánujem izolovať, kvôli cenám a dostupnosti polystyrénu. Ako mám ukončiť vodorovný detail izolácie ? (zelená farba) Aby som zabránil stekajúcej vode po murive, aby zatiekla pod izoláciu a aby som neskôr mohol komfortne nadviazať fasádnu izoláciu ? Je nato nejaký overený postup ? @zefe @abobo @profistavbari
Odpovedať
@purplesticks žiaľ s spojoch XPS sa nebude dať zabrániť zatekanie pod XPS. Máte tam drenaz "vďaka"ktorej tam bude väčšia pravdepodobnosť zatečenia. Izoláciu by som nastavil o stenu a pred xps použil nopofoliu v jednom kuse na výšku.
Odpovedať
@purplesticks mal som rovnaky pripad a nejak extra som to neprezival. Asfaltove pasy boli spravene dobre - ak niekde bola tendencia odpadavat, tak som to este pritavil poriadne na stenu - to je dolezite. XPS bol na penu + zapenena vrcha skara, takze moc tam netieklo a cez vrch este prehodeny prebytok nopovky priklincovany na stenu kvoli snehu. Prezilo to 3 zimy, ci kolko, uz to nepocitam 😄
Odpovedať
@purplesticks Medzi stenou a XPS nie je nič? Vertikálne hydroizoluje len to XPS?
Odpovedať
@treborztv Medzi stenou a XPS je penetračný náter a celoplošne natavený SBS asfaltový pás.
Odpovedať
@purplesticks Este pocitaj s tym, ze lepidlo + sietka na XPS by malo zacinat 20 cm pod final terenom, takze bud ho natiahni teraz, alebo zasyp max. -20 cm, aby si potom neodkopaval 🙂 Ak nebude sokel (ja mam nizky), je dobre to mat nad terenom prerusene kvoli vzlinaniu vlhkosti. Zvycajne to robia tak, ze je lep prerezany a rez zatmeleny. A/alebo dat nieco lepsie. STO ma speci soklovu stierku, ja som daval Starcontact, ale nababrem to este nejakym Baumit bordelom, nazov si teraz nespominam. Ak nebudes davat lep teraz, tak nopovka najlepsie ked ide vcelku zo zeme a prichytis ju az na stenu. Inak ti 0.5-1cm toho XPS zozerie slnko, budes potom zbytocne brusit, vznikne odskok, ... Pokial ti zalezi na preziti vrchnej hrany XPS, treba tam nieco dat - ja som bodovo nalepil 5cm EPS odpady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?