Ako ukoncit parozabranu na podlahe?

Ahoj stavbari. Skusite mi prosim poradit konretne ako mam ukoncit parozabranu v difuzne uzavretom drevokonstrukcnom dome na podlahe? Pre vysvetlenie budem mat zaizolovane parozabranou okrem stropu aj obvodove steny az po zem. Stacilo by nechat foliu parozabrany s cca 10cm presahom zahnutu smerom dovnutra? Potom by som dal separacnu foliu zahnutu smerom hore, cca 10cm, hlavne koli odizolovaniu podlahoveho polystyrenu od IPY. Alebo treba lepit tu parozabranu o spodne KVHcko ramu tmelom na parozabrany? Ako sa napaja parozabrana na ram okna? Pomohla by fotka. A este jedna otazka poznate niekto parozabranu Eurovent? Chcel by som pouzit "Eurovent standard Alu 160g". Moze byt? Mozem tuto foliu spajat paskou Dorken Delta Multiband ? Mam jej aspon 40 kusov. Alebo musim striktne pouzit alu pasku na parozabranu? Dakujem za ochotu poradit
Odpovedať
Profilova fotka
@hondambx Ani nie prilepiť o KVH, ale o IPU na základovej doske pomocou tmelu na to určeného. Parozábrana sa o rám okna tiež lepí páskou, v rohoch sa musíš s tým pohrať. Odporúčam ti nájsť si kanal "Drevostavby s Pavlem Simkem" na YouTube a tam pohľadať videá, kde dozoruje difúzne uzavreté stavby. Pekne to tam vysvetľuje a ukazuje na kamere. A ALU parozábrana sa nemusí vyslovene lepiť ALU páskou.
Odpovedať
Mozem na prilepenie pozit tmel "delta tixx"?
Odpovedať
@hondambx Parozábranu stien spojte s parozábranou pod poterom. Tak ako ste spojili parozábranu stien s parozábranou strechy. Lepiacou páskou alebo tmelom. Na okná ju môžete napojiť pomocou parotesnej pásky, napr. Hasoft. Medzi asfaltovú hydroizoláciu a EPS netreba separačnú fóliu. Iba v prípade mäkčeného PVC je treba (kvôli rozrušovaniu štruktúry EPS). Držím palce.
Odpovedať
Dakujem za rady. Viete mi prosim poradit ci je ta parozabrana "Eurovent standard Alu 160g" OK?
Odpovedať
Nemôže tienit signálu tie hliníkové folie? Len úvaha.
Odpovedať
@frantisekca Asi áno. Ale záleží to buď od operátora alebo telefónu. Nevyznám sa v tomto. Zo skúsenosti z domu, kde boli steny aj strecha s AL parozábranou: jeden človek mal problém chytiť signál, druhý nie. Ten prvý musel ísť vždy k oknu. Mali rôzne siete a rôzne telefóny. Wifina fungovala dobre.
Odpovedať
Fuuha a to som si asi mylne myslel ze tie obycajne parozabrany su uz vybehove kusy. Co teda pozit? Poradte mi prosim. Nejak dobry pomer kvalita. Priorita je parotesnost samozrejme 🙂
Odpovedať
@hondambx Však dobrú ste vybrali, lajkla som Vám to.
Odpovedať
Jajj dakujem, to som si nejako nevsimol Vas lajk. Len ma trochu seklo, ze naozaj moze byt ptoblem s mobilnym signalom. Na to chcelo najst nejaku diskusiu, alebo test. Nerad by som maval telefon na dvore aby som sa dovolal. wifina sa vysiela vo vnutri domu a tomu by moooozno mohla pomoct odrazivost tej hlinikovej vrstvy.
Odpovedať
@hondambx Problém bol pri telefonovaní. 5 m od okna sa to rušilo. Musel ísť k oknu. Podľa mňa to bolo skôr telefónom. Ale téma ako taká je hodná ďalšieho štúdia. ✅️
Odpovedať
Noo nasiel som toto: https://www.modrastrecha.sk/forum/kur... Ale asi bude najlepsie skusit to s mobilom v ruke na mieste. Nerad by som bol bez signalu.
Odpovedať
@hondambx parozabrana sa prelepuje o spodnu hydroizolaciu, tmel/paska na to urcene. K ramu okna sa rovnako prelepuje. Dovod pouzitia alu parozabrany? Cena? Paska je ok na prelepovanie parozabrany.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hondambx S tým signálom má to len tak napadlo. Nabieha 5G, potom 6G atď., vyššie frekvencie, skutočne neviem, ako veľa môže mať vplyv ten hliník na signál. Ale ak je stavba troska mimo (lokality) pre operátora, stálo by to za zváženie použiť fóliu bez hliníku. Inak, ja mám za to, že tá hliníková má navrch, oproti klasickej, ale čo sa týka životnosti, tak to bude asi rovnaké, ako pri parozábrana bez hliníka.
Odpovedať
@frantisekca @hondambx Hliníková má vyššie hodnoty Sd, čiže lepšie brzdí paru. Plus odrazivosť - tú je však možné nahradiť napr. 5 cm vlny v predstene / podhľade, pri zachovaní potrebného pomeru izolácie pred a za parozábranou, aby nedošlo k rosnému bodu, čiže 1:5.
Odpovedať
Pre mna je prioritna Sd hodnota, ten Alu je len ako bonus, ked to vsade reklamuju ako setri naklady na kurenie. Tak teraz neviem- neviem sa rozhodnut
Odpovedať
@hondambx Prečo? Sd 150 m je nutnosť? Čo sa stane s rosnym bodom, ak použijete napr. Sd 50 m ? Máte ten prepočet v projekte?
Odpovedať
Nie prepocty nemam, ale selsky uvazujem, ze cim vecsie SD, tym menej vlhkosti v izolacii a tym dlhsie delkarovane vlastnoti izolacie tym dlhsia zivotnost parozabrany. Alebo sa mylim? Mam striekanu PUR penu v obvodovych stenach a aj v strope. Zlozenie stropu mam v smere od strechy smerom do interieru: pochodzna vrstva (2 vrstvy prelozene preglejky) hruba celkovo 2cm co tvori pochodznu vrstvu. Na preglejky od spodu je striekana 30cm PUR izolacia, a smerom dnu ma ist ta parozabrana. Preto si myslim,ze cim vecsie Sd tym lepsie
Odpovedať
@hondambx Ak je to aj s SD okolo 50 m bez rosneho bodu, tak žiaden strach. Podľa mňa to bude ok. Dôležité je vonkajšie oplastenie - musí mať menšiu difúznu hrúbku ako vrstvy smerom dnu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?