Ako ste postupovali pri izolácii trámového stropu?

Ako ste postupovali pri izolácii trámového stropu? My sme v štádiu dokončievania priečok, strecha je hotová, strop trámový. Ako riešiť pripojenie priečok o trámy a ako urobiť izoláciu? Zospodu trámov parozábrana a na ňu vlna (vlastne medzi trámy), alebo zvrchu trámov fólia a vlna ak potom strop bude znižovaný sádrokartónom?Alebo nejaké dosky (upevniť tak trámy) a potom sádrokartón na zníženie stropu? Ďakujem za každú skúsenosť a odpoveď.
Odpovedať
@evi55 Zdravím Vás. My sme to spravili takto: http://pasivnydom.blog.cz/0911/vyplna... a http://pasivnydom.blog.cz/0911/oplast... Dôležité je zabezpečiť vzduchotesnosť a parotesnosť použitím prelepovanej parozábrany. My budeme mať aj omietku na opláštení, takže vzduchotesnosť by mala byť vysoká. Jarka
Odpovedať
Profilova fotka
a cim by ste izolovali tramovy strop od muriva?
Odpovedať
@oliv.008 Drevo a murivo musia byť vzájomne predovšetkým hydroizolované - to platí najmä v styku dreva a obvodovej steny u stavieb, ktoré nie sú a nebudú zvonku zateplené. My sme drevo prechádzajúce cez tehlovú vnútornú priečku nehydroizolovali tzn. nedávali sme asfalt ani nič podobné. Bude tam stabilná teplota a vlhkosť, takže nemám obavy. Iné je to v obvodových stenách, ale neviem presnejšie vysvetliť, prečo. Je to z odbornej praxe.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, nieco podobne sme uz vela krat robili, a moj nazor je najlepsie gumoasvaltom alebo lepenkou ked sa jedna o pomurnicu, v poslednej dobe sa stim casto stavam ze ludia si davaju tramovi strop namiesto betonoveho no vdi projektanti davaju tramovi strop do muriva co podla mna nieje najlepsie riesenie.lepsie je urobit zelezobetonovi veniec ,osadit pomurnice a nasledne medzi ne vkladat stropne trami [vid foto]usetrite ako na materiale tak na pracnosti ale ak uz sa inak neda urcite gumoasvalt je to stopercentna hidroizolacia :-)
Odpovedať
@orfeo my nemáme stropné trámy v murive, ale pomúrnicu na železobetónovom venci (ako píšeš) a potom trámy položené na venci. nevieme však, ako teraz izolovať strop (kde dať čo - fólia, nejaké drevené laty, ako ukončiť hore priečky pri trámoch, aby sa potom tepelná izolácia dala robiť kvôli prístupu k trámom atď.).
Odpovedať
Profilova fotka
@orfeo tak ked vid tu foto to znamena ze ja nemusim nic natierat, lebo vcul vytiahli priecky mozes kuk v albume tam treba nieco izolovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@dusko ahoj dusko, presme tak nemusis izolovat
Odpovedať
@orfeo podľa fotky je na trámoch pribité drevo a teraz bude tepelná izolácia (nejaká vlna) pod tým drevom v medzerách medzi trámami a potom už nad dreveným záklopom nie?
Odpovedať
Profilova fotka
ano je presne od pomurnice po pomurnice/zvrchu je drevenny zaklop.zo spodu sa da paro nepriepusna folia urobz sa konstrukcia sadrokartonu da sa izolacia ,najlepsia 20 ursa vlna na konstrukciu na nalepi paropriepustnu foliu a da sa kartom
Odpovedať
Profilova fotka
@dusko fu u teba sa to akosi rozbehlo.....kto ti bude robit kozovky a omietky???a kupelne?
Odpovedať
Profilova fotka
@orfeo no tak este ze to ovladas kedze mi to budes robit akurat ja chcem 40cm izolaciu, dufam ze to vyda, ale kedze manzelka stavbu zavesila na klinec vsetko musi cakat pokial sa nevratim domov. Takze tento rok uz iba okna dame.Nechcem ju nutit tak musime vydrzat
Odpovedať
Profilova fotka
@evi55 ja by som vitiahol priecky az tesne po trami a medzeru viplnil montaznou penou to maz hned zastaveniu tepelneho mostu z dreva do muriva potom nabil na trami paronepriepustnufol. urobila konstru na karton ,dal izolaciu potom druhu parpriepustnu fol a na koniec karton, fertig
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dusko no sem tam to robim :-) ok urobime, a neboj sa davat tie okna? daj este okozovat potom aspom spaleti na okna abz ti ich nevvirezali
Odpovedať
Profilova fotka
@orfeo hodim ti info do posty
Odpovedať
orfeo moja reč - trámový strop.
Odpovedať
Ja neviem prečo si ľudia dávajú trámový strop, sústavne počuť zvuky pukanie, priehyby kročajový zvuk atď mnoho nevýhod.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferka511 ono je to hlavne ekonomika dreveni strop ta vide na par korun v porovnani z keramickym ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte poradíte mi ako zatepliť strop v bungalowe v jednej časti sú priznané trámy.ďakujem
Odpovedať
@blacksr ahoj nevieš mi poradiť? :-| kuk vyššie
Odpovedať
@katarina104 Zhora parozábranu, ktorá zabezpečí vzduchovú tesnosť a zabráni vstupu pary do konštrukcie. Na to cca 40 cm lacnej sklenej vlny. Toto platí pre nepochôdznu povalu, orientačne.
Odpovedať
@blacksr ďakujem a čo s tou špárou medzi trámami bude to priznané
Odpovedať
@katarina104 Vymurovať, zaomietať a spoje pretmeliť. Máme to podobne riešené v prízemí, kuk blog.
Odpovedať
@blacksr ďakujem ti pekne aspoň niekto pomohol :-)
Odpovedať
faktúru pošlem :-D :-D :-D :-D , ale nie... rado sa stalo ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@blacksr takze tu izolaciu, co je polozena na veci treba odrezat a domurovat ten kusok medzi tramami? dik
Odpovedať
@katarina104 mas aj dalsie foto ako ste zaizolovali? my to iste chceme urobit teraz, tak sa chcem dostat trochu do obrazu.
Odpovedať
@authorka nie to budeme robiť teraz v lete až :-) ale áno treba to domurovať medzi tými trámami ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?