Ako správne zatepliť strechu

Zdravim Vas poradcovia. Dokoncuju nam strechu a ked sa pozeram na zateplenie, tak chcem od Vas radu, ako to urobit co najlepsie. Hore nam pojde nejakych 45cm vaty. Mozem dat 25cm medzi krokvy a potom urobit vpredu konstrukciu na sadrokarton a tam dat dalsich 20cm? To by ale vznikla vzduchova medzera medzi izolaciou krokiev a izolaciou na sadrokartone. Alebo urobit 25cm medzi krokvy a pokracovat 20cm hned nato a potom len foliu a sadrokarton urobit tak, ze uz natom nebude ziadna vata? Dakujem za rady. S pozdravom.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk postupujte podla projektu
Odpovedať
@smolkosk to druhé radšej pretože pri tom prvom riešení nemám istotu, že dutina medzi vrstvami vlny by bola uzavretá a hlavne bez tepelných mostov po obvode a v mieste priečok
Odpovedať
@jankevely ak budeme postupovat tak, ako je v projekte, tak mam strach, ze nasa plechova strecha bude velmi hlucna.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk tak to preberte s projektantom lebo bojím sa že vám niekto tu na MS dá v úvodzovkách mudru radu....
Odpovedať
Stale si neviem rady. Pisal som uz viacerym a vsetci mi hovoria, ze mam zateplit tak, ako mam uvedene v projekte. Ked sa ale pozriem nato, ze vlastne mam zvonku polytyren 20cm, ktore je az po vrch strechy, tak ten sa uz s vatou nenapoji a v podstate ked bude vata len na SDK, nebude to vadit? Ako to spravne vyriesit? @ladajaskva @antonmesaros @blacksr Vy ste znalci. Co poviete Vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk super to vyzera :)
Odpovedať
@smolkosk Zateplite stenu aj z vnútornej strany a aj zhora, koľko to pôjde. Aby sa tepelný most zmenšil. Proste nadpojiť obe zateplenia, ako to je len možné.
Odpovedať
V úrovni vlny máte stenu z ytongu, ktorý trochu obmedzuje únik tepla nahor, takže to nie je úplne zle... Horšie by to bolo, keby bol všade betón.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Dobry den, nakoniec ako ste to dokoncili, mam obdobnu dilemu. Tiez chcem dat vatu iba na strop. Ide o pultovu strechu, tzn. Ze sa mi obvodovy polystyren nenapoji na vatu. Priecka je tehla 30cm. Veniec je umiestneny vysie od izolacie stropu takze nebude izolovany
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?