Ako správne zatepliť balkón na dome?

AHojte, rad by som sa viac dozvedel o zatepleni balkona kedze na steny davame 30cm polystyren chceli by sme zabranit tepelnemu mostu z balkona. zhora ho mozeme obalit max 10cm lebo na prvom poschodi bude 10 polystyren a 6cm poter. zboku a zdola sa tiez obali polystyrenom no problem je ako so zabradlim. budem mat zboku pripevnene nerezove tycky . Zabradlie by malo byt urobene asi este pred polystyrenom. a tiez neviem ako s oplechovanim balkona. Viete niekto nejaky postup prac? Dakujem pekne.
Odpovedať
Nikto nevie poradit? dozvedel som sa ze oplechovanie sa robi az nad vrchny poter ale teraz mi napadlo, ze ked dam polystyren a na to poter ako zabranim aby sa mi cely ten poter aj s polystyrenom pohol (vlastne plaval na terase)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ako si nakoniec riesil zateplenie?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Obnovujem tuto temu. Pokial budeme zateplovat steny domu 20cm polystyrenom a mame dva balkony, aku hrubu izolociu je potrebne pouzit prave na "obalenie" balkonov? 20cm to zial nebude moct byt :D
Odpovedať
no toto su mi pripady... zateplenie s 20-30cm EPS a balkony, jeden by si myslel, ze tieto dve veci neda nikto dokopy.
Odpovedať
@gashtaan nejde to dohromady len nevies či napríklad už nekupil rozostavaný dom a zachraňuje čo sa dá.
Odpovedať
@ada32 mas pravdu, moze byt...
Odpovedať
Skusam este raz :) Pokial budeme zateplovat steny 20cm EPS a mame dva balkony, aka hruba je potrebna izolacia? Ked si predstavim, ze tam dam 2x10cm + hrubka balkona 15cm, tak konecna hrubka bude 35cm, co je dost veeeela. To bude vyzerat hrozne :D Ako ste to riesili Vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan v dnesnej dobe ludia davaju dokopy uz kade co, cize niet sa co cudovat
Odpovedať
@smolkosk no teraz uz z hovna bic neupleties... uz ti tazko niekto nieco rozumne poradi.
Odpovedať
@smolkosk Izolácie treba dať na takéto miesta toľko, aby vnútorný povrch pri balk. doske bol nad teplotou rosného bodu. hľadajte v projekte, mal by tam byť výpočet kondenzácie a povrch. teploty.
Odpovedať
@gashtaan nechcem bic pliect :) Pytam sa o nazor kolko izolacie tam mam dat. Ja tie balkoony nelutujem. Chcel som ich. Len rozmyslam ako to urobit co najlepsie.;)
Odpovedať
@blacksr Dekujii. Dam tam 8cm z kazdej strany. Snad to nebude take skarede ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Čavte všetci. Možno už po funuse ale poviem ako sme to robili my. Máme 3 balkony. Izolácia prvého: tento balkón je v podstate na platni takže ho netrebalo izolovať zdola. Navrch som dal 2 vrstvy IPY. na to 15cm grafitovy polystyrén (zospodu lepidlo po celej dĺžke flexibilné lepidlo). Kraje som ukotvil do DTcky aby sa to celé nehybalo+navrch som poviazal trocha roxorov aby sa urobila taká v podstate kari siet. Navrch vyspadovat poter cca 7cm na to hydroizolácia a dlažba. Druhy a tretí balkón v podstate to isté. Vrchný poter som ukotvil aspoň. 2x roxorom do platne pod polystyrénom (vznikne mikro tepelný most ale z tých 2och desiatok roxorov sa to asi nepos##rie 😄 zospodu 8cm polystyrén nalepiť nakotvit. Celé sa to nasietkuje na poter hydroizolácia jedna vrstva pred druhou vrstvou osadit okapove plechy druhú vrstvu hydroizolácie rohy natiahnuť hydroizolacnou páskou a na to dlažbu. Sokle vyfugovat silikónom.. a je to 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?