Ako správne zaizolovať betonové stlpy?

Profilova fotka
Ako správne zaizolovať tieto betonove časti? Kedže všetky betonové časti sú na stavbe izolované XPS len tieto nie. Bude stačiť potom fasádny EPS 200mm ako bude celá fasáda? Nebolo by dobre podlepit najprv styrodur? Zvnutra bude nalepený umelý kameň. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mikella prepáč, že ti neporadím a len to okomentujem... páči sa mi, že väčšina ľudí najprv niečo postaví a potom sa pýta čo s tým... kto ti naprojektoval takéto betónové stĺpy? ten nech ti aj poradí čo s tým máš teraz robiť... neviem prečo chceš aby to riešil teraz niekto iný tu na modrej streche - takéto veci máš mať riešené predsa v projekte... alebo to nemáš riešené v projekte? alebo máš nejaké riešenie v projekte, ktoré ti nevyhovuje?
Odpovedať
Profilova fotka
v projekte je eps, ale pýtam sa preto, lebo vsetky betonové časti na ktorých neskor bude eps su este zaizolované xps tak preto...
Odpovedať
Zdravím, podľa mňa úplne postačuje EPS 200mm
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo načo míňaš energiu, položila otázku a čaká na odpoveď, čo riešiš koho projekt treba pochopiť princíp pojmu otázka.
Odpovedať
@mikella dal by som 20 xps kvoli obkladu
Odpovedať
Ten stlp mal byt pravdepodobne zasunuty o 50 mm dovnutra aby sa tam ten styrodur vosiel. Teraz to podlepovat strodurom nema zmysel. V podstate tam staci EPS 200 , i ked oproti zvysku obvodoveho plasta to bude z tepelnoizolacneho hladiska slabsie miesto. Kazdopade plesni a podobnych veci sa pri hrubke zateplenia 200 mm bat nemusite.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 píše, že umelý kameň bude zvnútra - tiež som to nepochopil, ale keď napísala zvnútra, tak to nie je zvonku... @ferron preto píšem nech to rieši s projektantom, lebo ten jej to asi projektoval a pozná každý detail tej stavby - ty načo míňaš energiu a reaguješ na mňa? @mikella ak ti tu napíše X ľudí na fóre, že tam stačí 2cm XPS tak to tak spravíš? riaď sa projektom, radami projektanta a vlastným rozumom a nie radami "odborníkov" na fóre
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo v projekte sme mali dane stlpy ako murivo a nie ŽB, verim ze si to projektant len nevsimol :-) , nerozoberali sme to potom s nim, tak preto sa pytam dodatocne na izolaciu.
Odpovedať
@mikella Ak nestavate pasiv (co podla sokla nevyzera :-)), tak 20cm EPS bude dostatocna hrubka.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikella 20cm EPS prekrytie samozrejme stačiť bude - o tom niet debaty - skôr ide o detail medzi oknom - tým betónovým stĺpom a ako to všetko bude prekryté izoláciou, resp. asi mal byť XPS aj medzi betónovým stĺpom a oknami - ale to tam tuším nevidím... pretože ak sa z niektorej strany chlad zvonku dostane k tomu betónovému stĺpu, tak ten betónový stĺp bude slúžiť ako nádherný vodič (v zime chladu a v lete tepla) Čiže skôr ide o detail spravenia ako o hrúbku izolácie ktorou ten stĺp prekryješ.
Odpovedať
@mikella Chapem to dobre, ze tam bol projektovany ytong a vy ste si tam "pre istotu" dali radsej DTcka a teraz mate obavy z tepelneho mostu? Vase obavy su na mieste. Ak aj prekryjete ram okna 3 centimetrami izolacie, tak ten rohovy stlp bude ochladzovany z oboch stran. Ja by som tam "pre istotu" pouzil PIR/PUR izolaciu. PS Su aj ine veci, ktore ste svojvolne v projekte menili?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?