Ako správne vyriešiť podhľad?

Caute mam 24 cm izolaciu medzi stropnymi tramami. Teraz budem znizovat strop o 25 cm kde pojde krizovy rost a sdk. Na rost poukladam este 16 cm izolacie. Konstrukcia bude zavesena na drote s okom a zavese na cd. Otazka znie ci pouzit al parozabranu a kde??? Ked ju dam pod sdk strati zmysel. Ked ju dam nad prve cd, bude problem ju tam dostat a aj bude poprepichovana zavesmi. Este ostsva moznost ju dat medzi krizujuce sa cd, kde bude prerusena len kryzovou spojkou, a moznost ju dat medzi dve izolacie 24:16 co asi nie je spravny pomer. Ako to najlepsie spravit???
Odpovedať
@eklipss Parozábrana sa dáva pod sadrokartón, aby sa nedostala do vlny vlhkosť, ktorá by v nej kondenzovala. Aby parozábrana nebola prevŕtaná šrubami, používa sa pod ne špeciálna páska. Máte stavebný dozor, projektanta... overte si to.
Odpovedať
Ano ale alu parozabrana nema byt na sdk. Straca ucinnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@eklipss idealne by bolo keby si pre tu spodnu vrstvu vlny 16 cm spravil rost z dreva, na to potom das parozabranu a na nu potom ukotvis konstrukciu sdk. A mas vyriesene prechody svetiel-kablov cez sdk. Vsetko pojde v medzere medzi sdk a parozabranou. Ja to planujem tiez takto. Otazka ostava ake hrubky hranolov pouzit 160mm x 30mm alebo viac 40mm ...
Odpovedať
Profilova fotka
@eklipss Vo vašom prípade sa fólia dáva medzi sadrokarton a CD profil.
Odpovedať
Teda zrejme nema zmysel al folia... Ci???
Odpovedať
@eklipss Al-folia ma zmysel, ak nemate kovovu strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak idete dole o 25cm, preco nedate na ten rost 20 alebo tych 24cm izolacie aj tam? Zmysel to ma vacsi ako kupovat drahu parozbaranu. Ja by som dal parozabranu medzi SDK a konstruckiu. Moze sa dat aj nejaka lacnejsia, napr. Juta Stabdard 110g. Osobne by som tam daj Jutu Rexlex 170g, aj ked ten efekt mozno nebude mate ako pri medzere. Vyhodu ma v tom, ze na tom reflexe lepsie drzia prelepovacie pasky a folia je pevnejsia.
Odpovedať
Len na ucinnost al folie ma byt 4-5 cm vzduchova medzera
Odpovedať
Profilova fotka
@eklipss Ano, ale viete to nahradit hrubsou izolaciou. Tam oproti ucinosti tej folie mate na 100% jasne izolacne vlastnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@eklipss Ja tej účinnosti verím asi ako nášmu premiérovi.Je to účinnejšie asi len preto lebo aj 5 cm hrubá vzduchová vrstva má určté tepelnoizolačné vlastnosti.
Odpovedať
Dobrý den. Zde je počteníčko na celé svátky. Je to jednak odborné a jednak ze života. http://www.tzb-info.cz/3397-problemat... http://forum.tzb-info.cz/3397-diskuze... Co se týká Al parozábrany, tak o reflexi a z toho plynoucí úspory tepla se pořád dokola mluví, bez průkazných výstupů, čili moc to asi nebude v reále pravdivé. Na druhou stranu pokovená parozábrana má podstatně vyšší difuzní odpor a tudíž je určitě vhodnější, jak nějaký šunt. Nicméně, celé zateplení se musí vyhodnotit jako jeden kompletní celek a spočítat, zda tam může, či nemůže docházet ke kondenzaci a zda je konstrukce bezpečná i bez parozábrany. Při tloušťce kolem 40 cm normální vaty tam ani parozábrana nemusí být, nicméně, musí být z horní strany dokonalé odvětrání...... :-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva Bohužiaľ, dnes je to iba otázka ceny, pred pár rokmi sme stavali krov v Brne kde architekt navrhol výstužnú krabicu z oceľových U-profilov, už vtedy bolo jasné problematické zateplenie konštrukcie, ktorá vytvára výrazný tepelný most, pri finálnych prácach zákazník zadal podhľady lacnej partii, ktorá nahádzala Nobasil ako sa podarilo, konštrukcia zvrchu nie je vôbec zaizolovaná a lacná prešívaná fólia je polepená lacnou pohliníkovanou páskou, ktorá nedrží už o dva dni. Vyzrážaná voda steká cez nenapojenú parozábranu do priečky:
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?