Ako spravne ulozit polystyren

Mam na vas taku otazku.Idem klast polystyren.A chcem ho dat na ipu na nu polozit ciernu foliu a nato uz ten polys a oetatne si uz polozi kurenar.Mozem to takto dat alebo som este na nieco zabudla.Diky kazda rada my pomoze.
Odpovedať
@petka456 čo je tá "ipa"? Je to mäkčené PVC alebo asfaltová hydroizolácia? Ak mPVC, tak treba nejak fóliu na oddelenie, inak netreba. EPS dávajte v 2 vrstvách, aby sa prekryli spoje. Na to parozábrana, ak ide o prízemie.. Ostatné kúrenár.
Odpovedať
Ta ipa to je izolacia ktora sa predava v kotucoch a budeme ju s horakom hriat a lepit na betonovu podlahu pod ktorou neni pivnica a kde mam pivnicu tak tam uz tu izolaciu nedam.Je to asfaltova izolacia.A to PVC je co.Je to lepsie ako ta asfaltova izolacia.
Odpovedať
nezabudni na dilataciu.niekto dava az na zakladovu dosku niekto len na vrch
Odpovedať
@petka456 ano musíte dať ciernu foliu nesmie byt tá IPA v kontakte s polystyrenom. Pretože je vyrobená na ropnej báze a časom môže rozleptať polystyrén. ciže Ipa- teda hydroizolácia cierna folia polystyrén eps 100 S - 150S systemová doska aj s diletačným pásom rury poter - anhydrid
Odpovedať
@gkrivanek Dakujem za radu.Ale my tu systemovu dosku nejdeme davat.My dame ipu teda hydroizolaciu ciernu foliu polystyren eps 6cm a6cm a dilatacny pas rury a poter 4 az 5 cm anhydrid.Moze to tak byt.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 áno môže
Odpovedať
@petka456 ak dávate podlahovku tu hrúbku anhydridu si radšej dobre preverte...
Odpovedať
@kriloter A co to mam malo ci moc.A mam dat 7cma7cm a anhydrid teda len 4cm.Lebo ja musim dosiahnut zo vsetkym vysku 18 cm koli stavebnym otvorom.
Odpovedať
@petka456 malo
Odpovedať
@kriloter Akolko mam dat ten poter.
Odpovedať
@petka456 Ktory je lepsi poter anhydrid alebo cementovy.
Odpovedať
@petka456 ipu nemusite lepit celoplosne, je to zbytocna robota, staci lepit spoje. Foliu na ipu netreba davat, starsi majstri to zo zvyku doporucuju, ale je to uz zbytocnost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stowasser preco je to zbytocnost!? Podla mojho vedomia je to nutnost a pri kazdej jednej realizacii podlahoveho kurenia to aj davam!
Odpovedať
@gkrivanek Ja si tiez myslim ze tu foliu tam treba a preto ju tam aj dam az tolko penazi to nestoji a robota nevadi sak si to robym na svojom.A tu izolaciu si radsej nahrejem a prilepim na podlahu a spoje tiez prelozim a prelepim.Takto to budem robyt.
Odpovedať
@petka456 @gkrivanek Bol to problem v minulosti pri inom zlozeni asfaltovych pasov, vid prvy koment od @blacksr Pripadne sa skuste opytat firiem, ktore robia izolacie rovnych striech, tie vam to potvrdia, ze davaju polystyren priamo na ipu.
Odpovedať
folia je kravina to bolo kedysi dnes už sa nepoužívajú rozpúšťadlá obsiahnute v ipe takže foliu netreba.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@petka456 ahoj, mate prosim vas anhydrid na podlahove kurenie?
Odpovedať
@convalyarija Ahoj.Nie my mame cementovy poter.
Odpovedať
Hmm musim, pani A sa pyt :a mate nieko anhydid ? pani B odpoveda ja mam cement. Kua ozaj inforacia na urovni, ale v podstate to iste aj otazka.
Odpovedať
@sysell Zasa si mudry.Citaj ako pises.
Odpovedať
@sysell ano, aj ja mam doma gitaru.
Odpovedať
@petka456 chod sa prejst
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?