Ako si vyrobiť doma rezačku na polystyren?

Ma niekto vyrobenu takuto rezacku?????Planujem zateplovat 16cm Neoporom alebo Polystyrenom a chcel by som vymysliet nieco na rezanie.Dost som o tom cital ale chcel by som vediet viac nazorov...dakujem
Odpovedať
nikto to neskusal????
Odpovedať
Profilova fotka
ja si pamatam zo skoly z technickych prac taky horuci napnuty drota s tym sa rezaloooo :) juuj, to ma bavilo :) rozne tvary :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Nepreda niekto kto uz dozateploval nejaku sikovnu rezacku ? alebo overeny navod na spravenie podomacky ?
Odpovedať
@portianko skus bazar, jedna pani predava za 35eur,Puchov
Odpovedať
@rasto7764 Práve sa predala posledná. Možno v priebehu týždňa až dvoch budú ďalšie...
Odpovedať
Profilova fotka
jedna amatérska verzia :) odporový drôt kanthal priemer 0.5 mm (http://shop.slavbiz.sk/sk/15-odporove...), zdroj 12V regulovateľný (kúpil som starý ruský od ruky), myslím, že cca 3.5 A tieklo pri 0,5 m dĺžke drôtu (pri väčšej dĺžke by som použil väčší priemer drôtu)
Odpovedať
Hcko zo stresnych lat, na jednom konci kanthal upevneny v bakelitovych cokoladkach, nadruhom konci gurtna, kvoli napnutiu drotu, zdroj z pc, pwm stmievac lediek za 4,5e. Narezal som s tym kvanta 30cm eps. Vodiace smrekove rovne latky z hornbachu, zatlcene klinceky. Rezy ako z fabriky. Treba ale rozne dlzky rezaciek, podla rozmerov eps.
Odpovedať
urob si ram aky potrebujes. natiahni odporovy drot a daj ho na strunky, lebo ked sa zohreje tak je volnejsi. a pripoj obycajnu jednosmernu zvaracku ( + pol na jeden koniec a - pol na druhy) na najnizsi vykon. funguje to bez problemov. :-)
Odpovedať
lubovolny dostatocne vykonny zdroj DC, ak nie je regulovatelny este nieco taketo http://www.smdledziarovky.sk/ovladace...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?