Ako riesit tento detail napojenia parozabrany na stenu

Profilova fotka
Ahojte, aktualne riesime parozabranu a jej napojenie na steny. parozabrana je nalepena na sdk konstrukcii obojstranou paskou. na steny sme nechali presahy ktore som podlepil tmelom na parozabranu. po zaschnuti ich chcem zarerat a nasledne prelepit. otazka je cim prelepit? a druha vec... ako najlepsie utesnit prechody kablov? hlavne ukazka na druhej fotke.kde su privody k rozvadzacu. dik
Odpovedať
8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko co si tym chcel povedat?
Odpovedať
@psychx ze si to spravil inak ako som to navrhol a preto mas teraz tento problem. Stve ma to.
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko inak sa nedalo... konstrukcia nepustila.riesil sa za pochodu, tiez by som bol radsej keby bola medzi izolaciami.
Odpovedať
Tak toto uz poriadne neurobis, neutesnis. Kable sa maju viest pod vzduchotesnou rovinou, nechapem preco si sa tak rozhodol a neviedol si kable nad sadrosom a pod foliou...
Odpovedať
@psychx nerozumiem, ved to bolo cele skonzultovane s Jarom, aby vsetko sedelo aj s ohladom na konstrukciu stien. Tuto parozabranu uz nespravis dokonale vzduchotesnu a parotesnu. Bude tam plno skrutiek, urcite nejake bodovky, vyustky vzduchotechniky a vela kablov. Kable mozes utesnit flexibilnou paskou alebo tekutou manzetou. Ak su v chranicke tak treba utesnit aj vnutro chranicky tmelom alebo gumovymi zatkami. PE parozabranu prilepis napr. s lepidlom WINFIX. V mieste skrutiek pre sadrokarton by si mal dat skrutkotesnu pasku, ale vies asi aka je pravdepodobnost, ze to bude spravene dobre. Nad rozvadzacom je to zaujimave :-) Asi by som nad nim spravil nejaky plastovy kastlik, na ktory by sa hore prilepila parozabrana a bol by utesneny v styku so stenou a rozvadzacom. a potom by som pretmelil miesta, kde kable vstupuju ro rozvadzaca. Biele a cervene datove kable daj do PVC rurky iba v mieste prechodu cez parozabranu. Parozabranu prilepis k rurke vzduchotesnou paskou (3D manzetou alebo tekutou manzetou). Vnutro rurky vytmelis. Tie bodovky budu?
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko hej konstrukcia sice bola dvihnuta tak aby sa tam zmestilo viac izolacie a zostala sv. vyska 255, ale vnutri nebola upravena taka by to tam vyslo. boli zdvihnute panely ale nie upravene nosniky. tym padom mali nosniky 25cm. malo tam byt o 10 viac. cize som to vyriesil tak ze namiesto skladky 18+18 parozabrana, sdk + 10 + rozvody, som dal medzi nosniky 18+10, nasledne sdk + 10 + rozvody a potom parozabranu. tou tekutou manzetou mysli co? resp kde to najdem. a chranicky vzdy zacinaju a okncia pod parozabranou, ziadna nieje ukoncena v strope. no ten rozvadzac je este jeden =) ale tam su len sietove a satelitne kable. cize mam skusit vytvorit nejaky box okolo neho a nasledne to utesnit... no dobre skusim. bodovky nebudu ziadne. budu len led downlighty, tie maju 2 cm na hrubku. tam problem nevidim. @durko64 urcite to nejak pojde ved som neni jediny kto to takto spravil.
Odpovedať
@psychx Jozo Veres ma tekutu manzetu. Brnkni mu. Okolo rozvadzaca mi zatial nic lepsie nenapadlo. Nad downlightami ochran parozabranu, aby sa neroztopila z tepla. Neviem sice ako velmi sa zahrievaju =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko na stranke som ju nenasiel, zajtra mu volam, a downlighty skusim nechat pustene dlhsie a zmeram teplotu. a dam vediet ale ked som skusal tak moc teple neboli.
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx aj takto sa to dá riešiť http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... , http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... použité sú produkty od nemeckého výrobcu PRO CLIMA. Katalóg produktov PRO CLIMA nájdete na našom webe.
Odpovedať
@psychx na tu stenu moze ist ISOCELL Airstop Flex paska - je dokonca omietatelna - http://www.ekoclim.sk/index.php?page=...
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 dnes mi prisla paska elastoflex, vcera som to skusal a lepi to brutalne. tak snad utesni vsetko a ked nie tak tmel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fukanaizolacia na strope osb mam 2x prekladane cez seba ale prelepovanie niesu. teraz sa toto riesenie uz aplikovat neda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?