Ako izolovať veniec, keď tvorí preklady nad oknami?

Hrúbka múrov 30cm, zateplenie pôjde 20cm. Veniec je prekladom nad oknami. Potreboval by som konkrétne zistiť ako je to s ukotvením okien hore pod vencom - Počítam, že sa okná dávajú úplne na kraj múru, čiže zdola by boli na kraji ytongu a zhora by stačilo 3cm xps a o ten sa prichytia? Resp. stačia 3cm, alebo treba 5? Ešte otázka - pod vencom sa to zatepluje tak, že zateplenie môže napr. prekryť horný rám okna, alebo sa zateplenie nedáva až po rám a je tam medzera?
Odpovedať
@wanidan Normálne sa nad okno dáva preklad a veniec až na neho. Pseudoodborníci to robia ako ty a potom sa čudujú.
Odpovedať
veď keď dáš okno úpne na okraj vymurovaného otvoru, tak načo dávať hore nad okno XPS? 20cm je dostatočné zateplenie. Normálne zateplíš tak, že 2cm polystyrenu bude prekrývať aj rám okna. Ja by som okno ukotvil normálne do toho betonoveho "prekladu"
Odpovedať
@ruren navrhol to tak projektant, ale nemyslím, že je to zlé riešenie, keď sa dá hore to xps, riešim teraz hlavne to či dať 5cm či 3, aby som mohol začať robiť veniec..Čiže nejaké xps tam bude, len neviem ako sa to tam prichytí a tú hrúbku..
Odpovedať
@wanidan Ja som tam nalepil dodatočne 5 cm XPS, kotvenie bez problémov.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@wanidan Na čo tam vôbec niečo dávať. Medzi rámom a stenou/prekladom sa necháva medzera ktorá sa vyplňuje penou a keď sa dá rám na vonkajšiu hranu tak sa prekryje polystyrénom tam xps nemá dôvod byť tam.
Odpovedať
Som naklonený tomu dať tam 3cm, čiže veniec by bol 27cm plus 3cm styrodur, len nie som si istí, či tých iba 3 cm nespôsobí nejaké zrážanie vody vnútri cez veniec
Odpovedať
@wanidan je to ok
Odpovedať
@wanidan Projektant ešte z éry bolševizmu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?