Ako dodatočne zatepliť strop?

Prosim ako by bolo co najlepsie dotatocne zateplit strop monolit, na hornom podlazi?Jedna sa o dom s pultovou strechov z cias komunistov, pred niekolkymi rokmi bolo spravene zateplenie z vnutra 7cm polystyrenom,nato sietka lepidlo stuk. A teraz premyslam nad tym ako by bolo co najlepsie zateplit strop z hora aby bol ciastocne pochodzi tak 5x do roka. Priestor medzi strechou a monolitom jo od 35cm do 130cm. Rozmyslam o polystyrene asi 15cm a lepit ho penou,nebude tam problem s nejakou vlhkostou?momentalne nieje.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr toto bude otazka šitá pre teba :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od toho ako máte odvetraný samotný strop.Treba upresniť terajšiu budúcu skladbu stropu.Nieje na to univerzálna odpoveď.
Odpovedať
@antonmesaros nechapem ako odvetrany strop? zo spodu je polystyren a z hora je povala a nad tym vsetkym plechova falcovana strecha.
Odpovedať
Daj tam EPS 100 S najlepsie v 2 vrstvach 10 +10 cm. To odveteranie nemá zmysel riesit ked mas zvnutra polystyren.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik85 Polystyrén nieje parozábrana.Stropov sa robilo za komančov viac druhov.Preto som sa pýtal na tú skladbu.V tomto prípade tak ako píše peto1409 polystyrén min 100mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros preco nie je parozabrana? Ved polystyren neprepusti vlhko, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto1409 Ak by bola strop neodvetraný a použitá hydroizolácia "IPA nad polystyrénom tak musí byť strop odvetraný.Nechce sa mi to vysvetlovať v tomto prípade je to jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
Polystyrén nieje parotesný.Zhruba asi ako beton čo sa dáva na železobetonove deky stropov. http://www.stavocentrum.cz/index.php?...
Odpovedať
Dobrý den. Poskytl jste málo informací. Když vezmu striktně, že horní strop je monolit třeba 25 cm železobeton a Vy jste to zateplil z vnitřní strany, tak podle výpočtů je na konci modelového roku konstrukce stále vlhká. Nicméně za situace, kdy bude ta konstrukce suchá a Vy ji zateplíte z horní strany pomocí EPS 15 cm silným, tak ke kondenzaci nebude docházet. Je ale otázka, kolik vody již v konstrukci máte. Je také možné, že to je suché, ovšem potom ten strop nebude železobetonový monolit. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva @antonmesaros @peto1409 Aha takze zistil som ze je to takto: zo spodu 7cm polystyren-asi cca 12cm zelezobeton- sklenena vata asi 2cm-ipa-poter takto by to malo byt. Ospravedlnujem sa ze som to neuviedol hned. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik85 a nad tým poterom je pultová strecha.V tom prípade môžete bez obáv položiť na poter polystyrén.Obložte aj atiku nad vencom z vnútra strechy. Pýtal som sa preto .že ten priestor medzi" železobeton a ipa" musí byť odvetraný.Častejšie sa to robilo tak že sa na železobeton urobil škvárobetónový poter (20-30cm hrubý) do spádu a "IPA".moji rodičia majú takýto istý strop na dome pár rokov dozadu som to riešil. Odvetrávacie otvory by malo byť vidieť na fasáde domu kúsok pod atikou.
Odpovedať
@dodik85 Dobrý den. Pořád mě něco říká, že ta skladba Vašeho stropu je jiná. Nedovedu si představit, že by i v době, kdy se nehledělo na spotřeby tepla, někdo zateplit betonový strop pouze 2 cm nějakého skelného vlákna. Asi bych to úplně vyloučil a požádal o nový průzkum, jak to ve skutečnosti je. Dřevěné stropy se izolovaly jednak vzduchovou mezerou mezi záklopem a podbitím a škvárovým násypem cca 15 cm tlustým. Železobetonové stropy pod nevytápěným prostorem se zateplovaly cca 10 cm skelné vlny, nebo polystyrenem. A dokonce i za Druhé světové války Němci stavěli dřevostavby a zateplovali je takovými matracemi naplněnými pilinami v tloušce 15 cm. Tak to ještě jednou vyhodnoťte a pak se uvidí. Ale výsledek bude asi stejný. Zateplení pomocí 15 cm EPS ten strop silně vylepší a kondenzace tam nebude. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladajaskva Dobry den. Je to ozaj tak asi 12cm zelezobeton+asi 2cm nejakej sklenenej vlny + ipa a poter,bol som este teraz nato pozriet,vidim to v priereze stropu,lebo som nedavno daval stresne schody a zvacsoval povodny vystup nad strechu. @antonmesaros Odvetranie medzipriestoru medzi poterom a strechou je cez mriezky + v lete aj cez 2 male okna. Mozno by som zvolil aj verziu 10+10cm,len neviem bude to treba nejako lepit napr.:penou aby to bolo bez akychkolvek medzier+zateplenie atiky??
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem v akom stave sa nachádza podklad na ktorý budete ukladať polystyrén. Budem predpokladať že keď to bolo zakryté a asi robené pred x rokmi tak sa s tým nikto nesr..l a urobili to krivo.Uložiť na krivý povrch jednu vrstvu polystyrénu sa ešte ako tak dá.Ale ak by ste ukladali druhú vrstvu a nevyrovnali predtým prvú vrstvu tak by to už bol problém.Po druhé.Bez lepenia či už na cementové lepidlo alebo penu si to neviem dosť dobre predstaviť.Asi budete musieť časť strechy alebo väčšinu rozobrať.V tom prípade by mohol vietor odfúknuť polystyrén.Ak vám vzniknú medzi jednotlivými polystyrénmi špáry tak jednoznačne aspoň tou penou vyplniť.Odporúčam celú plochu polystyrénu natiahnúť lepidlo a sieť.V miestach kade budete občas chodiť položiť foršne alebo nejakú podobnú vec čo bude roznášať váhu.
Odpovedať
@ladajaskva Dobry vecer. Takze definitivne mozem takto strop zhora zateplit nalepenim polystyrenu 15-20cm? @antonmesaros strechu nieje potrebne rozoberat, v najnizsich miestach strechy sa da plazit,a v navyssich aj postavit. :-D Dakujem za vas cas
Odpovedať
Profilova fotka
:-)
Odpovedať
@dodik85 Dobrý den. Omlouvám se, nestíhám. Ano zateplit z vrchní strany. A jestli je tam pouze ta bezvýznamná skelná vata, tak neváhejte a dejte tam tolik, kolik se vejde, nebo kolik bude schopna zaplatit Vaše peněženka. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@dodik85 podľa mňa tie 2 cm "sklenej vaty" ako ste nazvali budú asi izomín, ktorý sa kedysi dával. Máme ho aj my v strope, len ja nemám strop - betonovú platnu, ale strop je z dreva. nedávno som tiež zisťoval tu, ako to zatepliť, poradili mi, takže vdaka :-)
Odpovedať
@peterp @ladajaskva Dakujem za rady, supnem tam asi neopor 20cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?