Aké zateplenie pod drevený obklad ?

Ahojte, potrebujem sa poradiť, chcel by som bočnú stenu obložiť dreveným obkladom, keďže do budúcna tam plánujem urobiť zastrešený altánok na posedenie. Tak ma napadlo že by som túto stenu pod obkladom " zateplil ". Urobil roštovanie, do toho nalepil fasádny polystyrén 3 cm a na to drevený obklad cca 1 cm. Bude to takto OK ? Alebo použiť inú izoláciu ? Viem že je to malá hrúbka zateplenia, jedná sa mi viacmenej o ten drevený obklad. Je to starší rod. dom, steny sú z kvadry, hrúbka stien je cca 50 cm. Dík za rady. prikladám fotku steny.
Odpovedať
omylom som dal môj príspevok ako otázku tak ho dávam do diskusie. ;-) peto99 dík za odpoveď, polystyrén je zlá voľba ?
Odpovedať
@feco64 Polystyrén nie je zlá voľba, len hrúbka je zlá, snaž sa dať čo najviac. Aj 5cm je lepšie (aj keď málo) ako 3. použi 6cm laty a 1 cm budeš mať odvetranie fasády pod doskami. Ak použiješ čo ti radí @peto99 musíš tam dať ešte paropriepustnú fóliu a ideálne kontralaty, čiže podstatne väčšia hrúbka s menším efektom, ale aj to je riešenie. Predpokladám, že ti ide o hrúbku pridanej konštrukcie. Je to také ani do voza ani do koča. @peto99 očo viac navlhne polystyrén oproti priedušnej izolácii?
Odpovedať
Ja by som to spravil tak: 1.Drevený rošt horizontálne hrúbka min. 10cm + tepelka minerálna vlna 10cm medzi drevo. 2. Difúzna fólia Jutafol N 110 3. Vertikálny rošt 30x50mm 4. Drevený obklad. Drevený rošt impregnuj náterom proti škodcom - Den Braven optimal. polystyrén ma nevýhodu je vlhkosť neprepustí a nedá sa tak presne umiestniť medzi drevo a budú tam tepelné mosty.
Odpovedať
@slavoslav ide o odvetranie steny, ale ziadnu izolaciu by som nedaval. Drevo potrebuje odvetravat, aby nehnilo. @feco64 zla, radsej nic
Odpovedať
dík za názory, nechcem ísť do väčšej hrúbky ako 5 cm. mohlo by sa to spraviť ako navrhuje slavoslav z medzerou 1 cm na odvetranie.
Odpovedať
pre predstavu prikladám foto obkladu.
Odpovedať
vďaka všetkým za rady. zatiaľ to nechám tak. nerád by som niekde urobil chybu, ktorú by som neskôr oľutoval. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?