Aké máte skúsenosti so striekanou penovou izoláciou?

Profilova fotka
Ahojte vsetci. Ma niekto z vas skusenosti so zateplovanim strechy so striekanou penou? Aka hrubka staci a ci sa da striekat aj priamo na podskridlovu foliu? Neviem sa rozhodnut ci mi staci zateplit len strop alebo priamo sikminy strechy. Za vsetky odpovede dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ten istý cieľ sa dá dosiahnuť pri jednoduchej streche oveľa lacnejšie, ale dobre to funguje pri kupole alebo členitej streche. hrúbka min 15 cm
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan037 to bola rečnícka otázka alebo skúšobná? Rozdiely vlastností izolácií včítane PU sú v promile, len nie každá izolácia je vhodná do každého prostredia. na zvislé izolácie by som min vlnu použill len obmedzene, tam je PU vhodná, ale cena nie je úmerná účinku. Skôr by som kombinoval PS s vyplnením škár PU.
Odpovedať
@stefan037 @jan45 mne sa nepozdava zrezavanie precievajucih casti. Ak je nastriekana zväcsi objem a ma uzavretu strukturu, ak ju zrezem, tak sa struktura narusi, co asi nerobi dobre jej TI vlastnostiam. Nie? Nieje podobny problem aj pri osadzani okien, ked sa len zapenia a nepouziju sa pasky, tiez prichadza k degradacii peny a casom ako keby tam vobec nebola. Mate s tym skusenosti?
Odpovedať
Nech je ako chce, nemá zmysel zateplovať šikminy striech, pokiaľ podkrovie nebude využívané. Teda nie že by to nemalo zmysel, ale je to úplne nerentabilné a má to zanedbateľný vplyv na tepelnú bilanciu stavby. PS: V tomto štáte máme živicu ;-)
Odpovedať
spiderhst-Na striekané izolácie nie som odborník ale rozdiel oproti obyčajnej pur pene je v uzatvorenej bunkovej štruktúre takže orezanie nevadí kým bežná per pena je ako špongia ak sa naruší povrch. stefan 037 asi si s oboru ale čo spraví striekaná izolácia na podstrešnej fólii? Podľa mňa ju vyduje,nemala by sa striekať na drevený záklop pod škridlou? A ten tam nemajú... Navyše sa dá dosiahnuť len na hrúbku krokiev a plocha strechy bude podstatne väčšia ako plocha podlahy... Takže cena nekonečná,jediné plus je rýchlosť realizácie.Jednoduchšie je dať na podlahu rošt,30cm izolácie a zaklopiť OSB doskami!
Odpovedať
@dodok ked uvidis cenu za 30 cm chytrej izolacie - sa ti oci pretocia 2 krat a vykasles sa na to. Mne to nacenili na bungalov na nepochodzi strop takto: 170m2, 300 mm hrubka (presviedcal ma ze mi staci 250 mm) ale ani 300 mm nie je bohvieco, ked to ma R = 8.2 tak s nejakou zlavou to cele bolo s DPH za 7300 Eur. Vata s lambdou 0.035 - 150 mm hrubka v mnozstve 656 m2 ma stala 2700 plus samozrejme robota (2 ludi), ale mam to na 60 cm, odpor po zaratani drevenych tramov je cca R=16.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stefan037 a ktoru firmu by si mi prosim ta odporucil?
Odpovedať
Profilova fotka
Neskutocne draha a uplne nezmyselna technologia pri klasickom podkrovy, vhodna jedine v pripade ak sa nijakym sposobom neda pouzit klasicka izolacia z dovodu nepristupnosti niektorych detailov, vacsia hlupost je uz len striekat to z vrchu na rovne strechy :-D :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@jan45 dobry den, rozhodujem sa medzi tromi znackami, neviete mi nahodou pomoct? Foam Lock 500 (IZOLEN), Sealection 500 (Saveenergy), lcynene (chytraizolacia)
Odpovedať
Profilova fotka
@mamoo spolupracoval som s inou firmou, nebolo by serózne vyjadrovať sa .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@mr79 My sme v novembri dávali celulózovú izoláciu - iso"bunku", 25 cm nás vyšlo na 7€/m2.
Odpovedať
@roberto1923 celuloza nie je chytra izolacia (to je take nieco ako pur pena) - osobne 25 cm je malo - ak by som dal 2 krat tolko teda za cenu 14 eur/m2 tak by ma strop stal cca 2400 eur... za tu sumu mam vatu s lambdou lepsou o 10% v hrubke 60 cm.
Odpovedať
@mr79 Už tam bolo 20 až 25 cm nobasilového koberca :-) a na to išla celulóza
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?